Ιατρείο COVID-19 στην Καλλιθέα - Δωρεάν εξέταση για κορονοϊό, με πρωτοβουλία του δήμου Καλλιθέας

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στο νέο  Κέντρο Αναφοράς για τον COVID -19, στην Καλλιθέα Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στο νέο Κέντρο Αναφοράς για τον COVID -19, στην Καλλιθέα
29 Σεπ
2020

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος (οικίσκος ISOBOX) διατέθηκε από την δήμο Καλλιθέας, λειτουργεί μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί περισσότερες από 400 περιπτώσεις.

Το Ιατρείο COVID-19 λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις αργίες, με καθεστώς εφημεριακής λειτουργίας από 7πμ-10μμ. στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, Δαβάκη 11, και είναι στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας.


isobox kallithea 5

Σε αυτό εξετάζονται ασθενείς με ύποπτη συμπτωματολογία για λοίμωξη COVID-19 όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα για λήψη δείγματος σε συμπτωματικούς ασθενείς από εκπαιδευμένο προσωπικό, προς μοριακό έλεγχο για Sars-Cov 2, σε αναγνωρισμένο εργαστήριο.


isobox kallithea 3

Τα αποτελέσματα του ελέγχου δίδονται στους ασθενείς σε 1-2 24ωρα. Στο Ιατρείο COVID-19 του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, πλην των ανωτέρω, γίνεται καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο COVID-19, συμβουλευτική των ασθενών και παραπομπή ή παρακολούθηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.


Στο συγκεκριμένο ιατρείο, μπορούν να εξυπηρετούνται πολίτες του Νότιου Τομέα και φυσικά δημότες και κάτοικοι της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου, εφόσον χρειασθεί.

 

isobox kallithea 1

Το Ιατρείο COVID-19 επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα λειτουργίας του ιατρείου από την Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. κα Ξανθίπη Νικολαϊδου , τον γιατρό παθολόγο κ. Γιάννη Μπίτσικα, την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Μαριάννα Αρμένη καθώς και από τους γιατρούς της μονάδας και το υγειονομικό προσωπικό ενώ δεσμεύθηκαν να συνδράμουν και να στηρίξουν το έργο του ιατρείου με όλες τις δυνάμεις και μέσα που διαθέτουν.


isobox kallithea 4

“Αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας” τόνισε με δήλωση του ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, υπογραμίζοντας: “Ο δήμος Καλλιθέας συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα κατά της πανδημίας”.

Τελευταίες ειδήσεις