Κάρναβος: Συμπαραστεκόμαστε στους Αρμένιους αδερφούς μας

Κάρναβος: Συμπαραστεκόμαστε στους Αρμένιους αδερφούς μας
04 Νοε
2020

Συμπαράσταση στους "αδερφούς" Αρμένιους δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος με μια συμβολική ενέργεια, ενώ μαίνονται οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Εθνοτικοί Αρμένιοι αξιωματούχοι του θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι 45 ακόμη μέλη ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στρατιωτών σε 525 από τις 27 Σεπτεμβρίου οπότε ξέσπασαν οι μάχες στην περιοχή.

Από τότε τουλάχιστον 25 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί.

Οι αζερικές και οι αρμενικές δυνάμεις αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λίγες ημέρες μετά την ανθρωπιστικού χαρακτήρα κατάπαυση του πυρός που είχε στόχο να σταματήσει τις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί στον θύλακο εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία στην Αρμενία δήλωσε την Κυριακή 25/10/2020 ότι «διαθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία, που αποδεικνύουν τη συμμετοχή μελών των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού στις εχθροπραξίες στο Καραμπάχ».

Η Άγκυρα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ερεβάν. Ωστόσο, ένα άρθρο από τους New York Times κατέγραψε πως ότι ένα τουρκικό F-16 ήταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της πτώσης του Αρμενικού Su-25.

Εντω μεταξύ το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε επιπλέον απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να φτάνει στους 974 νεκρούς, με το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τις δυνάμεις των Αζέρων στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη χειρότερη κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων από τη δεκαετία του ‘90, όταν είχαν σκοτωθεί 30.000 άνθρωποι.

Κάρναβος: "Λέμε ΟΧΙ στον ισλαμικό φονταμενταλισμό"

Τώρα, ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ.Δημήτρης Κάρναβος σε μια συμβολική ενέργεια στήριξης των Αρμενίων επισκέφθηκε ομάδα Αρμενίων στην πλατεία Κύπρου Καλλιθέας και συνομίλησε μαζί τους.

"Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αδελφών μας Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Λέμε ένα μεγάλο όχι στον Ισλαμικό φονταμενταλισμό" είπε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

[με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Αlmasdarnews ]

Τελευταίες ειδήσεις