Τα παιδιά του 6ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας στο καλύτερο μάθημα της ζωής τους

[IMAGES:KIDS SAVE LIVES] [IMAGES:KIDS SAVE LIVES]
01 Ιουν
2019

Το καλύτερο μάθημα της ζωής τους, ίσως και ένα μάθημα που άλλαξε την ζωή τους, παρακολούθησαν την Πέμπτη οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μιάμιση το μεσημέρι περίπου 80 παιδιά του σχολείου έμαθαν να σώζουν μια ανθρώπινη ζωή από μια ομάδα έξι εκπαιδευτών του Eθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος KIDS SAVE LIVES οι οποίοι προσκλήθηκαν από την διεύθυνση του σχολείου. 

Τα παιδιά έμαθαν τι είναι πνιγμός, τι είναι πνιγμονή, είδαν τον απινιδωτή, διδάχθηκαν τις τεχνικές και όταν ήρθε η ώρα να ανέβουν επάνω για την πρακτική τους εξάσκηση έδωσαν πράγματι τον καλύτερο εαυτό τους.


kids save lives 6o dhm kallitheas 16 b

Έδειξαν πως να προσεγγίζουν με ασφάλεια ένα περιστατικό, πως να αξιολογούν αν ένας άνθρωπος στο έδαφος αναπνέει, πως να καλούν μόνα τους με τον σωστό τρόπο το ΕΚΑΒ και να συνεργάζονται με το Κέντρο, πως να αντιμετωπίζουν έναν πνιγμό ή μια πνιγμονή, πως να ασκούν θωρακικές πιέσεις και πως να δίνουν εμφυσήσεις, το γνωστό “φιλί της ζωής”.

kids save lives 6o dhm kallitheas 6 b

Στο τέλος του σεμιναρίου τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τις γνώσεις που απέκτησαν, προκάλεσαν δε με τις φωνές τους έναν... μικρό "σεισμό" στο αμφιθέατρο του σχολείου φωνάζοντας όλα μαζί: Τα παιδιά σώζουν ζωές!

“Αλλάζουμε την Ελλάδα”
Ένα από τα χιλιάδες παιδιά σε όλη την χώρα τα οποία έχουν περάσει από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES είναι και η 14χρονη Νεφέλη η οποία έσωσε την έσωσε την 10χρονη αδελφή της που είχε πνιγεί σε πισίνα. Έναν μήνα απο το περιστατικό είχε εκπαιδευθεί στο σχολείο της στην Βασική Υποστήριξη Ζωής από τους εθελοντές του Kids Save Lives

Δείτε εδώ:
Η 14χρονη Νεφέλη μιλά πρώτη φορά δημόσια - Έσωσε την 10χρονη αδελφή της που είχε πνιγεί στην πισίνα

kids save lives 6o dhm kallitheas 10 b

Οι εθελοντές εκπαιδευτές του Kids Save Lives έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 500 σχολεία σε όλη την χώρα.

Το KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010.

Προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ με σκοπό την εκπαίδευση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

kids save lives 6o dhm kallitheas 8 b

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις