Κώστας Κυρανάκης: Αυτό είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τους άνεργους

Κώστας Κυρανάκης: Αυτό είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τους άνεργους
05 Ιουν
2019

Την πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία για τους άνεργους, περιέγραψε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στα Νότια της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 989 και τους δημοσιογράφους, Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.

“Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργηθεί μια καινούργια δουλειά, είναι να μειώσεις δραστικά εργοδοτικές εισφορές και φόρους σε μια επιχείρηση. Αυτό της επιτρέπει να δημιουργήσει μια ακόμη θέση εργασίας με τον ίδιο προϋπολογισμό που έχει σήμερα. Αυτή η πολιτική που περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αφορά τον επιχειρηματία ή τον εργοδότη. Αφορά τον άνεργο, ή τον εργαζόμενο που θα δει τις καθαρές του αποδοχές να αυξάνονται”, τόνισε.

“Επίσης, θα πρέπει να κάνουμε μια έρευνα για το προφίλ των ανέργων. Τι ξέρουν και τι θέλουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Έχουν σπουδάσει κάτι και δεν βρίσκουν δουλειά σε αυτόν τον τομέα; Θέλουν να μάθουν κάτι άλλο; Όταν το μάθουμε αυτό, το κράτος αντί να δίνει ένα σκέτο επίδομα ανεργίας, πρέπει να δίνει επίδομα ανεργίας και ταυτόχρονα να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης, ώστε οι άνεργοι να αποκτούν νέες δεξιότητες και να μπαίνουν ξανά στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Τελευταίες ειδήσεις