Η Καλλιθέα δίνει αίμα - 14η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας

Η Καλλιθέα δίνει αίμα - 14η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας
23 Σεπ
2016

Πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Καλλιθέας και συμμετείχε στη 14η Λαμπαδηδρομία, που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την εθελοντική αιμοδοσία και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) .

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκατοντάδες λαμπαδηδρόμοι κάθε ηλικίας όπως πρόσκοποι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αθλητές όλων των Αθλητικών Σωματείων της Καλλιθέας με προεξάρχουσες τις Ολυμπιονίκες Κλέλια και Άννυ Πανταζή.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος άναψε το Βωμό κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης.

Οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν τους δρόμους της Καλλιθέας με αφετηρία το πάρκο «Εθελοντών – Αιμοδοτών» και τερματισμό την πλατεία Κύπρου.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της προσφοράς γενικότερα και τόνισε:« Χιλιάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται καθημερινά αίμα. Η αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι ανεκτίμητη. Είναι μια πράξη καλής θέλησης, φροντίδας, αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. ».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Γιαννακού-Πάσχου που υπ' ευθύνη της διεξήχθη η εκδήλωση κάλεσε τους δημότες να γίνουν εθελοντές τονίζοντας στην ομιλία της ότι «η αιμοληψία είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και σύντομη».


 

Τελευταίες ειδήσεις