"Επικίνδυνες Μαγειρικές":Το ομώνυμο μυθιστόρημα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

[Images: ΕpikindunesΜαgeirikes] [Images: ΕpikindunesΜαgeirikes]
11 Φεβ
2020

Η θεατρική εκδοχή του πολυμεταφρασμένου ομώνυμου μυθιστορήματος οι "Επικίνδυνες Μαγειρικές", του Ανδρέα Στάικου, ανεβαίνει για μία μόνο παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στο πλάισιο των εκδηλώσεων με τίτλο "Το Θέατρο της Δευτέρας". 

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

oi epikindynes mageirikes 3

Το έργο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30. 
Κρατήσεις θέσεων μπορείτε να κάνετε τηλεφωνικά στο 210-9570001 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Υπόθεση:
Δύο άντρες (Ζαχαρίας Ρόχας, Άρης Παπαδημητρίου) προσπαθούν να κατακτήσουν μια γυναίκα-σύμβολο θηλυκότητας κι αισθησιασμού, με όπλο τις μαγειρικές τους ικανότητες. Ανακαλύπτουν όμως ότι έχουν την ίδια ερωμένη, (Κερασία Σαμαρά), μία λαίμαργη, αδηφάγα, σαγηνευτική γυναίκα-αράχνη που, ασκώντας επάνω τους μια ακαταμάχητη έλξη, τους πλέκει βίαια στον ιστό της. Οι δύο ήρωες αρχίζουν να την διεκδικούν, ο καθένας τους μόνο για τον εαυτό του, με όπλο την μαγειρική τους δεινότητα.

Τους κατευθύνει σ' αυτό ένας μυστηριώδης υποκινητής (Κωνσταντίνος Τζούμας) ο οποίος κινεί τα νήματα της μαγειρικής σύγκρουσης των αντεραστών και φαίνεται να έχει δικούς του λόγους που τον εμπλέκουν σ' αυτήν την ερωτική διαμάχη. Συνταγές και γεύσεις ζωντανεύουν, παρασύρουν στην απόλαυση και παίζουν κρίσιμο ρόλο σ' αυτήν την λαχταριστή ιστορία αποπλάνησης και απενοχοποίησης των αισθήσεων.

oi epikindynes mageirikes 2

Οι "Επικίνδυνες Μαγειρικές" το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ανδρέα Στάικου που έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες, έχει ανέβει στην Comédie-Française στο Παρίσι, καθώς και σε πολλά άλλα θέατρα του κόσμου και έχει μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο.

oi epikindynes mageirikes 4

Η Κερασία Σαμαρά έχει δηλώσει: «Η παράστασή μας χαρακτηρίζεται από την ατμόσφαιρα και την αισθητική των noir comics. Η αδηφάγα Νανά είναι ένα σύμβολο κυριαρχίας, είναι κάτι πέρα από μια απροσδόκητη γυναικεία παρουσία. Είναι η προσωπική μας χίμαιρα, το ιδανικό που όλοι μας αναζητάμε με πάθος, για να του παραδώσουμε άνευ όρων την ελευθερία μας».

Συντελεστές:
Κείμενο: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Εικαστική δημιουργία: Θανάσης Παναγιώτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζένη Αναγνωστοπούλου
Κινηματογράφηση -Φωτογράφιση: Τζένη Γαβρά
Επεξεργασία Ψηφιακού Υλικού: Πέτρος Αργυρός
Παραγωγή: ΛΥΚΟΦΩΣ - ΘΕΣΙΣ

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Τζούμας, Ζαχαρίας Ρόχας, Κερασία Σαμαρά, Άρης Παπαδημητρίου.

oi epikindynes mageirikes

Τελευταίες ειδήσεις