Εξόρμηση του ΑΤ Καλλιθέας για την προστασία των ηλικιωμένων (ΒΙΝΤΕΟ)

[Images:kallitheaonline.gr] [Images:kallitheaonline.gr]
14 Μαϊ
2018

Μια πολύτιμη υπηρεσία για την ζωή και την ασφάλεια τους παρέχουν σε πολίτες της τρίτης ηλικίας οι Αστυνομικοί της Γετονιάς στην Καλλιθέα.

Σε ειδικές ημερίδες στα Κέντα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της πόλης η ομάδα των Αστυνομικών της Γειτονιάς στην Καλλιθέα, υπό την καθοδήγηση της διοίκησης του ΑΤ Καλλιθέας και σε συνεργασία με τον δήμο Καλλιθέας παρέχουν οδηγίες ασφαλείας και πολύτιμες συμβουλές για μέτρα αυτοπροστασίας.

manos-this-c

Ειδικότερα, στις ημερίδες αυτές αποτυπώνεται πως ακριβώς εκδηλώνεται η εγκληματικότητα σε βάρος των ηλικιωμένων ατόμων με εκτενή ανάλυση των επιθέσεων, ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος δράσης ομάδων ατόμων ή και μεμονωμένων άτομων τα οποία στοχοποιούν ηλικιωμένους. Και πιό συγκεκριμένα, εξετάζονται επιθέσεις όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί σε βάρος ηλικιωμένων σε όλα σχεδόν τα σημεία, στο σπίτι, στον δρόμο, στην τράπεζα, στην αγορά, κ.α.

Αρκετοί ηλικιωμένοι έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν περισσότερο εξειδικευμένες οδηγίες από τους έμπειρους Αστυνομικούς της Γειτονιάς, εξιστορώντας περιστατικά που τους έχουν συμβεί, καθώς οι ημερίδες αυτές έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο την αλληλεπίδραση μεταξύ των Αστυνομικών και των πολιτών.

astynomikoi-ths-geitonias-sta-kaph-002

Αναμφίβολα πρόκεται για μια πολύ σημαντική δράση στην αναχαίτιση της εγκληματικότητας σε βάρος των ηλικιωμένων στην πόλη της Καλλιθέας, με τους πολίτες της τρίτης ηλικίας να δείχνουν ότι την απολαμβάνουν καθώς όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Καλλιθέας, Άννα Γιαννάκου-Πάσχου, υποδέχονται την δράση «με μεγάλο ενθουσιασμό, έχουν πάρα πολλές απορίες, κάνουν πολλές ερωτήσεις και βεβαίως αισθάνονται ότι τους νοιαζόμαστε».


 

 

Τελευταίες ειδήσεις