Αναστόπουλος: Δευτέρα ανοίγουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας, Ανδρέας Αναστόπουλος [IMAGE: kallitheaonline.gr] Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας, Ανδρέας Αναστόπουλος [IMAGE: kallitheaonline.gr]
01 Απρ
2021

Την ανάγκη να τηρηθούν “απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα” καθώς από την Δευτέρα δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα, τονίζει με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας, Ανδρέας Αναστόπουλος.


Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΕΣΚ Καλλιθέας, υπενθυμίζει σε καταστηματάρχες, προσωπικό και πελάτες τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Η ανακοίνωση του κ. Αναστόπουλου έχει ως εξής:

“Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι ένα θετικό βήμα μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Από την Δευτέρα 05/04/21 απαιτείται από όλους μας συνέπεια και υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων.

Αυτή την φορά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πισωγυρίσματα. Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής, για να μην δοθεί καμία ευκαιρία εισήγησης για νέο κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Έμποροι, καταναλωτές και εργαζόμενοι, επιβάλλεται να συνεργαστούμε για να μην βρεθούμε (πάλι) μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Πρέπει όλοι μαζί να προετοιμάσουμε το έδαφος της επιστροφής στην κανονικότητα σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πληροφόρηση θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:

  • Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.

 

  • Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο και η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.

 

  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα και θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.

 

  • Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

 

  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.

 

  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

 

  • Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και μέσω click away”.

Τελευταίες ειδήσεις