Η Καθαριότητα στην Καλλιθέα σε αριθμούς - Καθημερινός αγώνας με 1.000 τόνους σκουπίδια ημερησίως

Η Καθαριότητα στην Καλλιθέα σε αριθμούς - Καθημερινός αγώνας με 1.000 τόνους σκουπίδια ημερησίως
08 Μαϊ
2019

Με την μεγαλύτερη επένδυση σε εξοπλισμό τα τελευταία 20 χρόνια και όλο το έμψυχο δυναμικό των υπηρεσιών Περιβάλλοντος, ο δήμος Καλλιθέας δίνει καθημερινά την μάχη για την Καθαριότητα στην πόλη και τα καταφέρνει, παρά τις θλιβερές παραφωνίες περί του αντιθέτου.

Με νέο στόλο 30 νέων οχημάτων, 13 σύγχρονα ζεύγη κάδων νέας τεχνολογίας δεκαπλάσιας χωρητικότητας, 1.300 νέους κάδους περισυλλογής, πύκνωση καθημερινής οδοκάθαρσης σε πρωτογενές και δευτερογενές οδικό δίκτυο και επιπλέον στο πρωτογενές και Σάββατο και Κυριακή, με 240 εργαζομένους στην Καθαριότητα και περίπου 50 δρομολόγια αυτοκινήτων σε 75 βάρδιες οδοκάθαρσης ημερησίως, η Καλλιθέα κερδίζει καθημερινά τον πόλεμο με τα σκουπίδια για να παραμένει καθαρή πόλη, ενώ παράγει 1.000 τόνους απορριμάτων ανά ημέρα (360.000 τόνους απορριμάτων ανά έτος).

karnavos kathariothta 03

karnavos kathariothta 02

Σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τους πολίτες να προστατεύσουν τα κεκτημένα από την τεράστια αυτή καθημερινή επιχείρηση καθαριότητας, ο δήμος Καλλιθέας έχει διανείμει πόρτα-πόρτα τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός βρίσκει όλο και περισσότερους δημότες υποστηρικτές. Αλλά πάντα θα υπάρχει μια μικρή, δαχτυλοδειχτούμενη μειοψηφία επιτήδειων πολιτών οι οποίοι θα πετάνε ότι βρουν όπου βρουν, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα και την αισθητική των πολλών.

Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων ύψους 1.000.000 ευρώ για Πράσινα Σημεία και Εξειδίκευση στην Ανακύκλωση.

karnavos kathariothta 04

kathariothta

Τελευταίες ειδήσεις