Συνάντηση Ψαλιδόπουλου με τον Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

psalidopoulos-1h-omilia 39
Φωτο: kallitheaonline.gr

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο και την Αντιπρύτανη Εύη Γεωργιτσογιάννη συναντήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου Καλλιθέας, καθώς και η σημασία των μεγάλων έργων στο χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου και το Παραλιακό μέτωπο για την αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας και της Καλλιθέας ειδικότερα.


Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων προσκαλεί την Καλλιθέα
Την Παρασκευή ο κ. Ψαλιδόπουλος συναντήθηκε με τον Συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και Περιφερειών για την Κοινωνική Οικονομία κ. Γιάν Όλσσον, μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.  

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εμπειρία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των Δήμων και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οι νομικές εμπλοκές, οι οποίες έχουν σημειωθεί ύστερα από τις πρόσφατες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος επανέλαβε το ενδιαφέρον του Δήμου Καλλιθέας για τη συνέχιση της συνεργασίας με τις ΚΟΙΝ.ΣΥΝ.ΕΠ., υπογραμμίζοντας τη σημασία της για τη στελέχωση του δικτύου των αθλητικών, πολιτιστικών και λοιπών κοινωνικών δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Όλσσον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου στην προσπάθεια για τη διευθέτηση νομικών προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και προσκάλεσε το Δήμο να γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και Περιφερειών για την Κοινωνική Οικονομία, πρόταση που θα εξεταστεί ολοκληρωμένα μετά από τις δημοτικές εκλογές και την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.

 

Τελευταίες ειδήσεις