Αποκάλυψη: Εισαγγελική διάταξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο - κολαστήριο» - Την κρέμασαν και οι «καταγγέλουσες»

Αποκάλυψη: Εισαγγελική διάταξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο - κολαστήριο» - Την κρέμασαν και οι «καταγγέλουσες»
06 Μαϊ
2022

Εισαγγελική διάταξη η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκαλύπτει σήμερα το kallitheaonline.gr.

Σε καμία από τις παιδιατρικές και παιδοψυχιατρικές εξετάσεις των παιδιών δεν βρέθηκε ότι υπέστησαν «σεξουαλική κακοποίηση» ή ότι τα παιδιά είχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι κατά την διάρκεια της κακοποίησης τους τα βιντεοσκοπούσαν οι φροντιστές τους ή ακόμα και ότι οι οι ίδιοι οι φροντιστές τους τα ωθούσαν σε σεξουαλικές σχέσεις. Ειδικότερα ως προς τα περί βιντεοσκόπησης, ακόμα και οι «καταγγέλουσες» ανατρέπουν με τις καταθέσεις τούς τους ισχυρισμούς περί βιντεοσκόπησης των παιδιών και στην ΕΔΕ του ιδρύματος περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά και στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στις αρχές Ιανουαρίου.

Συνεπώς, για όλα όσα έχει αναφέρει επί μήνες η κ. Υφυπουργός ή εξαπατήθηκε από τις «καταγγέλουσες» ή τα επινόησε. Ορθώς διαβίβασε τις καταγγελίες στην Εισαγγελία ακόμα και αν αυτές ήταν ψευδείς και κατασκευασμένες - αυτό άλλωστε δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει - όμως από εκεί και πέρα πολλά από όσα αναφέρει μέχρι σήμερα στις δημόσιες εμφανίσεις της δεν προκύπτουν από πουθενά. 

Αναλυτικότερα, αμέσως μετά τον «ορυμαγδό των αποκαλύψεων» της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου τα Χριστούγεννα του 2021, με εισαγγελική εντολή τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για σειρά παιδιατρικών και παιδοψυχιατρικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα άρχιζε κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα ώστε να προσδιορισθούν ποινικές ευθύνες.

Τα παιδιά παρέμειναν στο νοσοκομείο αρκετές ημέρες, ενώ παρακολουθούνταν νυχθημερόν από ιατρούς και παιδοψυχιάτρους.

Ουδέν

Με το πέρας των εξετάσεων και αφού όλα τα παιδιά υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες μεν, εξαντλητικές δε διαδικασίες, και εφόσον ουδέν βρέθηκε περί σεξουαλικής κακοποίησης/δραστηριότητας τους και όχι μόνο, εξεδόθη εισαγγελική διάταξη με την οποία οριζόταν ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Διότι όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτή την διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων στις 4 Ιανουαρίου 2022, το ΠΕΝ: «συνεχίζει να παρέχει τα εχέγγυα για την παροχή οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχουν σχέση με την προστασία του παιδιού».

Σε αυτό ακριβώς το σημείο ανατρέπεται το αφήγημα περί «ορφανοτροφείου - κολαστηρίου» το οποίο ακολούθησαν και η υφυπουργός και δεκάδες ΜΜΕ τη χώρας.

Ειδικότερα σε ότι αφορά όλα τα περί κακοποίησης των παιδιών με τους εργαζόμενους του ιδρύματος φερόμενοι όχι μόνο να παρακολουθούν αλλά και να καταγράφουν με τα κινητά τους σεξουαλικές πράξεις των παιδιών, η εισαγγελική διάταξη αναφέρει: «η παιδιατρική και παιδοψυχιατρική εκτίμηση των ανηλίκων δεν ανέδειξε ευρήματα ότι τα ανήλικα έχουν υπάρξει θύματα εντός της εν θέματι δομής, I) συστηματικής και μεθοδευμένης πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου ή ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη και ΙΙ) οιουδήποτε εγκλήματος στρεφομένου κατά της γενετήσιας ελευθερίας με προσβολή/κατάχρηση της ανηλικότητας τους».

Πολύ απλά, όπως καταλαβαίνει κανείς, οι αναφορές της υφυπουργού σε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές, δελτία ειδήσεων και συνεντεύξεις, για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών ή σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους, δεν ήταν ποτέ αληθείς.

Ενώ όλα δείχνουν ότι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων γνώριζε την εισαγγελική διάταξη, δεν την αποκάλυψε όμως μέχρι σήμερα για τους δικούς της λόγους.

Ακόμα, στην ίδια εισαγγελική διάταξη αναφέρεται ότι τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να επιστρέψουν στο ίδρυμα.

Όμως κατά την επίσκεψη της κ. Υφυπουργού στο νοσοκομείο Παίδων εκείνες τις ημέρες παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων η ίδια άφηνε να εννοηθεί ότι τα παιδιά δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στο ίδρυμα.

Λίγες ημέρες αργότερα την διέψευδε η ίδια εισαγγελική διάταξη.
«Από την ακρόαση των ανηλίκων, η γνώμη των οποίων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να συνεκτιμάτι ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας τους, στην απόφαση που πρόκεται να ληφθεί και τα αφορά, προέκυψε ότι αυτά επιθυμούν την επιστροφή τους στους χώρους της δομής» αναφέρει η Εισαγγελέας Ανηλίκων στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αν περίμενε μερικές ημέρες θα είχε απόλυτα καθαρή εικόνα για το αν πράγματι οι «καταγγελίες» για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του ιδρύματος τις οποίες έκανε σημαία σε όλα τα κανάλια, ήταν αληθινές.

Ωστόσο, παρεμβαίνοντας στο έργο της απονομής δικαιοσύνης, έσπευσε Παραμονή των Χριστουγέννων να αναστείλει την χρηματοδότηση του ιδρύματος γεγονός το οποίο επίσης επικοινώνησε σε μεγάλη έκταση μέσω των ΜΜΕ για να δώσει ειδικό βάρος και στους ισχυρισμούς της και στις «καταγγελίες».

Δείτε τι αναφέρει η εισαγγελική διάταξη

eisaggelikh 02

Δείτε ακόμα:

Όλη η αλήθεια για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» της Καλλιθέας – 20 σελίδες εξώδικο στην Δόμνα Μιχαηλίδου – Την καλούν να ζητήσει δημόσια συγνώμη

Ηρώ Ζερβάκη - H πρόεδρος του ΠΕΝ σπάει την σιωπή της και στήνει στον τοίχο την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» - «Είναι όλα ψέμματα»

Τελευταίες ειδήσεις