Με άρωμα Χριστουγέννων τα νέα αντι-Covid έκτακτα μέτρα από τον δήμο Καλλιθέας

Με άρωμα Χριστουγέννων τα νέα αντι-Covid έκτακτα μέτρα από τον δήμο Καλλιθέας
04 Νοε
2020

Διπλό στοίχημα για τον δήμο Καλλιθέας. Να νικήσει τον κορονοϊό σε τοπικό επίπεδο χωρίς να χαθεί το νόημα των φετεινών Χριστουγέννων.


Τηλεργασία για το προσωπικό, οικονομικές ενισχύσεις στα σχολεία, απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια, εντατικοί έλεγχοι στους δημόσιους χώρους αλλά και αγώνας δρόμου για τον στολισμό της πόλης, μερικά από τα νέα αντί-Covid μέτρα στην Καλλιθέα.

Ειδικότερα, στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Καλλιθέας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Covid-19, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Τηλεεργασία στο 50% του προσωπικού και όσο το δυνατόν επιπλέον
2. Επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου μας – 2109525803.

3. Εντείνεται τη συνεργασία με το Κέντρο Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

4. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους δημόσιους χώρους και τις Λαϊκές Αγορές από τη Δημοτική Αστυνομία με την συνδρομή και του τοπικού Α.Τ.

5. Λήξη μέτρων κυκλοφορίας τις απογευματινές ώρες στους δρόμους πέριξ της πλατείας Κύπρου λόγω της αναστολής λειτουργίας τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.

6. Φωταγώγηση της πόλης από τις 15 Νοεμβρίου, και επίσπευση της έναρξης του εορταστικού στολισμού της πόλης.

7. Συνεχίζουμε την απολύμανση δημοτικών κτηρίων και σχολείων.

8. Προχωράμε σε 13 νέες συμβάσεις μίσθωσης έργου για καθαρίστριες σχολείων.

9. Οικονομική Ενίσχυση των σχολικών επιτροπών για μάσκες και αντισηπτικά.

10. Μείωση των ενοικίων των σχολικών κυλικείων κατά 40%.

11. Λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων και τοποθέτηση επιπλέον φυλάκων και θυρωρών σε υπηρεσίες υποδοχής κοινού.

12. Αναστέλλεται η λειτουργία των πολιτιστικών δομών. Κατόπιν τούτου δεν θα γίνονται μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο «Οδυσσέας Δημητριάδης», στη Δημοτική Φιλαρμονική, στο Θεατρικό Εργαστήριο και στα Τμήματα Ερασιτεχνικής Δημιουργίας.

13. Επίσης, αναστέλλεται για το κοινό η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις για την προσέλευση του κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου μας και την «Ωρα Δημότη».

Στην πρώτη γραμμή οι εθελοντές στην Καλλιθέα
Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος εξήρε την συμβολή των εθελοντών του Δικτύου Κοινωνικής Προσφορας οι οποίοι από την ημέρα των πρώτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, συνέβαλλαν σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

"Με δωρεάν παροχές σε ιατρικές υπηρεσίες για 21 ειδικότητες, φροντιστηριακά μαθήματα μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, νομικές και φορολογικές συμβουλές, από τον Μάρτιο έως σήμερα οι εθελοντές μας έχουν ικανοποιήσει πάνω από 450 αιτήματα συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε θερμά" δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Τελευταίες ειδήσεις