Μαργαρίτη: "Γυρίστε την πλάτη σε Κάρναβο και Ασκούνη, τους γνωρίσατε, τους δοκιμάσατε"

Μαργαρίτη: "Γυρίστε την πλάτη σε Κάρναβο και Ασκούνη, τους γνωρίσατε, τους δοκιμάσατε"
24 Μαϊ
2019

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της παράταξης της έκανε από στην πλατεία Δαβάκη την Πέμπτη η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτευσης και υπόψήφια δήμαρχος, Βάσω Μαργαρίτη. Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, η κ. Μαργαρίτη καταφέρθηκε κατά του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη αλλά κατά του νυν δημάρχου, Δημήτρη Κάρναβου.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις κύριες προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ και έκλεισε την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού της.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κ. Μαργαρίτη:

Κύριε Δήμαρχε Γιώργο Κυριόπουλο.
Αγαπητοί Συνεργάτες, Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Συνυποψήφιοι, Φίλοι και Φίλες,

Σας ευχαριστώ απο τα βάθη της ψυχής μου γι΄ αυτή τη μεγάλη παρουσία σας σήμερα εδώ. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για μένα, η εμπιστοσύνη και η δυνατότητα που μου δίνεται να εκφράσω τις απόψεις και τα πιστεύω της Παράταξής μας, να εκθέσω τα όραμα μας για την Πόλη μας, να σας μιλήσω για τα μεγάλα και τα σημαντικά, για τις ανησυχίες μας και για όλα αυτά που σχεδιάζονται για εμάς και για την ώρα, χωρίς εμάς.

margarith plateia davakh 41 b

Η παρουσία σας σήμερα εδώ, αποδεικνύει ότι:
Είστε ενεργοί πολίτες. Αγαπάτε την πόλη μας, την Καλλιθέα. Ενδιαφέρεστε για τα δρώμενα σ΄ αυτή. Θέλετε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Πόλη μας.

Τιμάτε ιδιαίτερα εμένα και τις προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλλονται, για μια καλύτερη πόλη, πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο λειτουργική, με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η δική σας παρουσία, η δική σας συμμετοχή δίνει δύναμη, όχι μόνο σε μένα, αλλά χαλυβδώνει όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης και μας κάνει περισσότερο αποφασιστικούς να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και εμάς.

Είμαστε μόλις 3 ημέρες από τις Κοινοτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές Εκλογές. Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τη χώρα.

Σήμερα η Κοινωνία περιμένει με αγωνία να προσδιορίσουμε το νέο όραμα για την Πόλη και τους Πολίτες, να συζητήσουμε την συμβολή και τον ρόλο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει στην μεταμνημονιακή εποχή και να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της Πόλης μας.

Είμαστε όλοι σήμερα εδώ γιατί ανησυχούμε για την καθημερινότητά μας.
Είμαστε σήμερα εδώ δηλώνοντας παρούσες και παρόντες στις πολιτικές εξελίξεις της Πόλης μας.

margarith plateia davakh 14 b

Η Παράταξη μας είναι έτοιμη, παρουσιάζοντας ένα πλήρες πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα της Πόλης μας, να απαντήσει, να δώσει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που δημιουργεί η καθημερινότητα, η οικονομική κρίση και το αβέβαιο μέλλον, αλλά και στις προκλήσεις που δημιουργούν η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου καθώς και οι Νέες Τεχνολογίες.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν σύνολο νέων δεδομένων για τα οποία καλούμαστε να διαμορφώσουμε σύγχρονες θέσεις και προτάσεις, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Όλα αυτά τα χρόνια, με την ψήφο σας μου αναθέτετε ευθύνες και μου δίνατε την δυνατότητα να συνεχίσω τις προσπάθειες που ξεκίνησα αρκετά χρόνια πριν, από τα φοιτητικά μου χρόνια, πιστεύοντας στο Θεσμό της Λαϊκής Συμμετοχής στα συνοικιακά συμβούλια.

Πρωτοεκλέχθηκα Συνοικιακή Σύμβουλος και από τότε είμαι συνεχώς παρούσα στα κοινά της Πόλης μας. Παρούσα σε όλους τους Κοινωνικούς Αγώνες, δίνοντας μάχες για μια καλύτερη Πόλη.

Φίλοι μου,
Γνωρίζετε όλοι, λίγο πολύ, τι συνέβη στις εκλογές του 2014.
Γνωρίζετε όλοι τα γεγονότα που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι ανήθικες και ανίερες συμμαχίες χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο, έφεραν στον Δήμο μας την σημερινή Διοίκηση με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες.

Ιδέες που βάζουν τους αριθμούς και το φαίνεσθαι πάνω από τους ανθρώπους. Και έχετε όλοι βιώσει τις επιπτώσεις που ακολούθησαν.
Νέα και Άπειρα στελέχη ανέλαβαν το τιμόνι της Διοίκησης στην Πόλη μας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μερικών εξ αυτών, ήταν αδύνατον να διαχειριστούν το βάρος των υποχρεώσεών τους.

Τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο και οι ευθύνες τους, είναι γνωστά. Σήμερα όμως είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε το Αύριο. Τις διασπαστικές προσπάθειες που εκπορεύονται από τα ίδια πρόσωπα, θα τις κρίνει η κοινωνία της Πόλης μας στις εκλογές της Κυριακής.

Είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της Πόλης, με στόχο την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, την ασφάλεια των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Φίλοι μου,
Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι για να διοικηθεί ένας Δήμος, χρειάζεται Διαφάνεια – Ποιότητα – Αποτελεσματικότητα και Κοινωνικό Πρόσωπο. Τα τέσσερα (4) αυτά χαρακτηριστικά, επιβάλλεται να τα προσδώσουμε στους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς και να αγωνιστούμε να επιβληθούν και στους Κρατικούς Θεσμούς.

Φίλες και Φίλοι,
Οι απόντες και μουγκοί 5 χρόνια τώρα, που επέστεψαν για να μας σώσουν, που επέστρεψαν για να μας κρίνουν, φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν τι κάναμε εμείς αυτά τα πέντε χρόνια.

Πέντε (5) χρόνια τώρα, εμείς είμαστε παρόντες σε όλες τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας, πολεμώντας για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, γίναμε ανάχωμα σε σχέδια της Διοίκησης.

margarith plateia davakh 16 b

Δώσαμε αγώνες και υψώσαμε φωνή μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.

Δεν ήμασταν απόντες και άφωνοι όπως κάποιοι που σήμερα αποφάσισαν την επιστροφή τους για να μας σώσουν. Αυτοί, ήρθαν για να διασπάσουν και όχι να ενώσουν.

Η Παράταξη μας, όπως είχαμε δηλώσει από την επομένη των εκλογών, στήριξε κάθε θετική προσπάθεια της Διοίκησης προς όφελος της Πόλης και των Συμπολιτών μας. Αλλά συγχρόνως έλεγξε αυστηρά την Διοίκηση.

Κατήγγειλε παραλήψεις, ολιγωρίες και αδυναμίες κυρίως ερασιτεχνισμό και αδιαφάνεια! Όπως για παράδειγμα την σωρεία απευθείας αναθέσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την ποινή των 90.000 ευρώ από τους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης στο Νομικό Πρόσωπο «Γιάννης Γάλλος».

Στηρίξαμε την Διοίκηση του Δήμου στον Αγώνα για να μην χαθεί το Γήπεδο στην Παραλία μας. Δώσαμε κοινό αγώνα να εμποδίσουμε την δημιουργία Δικαστηρίων στα κτίρια του Beach Volley. Διεκδικήσαμε μαζί με την Διοίκηση την μείωση του ΕΝΦΙΑ και ιδιαιτέρως στην περιοχή των Τζιτζιφιών. Στήριξα την Διοίκηση, χωρίς να υπολογίσω το πολιτικό κόστος, ώστε να μπει τάξη στην Αμαρτωλή Ναυταθλητική μας Μαρίνα και να αρχίσει η είσπραξη εσόδων. Το «Αμαρτωλή», δεν αφορά το Ναυταθλητισμό & τους Ομίλους, αλλά κάποιους που θησαύρισαν απ΄ αυτήν. Ή μήπως δεν τους γνώριζαν; Και ρωτώ: Γιατί σήμερα γίνονται εισπράξεις και υπάρχουν έσοδα, ενώ παλιότερα όχι; Και ρωτώ: θα εισέπραττε ο σημερινός Δήμαρχος, εάν συμπολίτες μας δεν είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη;

Καταγγείλαμε και εμποδίσαμε την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου μας, να επιβάλλει σε Αθλητικά Σωματεία της Πόλης μας χρηματικό αντίτιμο για την χρήση Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Καταγγείλαμε την ανικανότητα και αδιαφορία της Διοίκησης για την συλλογή απορριμμάτων και τα εγκαταλελειμμένα σκουπίδια (κλαδιά και μπάζα για ημέρες) σε διάφορα σημεία της Πόλης. Αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος στην αλματώδη αύξηση της ανακύκλωσης, αλλά όλοι εμείς βλέπουμε τα τρίκυκλα με τους αλλοδαπούς Ρομά, να ανεβοκατεβαίνουν στην Πόλη κάνοντας την ανακύκλωση. Μιλά ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ για πλεόνασμα, και στους Παιδικούς Σταθμούς υπήρχε έλλειψη τροφίμων λόγω χρεών στους προμηθευτές. Εμείς το καταγγείλαμε!! Εμείς το ελέγξαμε! Καταγγείλαμε την κακή συντήρηση και τον παροπλισμό αρκετών απορριμματοφόρων. Είναι τυχαίο ότι, ενώ έχουν γίνει επενδύσεις στην καθαριότητα, η Πόλη δεν είναι καθαρή;

margarith plateia davakh 24 b

Καταγγείλαμε την καθυστέρηση διαγωνισμών που έχουν σαν αποτέλεσμα τις απευθείας αναθέσεις και τις καταψηφίσαμε όλες. Καταγγείλαμε τις προκλητικές προσλήψεις συγγενών και φίλων. Καταγγείλαμε και αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων με αφορμή το Πανό που τοποθετήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου για την εορτή μνήμης του Πολυτεχνείου , γεγονός που οδήγησε τελικά στην παραίτηση του Αντιδημάρχου.

Καταγγείλαμε και ελέγξαμε το απαράδεκτο και με καθυστέρηση πάντα, μοίρασμα τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες, κάθε ΠΑΣΧΑ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, που γινόταν στο οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ, χωρίς σεβασμό και σε κοινή θέα των πληγέντων από την κρίση συμπολιτών μας και αναγκάσαμε την Διοίκηση φέτος, να τα μοιράσει κατ΄ οίκον. Ο πρώην Δήμαρχος τώρα ευαισθητοποιήθηκε;

Καταγγείλαμε την επιλεκτική ανάθεση εργασιών, προμήθεια των τυπογραφικών, πανό κ.λ.π., με πάνω από 150.000 ευρω ετησίως, σε φιλικά προσκείμενους προμηθευτές που τους είχε χρησιμοποιήσει η Διοίκηση για τον προεκλογικό της αγώνα. Καταγγείλαμε και σταματήσαμε την παραχώρηση χωρίς αντίτιμο σε κερδοσκοπικούς φορείς, του χώρου της Παραλίας μας, που είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούν οι φορείς αυτοί μεγάλες εισπράξεις, χωρίς ωφέλεια για τον Δήμο. Εμποδίσαμε να περάσει στα χέρια ιδιώτη το κυλικείο της Δημοτικής Επιχείρησης στο Κοιμητήριο.

Ζητάμε Διαύγεια – Αξιοκρατία στην ενίσχυση και επιχορήγηση των διαφόρων Συλλόγων και Σωματείων, ούτως ώστε να μην αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής με σκοπιμότητες και να σταματήσουν να είναι προϊόν εκβιασμού και ψηφοθηρίας. Εμείς πιστεύουμε ότι τα χρήματα των Καλλιθεάτικου λαού και εν γένει η υλική στήριξη του Δήμου προς τους φορείς Πολιτιστικούς – Εθνικοτοπικούς – Αθλητικούς, πρέπει να γίνεται με Διαφάνεια.

Καταγγείλαμε τις ελλείψεις φαρμάκων, τον περιορισμό των εκδρομών και την καθυστέρηση των θαλάσσιων μπάνιων για την 3η ηλικία, η οποία στη σημερινή κρίση είναι κολώνα και στήριγμα της Ελληνικής Κοινωνίας. Καταγγείλαμε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, σαν παράνομη, την 3μελή Εκτελεστική Επιτροπή στο Νομικό Πρόσωπο «Γιάννης Γάλλος», γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της. Καταγγείλαμε την κοπτορραπτική στον προϋπολογισμό του 2016 και 2017. Αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις 6 και πλέον φορές αλλαγής του εισηγητικού του προϋπολογισμού, που είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή του από την Περιφέρεια ως μη εγκεκριμένου.
Αυτά είναι μερικά από τα πεπραγμένα μας ως Αντιπολίτευση.

margarith plateia davakh 42 b

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα ας πούμε μερικές Αλήθειες που δεν λένε ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος. Το έργο στον Ιλισσό, από τον Ηλεκτρικό Σταθμό έως την Μεγαλουπόλεως, είναι έργο της Περιφέρειας.
Τα έργα στο σπίτι της Αντίστασης στην οδό Μπιζανίου είναι και αυτό έργο της Περιφέρειας. Τα έργα στην Παραλία των Τζιτζιφιών καθώς και τα Αντιπλημμυρικά Έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή και δεν έχουν ακόμη εκτελεσθεί, είναι έργα της Περιφέρειας.

Δεν μας είπαν όμως τι έκαναν, τι πρότειναν και πως εμπόδισαν για να μην γίνουν οι λόφοι στην παραλία. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την αντίθεσή μας.

Ας μας απαντήσουν και ας μας πουν την αλήθεια, για το οικόπεδο των οδών Σωκράτους – Ιφιγενείας – Δημητρακοπούλου 6,5 στρεμμάτων και για το υπόγειο πάρκινγκ που μένει κλειστό και ρημάζει 16 + 5 χρόνια από την εποχή που ο Γιώργος Κυριόπουλος, εξασφάλισε την χρηματοδότηση του έργου.

Ας μας απαντήσει ο πρώην Δήμαρχος, γιατί καθυστέρησε η αγορά του Κόκκινου Σχολείου και γιατί αργεί η κατασκευή του? Αλήθεια, ο πρώην Δήμαρχος δεν είχε επιλέξει τον εργολάβο;

Πόσο πραγματικά άλλαξε η ζωή των κατοίκων στις Τζιτζιφιές με την αλλαγή χρήσης γης από «Γενικής Κατοικίας» σε πολεοδομικό κέντρο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο (εγώ δεν το ψήφισα) και επέτρεψε την ανέγερση του Yπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και έτσι χάθηκε το όνειρο της δημιουργίας ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ και ΠΑΡΚΟΥ?

Ας μας απαντήσει ο πρώην Δήμαρχος, το ρυπογόνο εργοστάσιο Φοίβος έφυγε μετά από αγώνες όλων μας αλλά το οικόπεδο χάθηκε. Γιατί;

Αλήθεια, πως είναι σήμερα η ζωή των κατοίκων στην περιοχή Χαροκόπου με την δημιουργία του υπερ Μάρκετ LIDL και γιατί δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Φωκά για δουλεία 99 χρόνων επί του οικοπέδου για παιδική χαρά – παιδότοπο – πράσινο και αίθουσα 200 m2 στο Α΄ όροφο του ανεγερθέντος κτηρίου και με αυτή την πρόταση το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ πείστηκε και ψήφισε τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου που ήταν κοινόχρηστος χώρος;

Φίλοι μου,
Το Κέντρο Πολιτισμού (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) σήμερα είναι μια πραγματικότητα και άλλαξε την μορφή της περιοχής των Τζιτζιφιών. Έργο υπερτοπικού χαρακτήρα που το επισκέπτονται πάνω από 5.000.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ με προοπτική περαιτέρω αύξησης.

Τα έργα στην Παραλία θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Η Γη, στα Νότια της Πόλης, παίρνει αξία και αλλάζει χέρια. Ήδη γίνονται επενδύσεις για την ανέγερση 5άστερων ξενοδοχειακών μονάδων.
Πως θα διαχυθεί η ωφέλεια από αυτή την ανάπτυξη, που είναι τουριστική, στην κοινωνία της Πόλης μας; Η τουριστική ανάπτυξη θα είναι προς όφελος των πολιτών ή θα επωφεληθούν πάλι οι λίγοι;

Όλα αυτά ήδη έπρεπε να έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί, για να μην επιφέρουν συρρίκνωση στην τοπική οικονομία.

Η Καλλιθέα πρέπει να σχειδιάσει το μέλλον της με πρωταγωνιστές τους πολίτες της και ειδικότερα τους νέους της. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, όπως η λειτουργία του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., η τουριστική ανάπτυξη και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται στη Νότια Αθήνα, δημιουργούν αφενός μεν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Πόλη, αλλά αφετέρου και κινδύνους, όπως κάποιες γειτονιές της να υποβαθμιστούν.

Χρειάζεται λοιπόν, νέο υλοποιήσιμο όραμα και ένα μοντέλο σχεδιασμού και ανάπτυξης για την Πόλη μας, ώστε τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τα έργα στα νότια της Πόλης, να διαχυθουν σε όλες τις γειτονιές και φυσικά και στην τοπική οικονομία.

margarith plateia davakh 58 b

Η Καλλιθέα και οι γειτονιές της, πρέπει να παραμείνουν ζωντανές και φιλικές προς τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον.

Μας προβληματίζει σήμερα το γεγονός ότι, μετά από 4 χρόνια λειτουργίας του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. δεν έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.
Χρειάζεται εκπόνηση σχεδίου για πολιτιστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της Καλλιθέας με άξονα το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, τα δύο Πανεπιστήμια, με την ποιοτική αναβάθμιση της Λ. Συγγρού.

Χρειάζεται λοιπόν γρήγορα, σχέδιο – όραμα και ιδέες, ώστε να δημιουργηθεί τοπική ανάπτυξη και αναβάθμιση με παρεμβάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χθες στο κέντρο της Πόλης, με πεζοδρόμους, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τις πλατείες Κύπρου – Δαβάκη – Κεντρική Αγορά και να συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό αυτόν και το οικόπεδο του ΙΚΑ, μαζί με υπόγειο πάρκιν.

Φίλες και Φίλοι,
Η πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι των Τζιτζιφιών γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού, είναι οι πρόσφατες πλημύρες, το κυκλοφοριακό και τα προβλήματα στάθμευσης, η ηχορύπανση, τα κουνούπια, απορίας άξιο πως ένα τόσο τέλεια μελετημένο έργο δεν τα είχε προβλέψει.

Είναι αναγκαία η ανάπλαση, με σχέδιο, στις γειτονιές των προσφυγικών του Κέντρου, ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα.

margarith plateia davakh 64 b

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ που συμπεριελήφθη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με την συνεργασία των 3 Δήμων (Καλλιθέας - Άλιμου – Π. Φαλήρου).

Χρειάζεται σχέδιο για την αξιοποίηση των προσφυγικών κατοικιών ιδιοκτησίας του Δήμου Καλλιθέας και η δημιουργία Κέντρου Ποντιακού αλλά και Μικρασιάτικου Πολιτισμού, για να διατηρηθεί η Ιστορική Μνήμη.
Xρειάζονται παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε όλη την Πόλη, στις περιοχές της Χαροκόπου & Αγ. Πάντων. Της Αγ. Ελεούσας & του Οίκου Τυφλών.
Των Σφαγείων. Του Λόφου Σικελίας και Πάντειου Πανεπιστημίου.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο, οικονομικά εύρωστο, με σεβασμό στο Δημόσιο χρήμα. Με ορθολογική διαχείριση των πόρων, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Χωρίς διαφθορά, κακοδιαχείριση και σπατάλη του δημόσιου χρήματος. Με έλεγχο στις περιπτώσεις Οικονομικής Ζημίας του Δήμου. Με στήριξη του Εμπορικού κόσμου της Πόλης και δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Εμπορίου και Οικονομιας.

margarith plateia davakh 83 b

Φίλοι μου,

Η Παράταξη μας είναι πραγματικά μια Ανεξάρτητη, Πολυσυλλεκτική Παράταξη, που δεν στηρίχθηκε από κανένα πολιτικό φορέα.
Δεν έκρυψα ποτέ τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και την αυτοδιοικητική μου διαδρομή.

Κανείς μας δεν προέκυψε από παρθενογένεση, όλοι έχουμε πίσω μας μια πολιτική ή αυτοδιοικητική διαδρομή. Ο κάθε ένας από εμάς, έχει τα πιστεύω του και τις ιδεολογικές του καταβολές και εγώ ποτέ δεν ντράπηκα για τις δικές μου. Ποτέ δεν τις έκρυψα και ποτέ δεν τις αρνήθηκα.

Όλοι όμως έχουμε κουραστεί, οι πολιτικοί να μας χωρίζουν σε πολίτες μπλε – πράσινους και κόκκινους. Εμείς δεν θέλουμε να χωρίζουμε τους πολίτες με το χρώμα, θέλουμε να αισθανθούμε πώς νοιώθουν, ποιά είναι τα προβλήματα τους, ποιές είναι οι λύσεις που προτείνουν και εμείς να τα συνθέσουμε όλα αυτά για το καλό της κοινωνίας.

Εμείς θέλουμε η Δημοτική Αρχή, να γίνει ασπίδα Δημοκρατίας – Ειρήνης – Αλληλεγγύης και ανάχωμα σε κάθε τι ακραίο.

margarith plateia davakh 88 b

Φίλοι μου,

Συμμερίζομαι τους φόβους σας και έχω ακριβώς τους ίδιους όπως και τις αγωνίες και την αίσθηση εγκατάλειψης, το αίσθημα ανασφάλειας που έχει φωλιάσει στις γειτονιές μας.

Είμαι μια από εσάς. Δε με άλλαξε η ενασχόλησή μου με τα κοινά. Ζώ εδώ και θα συνεχίσω να ζώ μαζί σας. Δεσμεύομαι να κάνω ότι μπορώ για να βελτιώσω την Πόλη μας.

Φίλοι μου,
Μαζί θα αγωνιστούμε για την Πόλη και για την ζωή μας και μπορούν να έρθουν καλλίτερες μέρες για όλους μας! Διεκδικούμε ένα Δήμο που να δίνει αξία στον καθένα από εμάς ώστε εμείς να δώσουμε αξία στην Πόλη μας.

Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή του κόσμου. Καμιά Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να πετύχει να αλλάξει την εικόνα της Καλλιθέας χωρίς την συμμετοχή των πολιτών. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα. Αυτό ήταν και είναι το στοίχημα της δικής μας Παράταξης.

Νίκη μας θα είναι εάν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με τις Δημοτικές Εκλογές, εμπλακούν στην συζήτηση, στον προβληματισμό για το μέλλον της Καλλιθέας και επιλέξουν να είναι κομμάτι της επόμενης μέρας.

margarith plateia davakh 97 b

Στόχος μας πρέπει να είναι τα εφικτά.

Χορτάσαμε τα μεγάλα λόγια, τα μεγαλεπήβολα προγράμματα που ποτέ δεν υλοποιούνται όπως η Παραλία που θα κάναμε μπάνιο, που δεν θα είχε λόφους, τα διάφορα σχέδια για την ανάπλαση του Κέντρου της Πόλης μας και τελικά είμαστε η μόνη Πόλη που δεν έχει πεζόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Κουραστήκαμε να ακούμε για την ανάπλαση του Αμαρτωλού Λόφου Σικελίας. Κάποιοι να θησαυρίζουν, πολλοί να αδιαφορούν, κάποιος να έχει πάρει δυο φορές το 1.000.000 Ευρώ, και κάποιοι να παίζουν τη κολοκυθιά ποιος είναι αρμόδιος να το ζητήσει πίσω.
Ας προχωρήσουν πρώτα οι μελέτες, τα σχέδια, οι μακέτες και ας αφήσουμε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, για το μετρό που θα γίνει με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μετά από 20 χρόνια.

Ας ασχοληθούμε με όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά αποτελούν όρους Αξιοπρέπειας για την ζωή μας που την αναβαθμίζουν και της δίνουν αξία. Ας ασχοληθούμε με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, το πράσινο, την καθαριότητα. Ας ασχοληθούμε με το μοναδικό μας πάρκο, είναι τόσο απλό να δοθεί λύση με φωτισμό, με Αθλητισμό και Πολιτισμό, διώχνεις το σκοτάδι.

Ας βελτιώσουμε, με σύγχρονους λαμπτήρες το φωτισμό στους δρόμους και στις παιδικές χαρές, για να αισθανθούμε ασφαλείς. Ας δώσουμε λύση στην Κεντρική μας Λεωφόρο Θησέως, αναβαθμίζοντάς την αισθητικά και λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση των ατυχημάτων. Είμαστε η μόνη παράταξη με λύσεις για τα ζητήματα ασφαλείας των Πολιτών.

Ας δούμε με ευαισθησία την προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ, τις μητέρες, τα παιδιά μας, ας αντιμετωπίσουμε την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων
Με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, γιατί έτσι η Πόλη μας με γοργούς ρυθμούς, μετατρέπεται σε ένα απέραντο Τσαντίρ – Μαχαλά, ακόμη και στο Κέντρο της.

Δεν είναι Ευρωπαϊκή Πόλη αυτή όταν στο Κέντρο της απλώνουν τις πραμάτειες τους, οι ρακοσυλλέκτες και η Διοίκηση εξαντλεί την νομιμότητα διώκοντας 20 Ποντίους γέροντες με αυτόφωρο.

Δεν γίνεται να αδιαφορούμε όταν κλείνονται και χάνονται πεζοδρόμια και πρασιές, εξυπηρετώντας συμφέροντα. Θέλουμε διατήρηση της ιστορικής φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της Πόλης μας.

margarith plateia davakh 77 b

Εμείς πιστεύουμε ότι μια Δημοτική Αρχή, πρέπει να έχει προτεραιότητα τον Άνθρωπο και να δίνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική. Θέλουμε ξενώνες για άστεγους, θέλουμε κοινωνικό φροντιστήριο –θέλουμε Δημοτική Συγκοινωνία, θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια. Επενδύουμε στον Πολιτισμό – Αθλητισμό και στην Παιδεία.

Εμείς οι γυναίκες θέλουμε πίσω τα παιδικά κέντρα (ολιγόωρη κράτηση νηπίων). Με υπηρεσίες για τον πολίτη κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του.
Με κοινωνικές δομές επιδεικνύουμε την πραγματική μας αλλλεγγύη.
Με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Με την προστασία του περιβάλλοντος καθιστούμε την Καλλιθέα Δήμο – πρότυπο!

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην κατοικία κόντρα στη βιομηχανία του Real – Estate και των Airbmb.
Δεν θέλουμε, στο όνομα της Ανάπτυξης, η γη να αλλάζει χέρια.

Χρέος μας είναι η δημιουργία μια Πόλης που θα εκτιμά, θα σέβεται και θα αναγνωρίζει τη γυναικεία ενεργητικότητα και τις δράσεις της.

Φίλες μου,
Ο πρώην Δήμαρχος δεν υπέγραψε ποτέ τη χάρτα ισότητας των φύλλων και ο σημερινός Δήμαρχος, παρότι την υπέγραψε, δεν έκανε τίποτα για να την υλοποιήσει.

Εμείς εκτός των άλλων προτείνουμε κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών και τη δημιουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Πρόγραμμα που έχω υλοποιήσει πριν από πολλά χρόνια.

Θέλουμε μια νέα γενιά να πρωταγωνιστήσει στο σχεδιασμό της Καλλιθέας του Αύριο. Οι νέοι μας είναι Άξιοι και Ικανοί να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για αυτό καλούμε τους νέους της Πόλης μας σε συμμετοχή. Είμαστε υπέρ της διεύρυνσης, της ανανέωσης και αυτό θα επιτευχθεί με την ενεργό συμμετοχή των νέων ανθρώπων, με φρέσκιες ιδέες – οράματα και καθαρή ματιά για τις εξελίξεις στην κοινωνία.
Τους καλούμε να πρωταγωνιστήσουν στις μάχες, να πάρουν στα χέρια τους τις ευθύνες της Πόλης και της χώρας.

Με τους ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, η χώρα και η Πόλη μπορούν να έχουν ΜΕΛΛΟΝ!
margarith plateia davakh 67 b

Φίλοι μου,
Το έχω πει πολλές φορές, η κοινωνία της Πόλης, μας παρακολουθεί με αγωνία. Χρειαζόμαστε μια νέα ευρεία ισχυρή κοινωνική συμμαχίας, ανθρώπους με κοινές αγωνίες, κοινούς στόχους για να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής στην Πόλη μας. Αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με συλλογική προσπάθεια.

Ο Νέος Εκλογικός Νόμος, που θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απλή αναλογική. Εκλέγει Δήμαρχο, δεν εκλέγει Διοίκηση. Θα υπάρχουν συναινέσεις και συνεργασίες.

Ας είναι αυτή μια συνεργασία με τις υγιείς Δημοκρατικές Δυνάμεις.
Σας ζητώ να γυρίσετε την πλάτη σας σε πρώην και νυν Δήμαρχο, τους γνωρίσατε, τους δοκιμάσατε.

Γνωρίζετε ποια την Αλήθεια. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Δε μπορείτε να ψηφίζετε τους ίδιους και να περιμένετε διαφορετικά αποτελέσματα.
Ας αφήσουμε πίσω το χθες και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία το Αύριο.

Τους ωραιότερους αγώνες δεν τους έχουμε δώσει ακόμα.
Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

margarith plateia davakh 91 b


Τελευταίες ειδήσεις