Ανακοίνωση - ΣΟΚ από την Ένωση Γονέων: Ζητούν ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολεία της Καλλιθέας - Σοβάς 1,5 μ. ξεκόλλησε από ύψος 8 μέτρων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Featured

Εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Γονέων Καλλιθέας Εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Γονέων Καλλιθέας
19 Ιουν
2023

Σοκαριστικά όσα περιγράφει η Ένωση Γονέων για τα προβλήματα συντήρησης στα σχολεία της Καλλιθέας. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό με την πτώση σοβά μήκους περίπου 1,5 μ. στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας, οι γονείς ζητούν ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολεία της πόλης πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Το περιστατικό αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά μετά το τραγικό δυστύχημα του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Λάζαρου Λασκαρίδη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όταν κατέρρευσε σάπιο κάγκελο και τον παρέσυρε στο κενό και την πτώση σιδεριάς μήκους περίπου 1 μ. στην αίθουσα Ενόργανης Γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας.

Όπως σημειώνουν οι γονείς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνονται στον δήμο Καλλιθέας για τα αυτονόητα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας έχει ως εξής:

«Αγαπητοί γονείς,
Κάθε χρόνο που περνάει η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου μας χειροτερεύει.

Χθες είχαμε την πτώση σοβά 1,5 μέτρου ο οποίος αποκολλήθηκε από τον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας και έπεσε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πλάτωνος από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου είχε ενημερώσει επανειλημμένα την αρμόδια αρχή για την κατάσταση του σχολείου και την άμεση ανάγκη συντήρησης του. Είναι ευτύχημα ότι με την πτώση του σοβά δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα διερχόμενων παιδιών ή κατοίκων.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας αποστείλαμε επιστολή στις 2 Ιουνίου προς τον Αντιδήμαρχο Tεχνικών Yπηρεσιών Δημήτρη Παπαθανάση, να μας ενημερώσει για τον προγραμματισμό εργασιών στα κτίρια των σχολικών μονάδων κατά την θερινή περίοδο, καθώς και την εξέλιξη των εργολαβιών.

Σας επισυνάπτουμε τις σχετικές φωτογραφίες από το σημείο της πτώσης.

Η σχολική κοινότητα της πόλης μας ζητάει το αυτονόητο, να ζει και να εργάζεται σε ασφαλή κτίρια.

Οι υποχρεώσεις του δήμου και της πολιτείας είναι εξίσου αυτονόητες. Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας ζητάμε για άλλη μια φορά επιτέλους, από την τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα των σχολείων μας και από την πολιτεία να μην αποποιείται τις ευθύνες της.

Σε τρεις μήνες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και ζητάμε ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Βασιλική Κολυβίρα, ο Γεν. Γραμματέας, Δημήτριος Σούνδιας»

Τελευταίες ειδήσεις