Δήμος Καλλιθέας: "Δεν έχουμε καμία σχέση με τις λίστες εμβολιασμών" - Απάντηση σε δημοσιεύματα - Τα πραγματικά περιστατικά

Δήμος Καλλιθέας: "Δεν έχουμε καμία σχέση με τις λίστες εμβολιασμών" - Απάντηση σε δημοσιεύματα - Τα πραγματικά περιστατικά
01 Μαρ
2021

“Ο Δήμος Καλλιθέας ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία επιλογής της λίστας πολιτών που εμβολιάζονται” ξεκαθαρίζει ο δήμος Καλλιθέας.

“Απολύτως υπεύθυνο για αυτό είναι το Υπουργείο Υγείας και οι κατά τόπους υπηρεσίες του” τονίζει, απαντώντας σε δημοσιεύματα για τους εμβολιασμούς στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής:
“Την προηγούμενη Τρίτη τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας, ότι λόγω του χιονιά, δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εμβόλια λόγω του μικρού χρόνου «ζωής» τους.

Στην συνέχεια “ζητήθηκε από τα Δημοτικά Ιατρεία να ενημερώσουν το προσωπικό τους για την δυνατότητα να κάνουν εκτάκτως εμβόλια και πράγματι, την επόμενη ημέρα εμβολιάσθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι”.

Ακολούθως ο δήμος Καλλιθέας ενημερώθηκε από την την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας “ότι μετά την μη προσέλευση πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών και εν όψει του ορατού κινδύνου να χαθούν εμβόλια, εφάρμοσαν σχετικές οδηγίες και απευθύνθηκαν σε γενικό πληθυσμό, με μόνο κριτήριο την ηλικία (πάνω από 18) και την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επίσκεψης για εμβολιασμό”.

Και συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση: “Απευθύνθηκαν σε επισκέπτες του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας αλλά και σε επαφές που είχαν οι ίδιοι ή το προσωπικό τους”.

“Έτσι εμβολιάσθηκαν περίπου 300 πολίτες της Καλλιθέας και ανάμεσα σε αυτούς υπήρξε και ένας ελάχιστος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων”.

“Για εμάς οι εξηγήσεις είναι επαρκείς και δεν τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης εκ μέρους αυτών που εμβολιάσθηκαν σε όποια δημοτική παράταξη και αν ανήκαν” τονίζει στην απάντηση του ο δήμος Καλλιθέας.

“Ζητάμε όμως, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και να είναι διαθέσιμη κάθε πληροφορία για το ζήτημα εκ μέρους των υπευθύνων γιατί πρόκειται για ένα άκρως ευαίσθητο θέμα για τους πολίτες” καταλήγει.

Τελευταίες ειδήσεις