Άγιο είχε 80χρονη στην Καλλιθέα - Ενέδρα ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Άγιο είχε 80χρονη στην Καλλιθέα - Ενέδρα ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι
05 Απρ
2018

Άγιο είχε 80χρονη στην Καλλιθέα το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης...

Άγνωστός άνδρας χτύπησε την μεταλλική πόρτα της μονοκατοικίας επί της οδού Ισμήνης στην οποία διαμένει. Εκείνη έσπευσε να ανοίξει όμως η λεπτοκαμωμένη φιγούρα που έβλεπε μέσα από το κρύσταλο της πόρτας δεν απαντούσε στην ερώτηση της: ποιός είναι. Ο άγνωστος άνδρας συνέχισε να χτυπά, όμως εκείνη δεν άνοιγε την πόρτα μέχρι να ακούσει μια γνώριμη φωνή.

manos-this-c

Ταυτόχρονα, όσο δηλαδή ο άγνωστος άνδρας χτυπούσε επίμονα την κύρια είσοδο, από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας είχε εισβάλλει ο συνεργός του και επιχειρούσε να ανοίξει το παράθυρο που βλέπει στον κήπο. Ο δεύτερος άγνωστος άνδρας είχε φτάσει στο παράθυρο της μονοκατοικίας, πηδώντας την περίφραξη από διπλανή πολυκατοικία. 

Όσο ο πρώτος χτυπούσε την πόρτα προκαλώντας σκόπιμα θόρυβο, ο δεύτερος επιχειρούσε να ανοίξει το παράθυρο. Όμως ο δεύτερος δράστης δεν τα κατάφερνε και όταν η ηλικιωμένη άρχισε να φωνάζει, οι δυό τους έγιναν καπνός και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έφτασε μετά από λίγο σοκαρισμένος και ο υιός της.

Παρακολουθούσαν...
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δύο δράστες αφού πρώτα παρακολούθησαν τις κινήσεις της ηλικιωμένης, έδρασαν με σχέδιο και με προφανή σκοπό την ληστεία, ο ένας να αποσπάσει την προσοχή της ηλικιωμένης γυναίκας μέχρι να καταφέρει ο συνεργός του να εισβάλει στην μονοκατοικία, να την ακοινητοποιήσει και να ανοίξει την είσοδο στον άλλον. Αν τα κατάφερνε, άγνωστο ποιά θα ήταν σήμερα η τύχη της ηλικιωμένης.

Η απόπειρα ληστείας έγινε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα ακριβώς από την μονοκατοικία λειτουργεί κατάστημα εστίασης στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν αρκετοί πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, πάλι στην ευρύτερη πειροχή των Τζιτζιφιών, θύμα ληστείας έπεσε ακόμα ένας 72χρονος.

Η σύνταξη έκανε φτερά...
Παρά το γεγονός ότι την Μεγάλη Τρίτη στην Καλλιθέα ήταν έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα συλλήψεις ατόμων για κλοπή πορτοφολιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, το πρωί της ίδιας ημέρας ακόμα μια συνταξιούχος δεν πρόλαβε καν να μετρήσει τα χρήματα από την σύνταξη της. Άγνωστο άτομο της άνοιξε την τσάντα αφαιρώντας από μέσα το πορτοφόλι της και εξαφανίσθηκε.

Ενέδρες σε ηλικιωμένους
Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρυτρες, οι δράστες στοχοποιούν τα ηλικιωμένα θύματα τους, τις πρώτες ημέρες του μήνα κατά τις οποίες οι συνταξιούχοι σπεύδουν στις τράπεζες για να λάβουν τις συντάξεις τους.

Οι δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες παρακολουθούν τα θύματα τους ακόμα και μέσα στους χώρους της τράπεζας και συγκεκριμένα παρακολουθούν τις κινήσεις των χεριών τους από την στιγμή που παραλαμβάνουν τα χρήματα από το ταμείο για να γνωρίζουν που βάζουν τα χρήματα σε τσάντα, σε κάποια τσέπη επάνω τους ή αν τα βάζουν σε πορτοφόλι.

Πλέον, εφόσον γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκονται τα χρήματα, επιτίθενται σε σημεία τα οποία προσφέρουν τις απαραίτητες συνθήκες και εύκολη διαφυγή.

Ένα από αυτά τα σημεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είναι μέσα στο κουβούκλιο της εξόδου από την τράπεζα.

Ειδικότερα, πλησιάζουν ευγενικά τους συνταξιούχους όταν μπαίνουν στο θωρακισμένο κουβούκλιο, μπαίνουν μαζί τους και εκμεταλλευόμενοι την στενότητα του χώρου μέχρι να ανοίξει η δεύτερη πόρτα για την έξοδο από την τράπεζα, με πολύ γρήγορες κινήσεις αδειάζουν τις τσέπες και τις τσάντες των θυμάτων τους και εξαφανίζονται.

Μάλιστα, σε γνωστό υποκατάστημα τραπέζης στην Καλλιθέα συνταξιούχος αρκετά παρατηρητικός απέτρεψε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης κυρίας μέσα στο κουβούκλιο. Εϊδε μια νεραή να μπαίνει στο κουβούκλιο μαζί με την ηλικιωμένη και με γρήγορες κινήσεις να της ανοίγει την τσάντα. Ο ηλικιωμένος άρχισε να φωνάζει, η νεαρή αιφνιδιάσθηκε και μόλις άνοιξε η δεύτερη πόρτα από το κουβούκλιο πέταξε τα χρήματα που είχε αρπάξει στο πάτωμα και εξαφανίσθηκε. Η ηλικιωμένη κυρία συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί αφού ο κύριος μάζεψε τα χρήματα από το πάτωμα και της τα επέστρεψε. Συγκεκριμένα μίλησε για ποσό των 300 ευρώ. 

Σε αρκετές περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί οι δράστες να παρακολουθούν τα ηλικιωμένα θύματα τους μέχρι και το σπίτι. Αν δεν καταφέρουν να αρπάξουν τα χρήματα σε κανένα από τα σημεία τα οποία έχουν επιλέξει να χτυπήσουν βάζουν σε εφαρμογή άλλο σχέδιο.

Γνωρίζοντας ήδη ότι οι ηλικιωμένοι φέρουν χρήματα, ενεργοποιούν τις γνωστές τηλεφωνικές απάτες όπου προσποιούνται συγγενικά πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε έκτακτη οικονομική ανάγκη.

Τέλος, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύουν οι ηλικιωμένοι τις ημέρες πληρωμής των συντάξεων τους να συνοδεύονται από συγγενικά τους πρόσωπα. 

 

Τελευταίες ειδήσεις