Πόρτα-πόρτα η διανομή τροφίμων σε 1.800 οικογένειες στην Καλλιθέα

Πόρτα-πόρτα η διανομή τροφίμων σε 1.800 οικογένειες στην Καλλιθέα
28 Δεκ
2019

Εννέα φορτηγά διατρέχουν την πόλη της Καλλιθέας τις τελευταίες ημέρες για να προσφέρουν συσκευασίες με τρόφιμα σε 1.800 οικογένειες δημοτών οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους καταλόγους απόρων του δήμου Καλλιθέας. Σήμερα μόνο, μέχρι το απόγευμα θα έχουν διανεμηθεί τρόφιμα σε περίπου 600 ωφελούμενους.

Η συσκευασία περιέχει κρέας και κοτόπουλο, όσπρια, ρύζι και ζυμαρικά, παρθένο ελαιόλαδο, λαχανικά, χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, πατάτες, κ.α.

Η διανομή γίνεται κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα, οι ωφελούμενοι ειδοποιούνται τηλεφωνικώς και σε λίγη ώρα παραλαμβάνουν τα αγαθά, από τα 9 οχήματα τα οποία βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και διανομή μέσα στην πόλη από νωρίς το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποιότητα των τροφίμων ελέγχεται και από την τριμελή επιτροπή παραλαβής του δήμου Καλλιθέας.

Η προσφορά σε τρόφιμα σε περίπου 1.800 οικογένειες Καλλιθεατών έχει και συμβολικό χαρακτήρα, εμπεριέχοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης ότι ο δήμος Καλλιθέας είναι κοντά τους και δεν τους ξεχνά. Μόλις το 2014 οι ωφελούμενοι δεν ήταν περισσότερες από 300 οικογένειες.

Δείτε ένα μικρό οδοιπορικό αλληλεγγύης με την Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Καλλιθέας, κ. Άννα Γιαννακού-Πάσχου

Τελευταίες ειδήσεις