Μια πόλη στον δρόμο για τον θάνατο του Μιχάλη: «Ο δήμαρχος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αναζητούν την αλήθεια»

Μια πόλη στον δρόμο για τον θάνατο του Μιχάλη: «Ο δήμαρχος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αναζητούν την αλήθεια»
29 Σεπ
2023

Με τους εργαζόμενους του δήμου Καλλιθέας οι οποίοι ερευνούν τον θάνατο του συναδέλφου τους Μιχάλη Δέδε τα έβαλε ο δήμαρχος Καλλιθέας. Όπως καταγγέλει η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» ο Δημήτρης Κάρναβος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αναζητούν την αλήθεια.

«Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος εναντίον των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση για τη «διαρροή» και τη δημοσιοποίηση του δελτίου ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τον θάνατο, εν ώρα υπηρεσίας και εν μέσω καύσωνα, του εργαζομένου του δήμου μας Μιχάλη Δέδε» αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτιική παράταξη.

Ο 49χρονος εργαζόμενος το δήμου Καλλιθέας, Μιχάλης Δέδες την Κυριακή 23/07 βρέθηκε περί ώρας 16:45 για να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα.

Αφού ξεκλείδωσε την είσοδο της παιδικής χαράς της οδού Σπάρτης, διήνυσε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρά μέχρι να φτάσει στην δεύτερη είσοδο της παιδικής χαράς στην οδό Περικλέους, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, και εκεί κατά την την προσπάθεια του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο άτυχος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας υπέστη καρδιακή ανακοπή λόγω θερμοπληξίας.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ:

Νεκρός από θερμοπληξία εν ώρα υπηρεσίας 49χρονος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας - Γνώριζαν ότι ανήκε σε ευπαθή ομάδα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 49χρονου εργαζόμενου στον δήμο Καλλιθέας

Στην ανακοίνωση η δημοτική κίνηση «Μια πόλη στον δρόμο» αναφέρει ότι ο σύλλογος εργαζομένων οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ελέγχει για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπει ο νόμος.

«Ορθά, από την πρώτη στιγμή» συνεχίζει η ανακοίνωση «ο σύλλογος εργαζομένων απαίτησε να δηλωθεί το ατύχημα ως εργατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έθεσε το ζήτημα, δια των εκπροσώπων του, ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του Μιχάλη, να εξεταστεί αν ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας για τις μέρες του καύσωνα αλλά και για το πώς εφαρμόστηκαν από την διοίκηση του Δήμου. Ζήτησε την άμεση συνδρομή και εξασφάλιση του ανήλικου τέκνου του θανόντα, ενώ θα κατέθετε, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί του, μηνυτήρια αναφορά.

Ο Δήμαρχος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αναζητούν την αλήθεια. Απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. που θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικά όργανα έκφρασης, χωρίς αντιδράσεις στα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ο κύριος Κάρναβος, προσπάθησε να φιμώσει τις πηγές αντίστασης και τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας.

Καταδικάζουμε τέτοιοι είδους πρακτικές που θυμίζουν άλλες, μαύρες, εποχές διώξεων της συνδικαλιστικής δράσης και της έκφρασης γνώμης. Ο κ. Κάρναβος διώκει την όποια αγωνιστική φωνή για ασφαλή εργασία χωρίς «ατυχήματα», για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η «Μια Πόλη στον Δρόμο» ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ασφάλεια στην εργασία τους και για μία αξιοπρεπή ζωή. Θα μας βρίσκουν απέναντι τέτοιου είδους πρακτικές».

Η δημοτική κίνηση καλεί τον δήμαρχο Καλλιθέας να αποσύρει την προκαταρκτική εξέταση κατά των εργαζομένων που αναζητούν την αλήθεια και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην έχουμε άλλον νεκρό εργαζόμενο στον δήμο.

«Η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πάνω από τα κέρδη και το πολιτικό κόστος» καταλήγει η ανακοίνωση.

mia polh sto dromo

Τελευταίες ειδήσεις