Άγρια ληστεία σε διαμέρισμα με δράστες χούλιγκανς εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλλιθέας

Άγρια ληστεία σε διαμέρισμα με δράστες χούλιγκανς εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλλιθέας
22 Μαρ
2021

Εισέβαλλαν στο διαμέρισμα, χτύπησαν άσχημα και λήστεψαν τους ενοίκους και διέφυγαν με ηλεκτρονικές συσκευές σημαντικής αξίας. Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλλιθέας οδήγησε στα ίχνη τους.

Οι δύο δράστες με το πρόσχημα ότι αναζητούν μια γνωστή τους, στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020, εισέβαλλαν σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Πλάτωνος στην Καλλιθέα.

Όταν ένας εκ των δύο ενοίκων επιχείρησε να πραγματοποιήσει κλήση από το κινητό του τηλέφωνο (προφανώς στην Αστυνομία), ο ένας εκ των δύο δραστών τον χτύπησε με ένα πιστόλι στο ύψος του αυχένα.

Ο συνεργός του ήδη ερευνούσε το διαμέρισμα και όταν εντόπισε ένα tablet, ο δεύτερος ένοικος του διαμερίσματος επιχείρησε να τον εμποδίσει, όμως τον απώθησε με βία ο δεύτερος δράστης.

Κατά την έξοδο τους από το διαμέρισμα, οι δράστες αφαίρεσαν τσάντες οι οποίες περιείχαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή και φωτογραφικούς φακούς.

Ο ένοικος ο οποίος νωρίτερα είχε ήδη δεχθεί την επίθεση του ενός εκ των δραστών σε απόπειρα του να τους αποτρέψει να διαφύγουν με τα αντικείμενα δέχθηκε δεύτερη πιό άγρια επίθεση με επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι δράστες διέφυγαν, ενώ ο ένοικος του διαμερίσματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αρκετά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Καλλιθέας όπου μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση των ευρημάτων, ταυτοποίησε τους δράστες. Και οι δύο είναι οργανωμένοι χούλιγκανς.

Μάλιστα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ένας εκ των δύο δραστών έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για κλοπές, ξυλοδαρμούς, βόμβες μολότοφ και βία σε αθλητικούς χώρους, ενώ το 2018 είχε κατηγορηθεί για σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου αντίπαλης ομάδας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις