«Κάηκε» η Δαβάκη – Ξεκάθαρο μήνυμα από την Καλλιθέα: Παράσταση νίκης στον Κώστα Ασκούνη Featured

IMAGES: Ανδρέας Ανδρεόπουλος IMAGES: Ανδρέας Ανδρεόπουλος
03 Οκτ
2023

 Το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος της Καλλιθέας από την πλατεία Δαβάκη το βράδυ της Δευτέρας, φαίνεται ξεκάθαρο, όλα δείχνουν ότι στις 8/10 η Καλλιθέα αλλάζει δήμαρχο.

Παρά το σερί των μεγάλων συγκεντρώσεων του συνδυασμού, η χθεσινοβραδυνή στο κέντρο της Καλλιθέας ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς ήταν θεαματικά μεγαλύτερη της πρώτης συγκέντρωσης στην ίδια πλατεία στις 6 Ιουλίου 2023.

Ούτε ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης δεν πίστευε την εικόνα που αντίκριζε μπαίνοντας στην πλατεία Δαβάκη για την κεντρική του ομιλία. Ο «αέρας» της πόλης έχει αλλάξει, η αποδοχή του κόσμου της Καλλιθέας στις θέσεις του συνδυασμού αυξάνεται με πρόοδο και αυτό φάνηκε στην μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού χθες το βράδυ.

Εκατοντάδες Καλλιθεάτες όλων των ηλικιών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη, επιφυλάσσοντας στον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας θερμότατη υποδοχή.

Ο Κώστας Ασκούνης ανέβηκε στο βήμα εμφανώς συγκινημένος από τον ενθουσιασμό του κόσμου και τον όγκο της συγκέντρωσης. Χαρακτήρισε την συγκέντρωση «ανεπανάληπτη» και ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους. 

«Βάζουμε τέλος στα 9 χρόνια παρακμής»

Κατά την έναρξη της ομιλίας του τόνισε «η Καλλιθέα αποφάσισε και μίλησε καθαρά και δυνατά: Στις 8 Οκτώβρη βάζουμε τέλος σε 9 χρόνια παρακμής στην πόλη μας. Σπάμε την αδράνεια και τερματίζουμε τη μιζέρια και την ανικανότητα».

«Πιάνουμε ξανά τη σκυτάλη των Έργων και το νήμα να ξανακάνουμε την Καλλιθέα μια πρότυπη πόλη», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, λέγοντας τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι 9 ολόκληρα χρόνια η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε με την επικοινωνία και όχι με την κοινωνία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κακοδιαχείριση, ο παραγοντισμός, οι απευθείας αναθέσεις, οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί, τα ρουσφέτια και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είναι η πάγια τακτική της απερχόμενης Διοίκησης. Η ανασφάλεια, η εγκατάλειψη, η απαξίωση, η κακοδιαχείριση είναι αυτά που ακούω παντού γύρω μου από τους συμπολίτες μας. Καταλήξαμε να είμαστε ο φτωχός συγγενής των Νοτίων Προαστίων».

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε όλες τις ανατροπές που χρειάζεται η πόλη μας για να αλλάξουμε το βηματισμό του Δήμου μας», ανέφερε ο Κώστας Ασκούνης και συμπλήρωσε: «Δεν φοβόμαστε να ονειρευτούμε. Ναι, βάζουμε ψηλά τον πήχη και στοχεύουμε στα σημαντικά. Στο μέλλον των παιδιών της Καλλιθέας.

«Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο και το έχουμε αποδείξει, αντίθετα ο απερχόμενος Δήμαρχος, επί 9 συναπτά έτη, δεν έχει να επιδείξει κανένα δικό του έργο που να αναβαθμίζει την πόλη μας».

ask kentrikh 2023 006

Χαμόγελα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα της Κυριακής

«Στις 8 Οκτωβρίου δεν αφήνουμε ούτε μία ψήφο χαμένη»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε πως από 1/1/2024:

1. Ο Δήμος θα δίνει 1000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί δημότη μας που γεννιέται.
2. Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη
    Για οικογένειες με 4 παιδιά και εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
    Για οικογένειες με 3 παιδιά και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.
    Για όσες οικογένειες έχουν μέλος ΑΜΕΑ και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.
3. Δημιουργία Νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
4. Επιδότηση από το Δήμο σε εργαζόμενες μητέρες για απογευματινή φύλαξη.
5. Επέκταση του προγράμματος θερινών παιδικών κατασκηνώσεων.
6. Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μητέρων για την επανένταξή τους στην αγορά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Ασκούνης και μέσα σε αποθέωση από τους πολίτες που «πλημμύρισαν» την πλατεία Δαβάκη, έδωσε το «σύνθημα» νίκης: «Δεν κρύφτηκα ποτέ, μπήκα μπροστά, πάλεψα, αγωνίστηκα και έδωσα κάθε αναμέτρηση με όλο μου το είναι για αυτόν τον τόπο, μα πάνω από όλα για τους συμπολίτες μου. Σας κοιτάζω λοιπόν σήμερα κατάματα και σας λέω από την καρδιά μου να στηρίξετε την Παράταξή μας. Δώστε μας τη δύναμη να πάμε την Καλλιθέα μπροστά.
Εμάς δεν μας κρατά κανείς, κανένα συμφέρον, κανένας εργολάβος! Πάμε λοιπόν ενωμένοι μπροστά. Στις 8 Οκτωβρίου δεν αφήνουμε ούτε μία ψήφο χαμένη για την πόλη που αγαπάμε, για μια μεγάλη νίκη!».

ask kentrikh 2023 007ask kentrikh 2023 008

ask kentrikh 2023 009

Οι Καλλιθεάτες «έπνιξαν» στις αγκαλιές τον Κώστα Ασκούνη

ask kentrikh 2023 010

Στην πρώτη γραμμή η νεολαία του συνδυασμού που έβαλε «φωτιά» στην πλατεία Δαβάκη

ask kentrikh 2023 012

ask kentrikh 2023 017

Ιστορικά φωτογραφικά στιγμιότυπα μιας νέας εποχής που αρχίζει για την Καλλιθέα

ask kentrikh 2023 018

ask kentrikh 2023 002

ask kentrikh 2023 003

ask kentrikh 2023 020

ask kentrikh 2023 015

ask kentrikh 2023 004

ask kentrikh 2023 019

O συνδυασμος «Ενωμένοι Μπροστά» στην τελική ευθεία προ των εκλογών της Κυριακής συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις εξορμήσεις στις γειτονιές της πόλης για την ενημέρωση των δημοτών επί των προγραμματικών θέσεων.

Τελευταίες ειδήσεις