Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών αρχίζει στην Καλλιθέα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών αρχίζει στην Καλλιθέα
20 Ιαν
2022

Αρχίζει η κατασκευή του πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην Καλλιθέα.


Το πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων (πρώην πλυντήρια ΙΚΑ) με συνολικό προϋπολογισμό 14.855.800 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, «π
ρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην Καλλιθέα μας και το έργο περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση της δημοτικής βιβλιοθήκης σε τριπλάσιο σύγχρονο χώρο, το νέο «σπίτι» των τμημάτων της ερασιτεχνικής δημιουργίας, δύο σύγχρονα μεγάλα αμφιθέατρα πολλαπλών χρήσεων και δυνατοτήτων, θερινό κινηματογράφο στην οροφή και 69 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του κτιρίου».

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότης κατά 12.400.000 ευρώ προέρχεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ποσό το οποίο εξασφάλισε ο δήμος Καλλιθέας έπειτα από συντονισμένες ενέργειες. 

matzagriotakh esperidon2
matzagriotakh esperidon3


Ταυτόχρονα, αρχίζει και η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου στον δήμο Καλλιθέας, καθώς εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αίτηση του δήμου Καλλιθέας για την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες Δόμησης του δήμου Καλλιθέας επισημαίνουν ότι απαιτείται η πολεοδομική αναδιοργάνωση και λειτουργική ένταξη του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και του παραλιακού μέτωπο του Φαληρικού Όρμου σε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου καθώς στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται, ενώ στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

matzagriotakh esperidon

Το οικόπεδο στην συμβολή των οδών οικόπεδο Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων στο οποίο θα ανεγερθεί το πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Καλλιθέας. 

Τελευταίες ειδήσεις