Μάνια Μπικώφ: Η μοναδική υποψήφια στην Καλλιθέα που θέλει να μας σώσει και το εννοεί!

Μάνια Μπικώφ: Η μοναδική υποψήφια στην Καλλιθέα που θέλει να μας σώσει και το εννοεί!
23 Μαϊ
2019

Η πιό δυναμική υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές της Κυριακής για την Καλλιθέα είναι της Μάνιας Μπικώφ. Στο ψηφοδέλτιο θα την βρείτε ως ΜΠΙΚΩΦ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΝΙΑ) του ΙΩΑΝΝΗ. Τι κάνει τόσο ιδιαίτερη την υποψηφιότητα της και γιατί είναι η μοναδική υποψήφια στην Καλλιθέα που μπορεί να μας σώσει;

Μαζί με τους συνεργάτες της είναι ήδη έτοιμη να βάλει σε εφαρμογή στην Καλλιθέα ένα πρόγραμμα πρώτων βοηθειών από πολίτες για πολίτες μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι πολίτες θα διδαχθούν να συνεργάζονται με το ΕΚΑΒ και θα μάθουν πρώτες βοήθειες, ώστε όταν βρεθούν σε ένα περιστατικό σε κάποια γειτονιά της Καλλιθέας να μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τον τραυματία, έναν άγνωστο ή κάποιο συγγενή.

Επιπλέον, η κ. Μπικώφ διαθέτει όλη την τεχνογνωσία, έχει έρθει ήδη σε επαφή με αρμόδιους κρατικούς φορείς ώστε σε λίγο καιρό να μην υπάρχει παιδί αλλά και γονιός στην Καλλιθέα που να μην γνωρίζει πρώτες βοήθειες σε θύματα πνιγμού και καρδιακών ανακοπών.

mania mpikof 001

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλύψει η ίδια. Αλλά αξίζει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη ζωή της για να δούμε πως άρχισαν όλα!

Η πρώτη Ελληνίδα HERO
Η Μάνια Μπικόφ είναι μητέρα 4 παιδιών, ναυαγοσώστρια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Καλλιθέα και η πρώτη Ελληνίδα HERO στον πλανήτη.

Πριν καν κλείσει τα 18 της έμαθε να σώζει ανθρώπους από πιθανό πνιγμό. Με την παρέα της στα Χανιά της Κρήτης δημιούργησαν μια εθελοντική ομάδα ναυαγοσωστών για να προστατεύουν τα καλοκαίρια τους τουρίστες της περιοχής, με εξοπλισμό μόνο ένα σωσίβιο και μια βάρκα.

mania mpikof 002

Η προσπάθεια τους δεν πέρασε απαρατήρητη και την εκπαίδευση τους ανέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Αμέσως μετά η Αμερικάνικη Βάση της Σούδας ζήτησε να εκπαιδεύσουν την ομάδα επαγγελματίες ναυαγοσώστες. Η Μάνια ξεχώρισε γρήγορα για τις επιδόσεις της καθώς είχε πολή καλή επαφή με το υγρό στοιχείο και είχε ήδη διακριθεί στην υδατοσφαίριση και με συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.

Όταν τελείωσε η εκπαίδευση της οι Αμερικανοί εκπαιδευτές της της ζήτησαν να παραμείνει στην βάση για να την κάνουν εκπαιδεύτρια. Δέχθηκε κι έτσι έγινε η πρώτη Ελληνίδα εκπαιδεύτρια με πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής, έχοντας μέχρι σήμερα εκπαιδεύσει εκατοντάδες εκπαιδευτές.

mania mpikof 003
Η κ. Μπικώφ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον σύζυγο της, Σπύρο Μητριτσάκη

Στο Μάτι και στην Μάνδρα
Στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι έσωσε δεκάδες ανθρώπους καθώς μαζί με την ομάδα της μετέβησαν στην περιοχή ως πρώτοι ανταποκριτές. Λίγο καιρό πριν βοηθούσε στην Μάνδρα. Ενώ, δραστηριοποιήθηκε έντονα και στην διάσωση προσφύγων στην Λέσβο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης – International Maritime Rescue Federation (IMRF) το 2016 αναγνώρισε την δράση της και της απένειμε το βραβείο H.E.R.O. (Honouring Excellence for Rescue Operations).

mania mpikof 005

Η ζωή της, το παράδειγμα της και το όραμα της, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι μεταξύ όλων των υποψηφίων στην Καλλιθέα, είναι η μοναδική που κυριολεκτικά θέλει να μας σώσει, το εννοεί και μπορεί!

Η κ. Μπικώφ είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

mpikof mandra
Στιγμιότυπο με την εθελοντική της ομάδα στην Μάνδρα

Τελευταίες ειδήσεις