Κάρναβος: Η Καλλιθέα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την είχαν κολλημένη για δεκαετίες

Κάρναβος: Η Καλλιθέα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την είχαν κολλημένη για δεκαετίες
20 Μαϊ
2019

Ετοιμαζόμαστε για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του στις Τζιτζιφιές ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος για να λάβει ως απάντηση ένα δυνατό χειροκρότημα από εκατοντάδες πολίτες των Τζιτζιφιών.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καθαρό” είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας οι πολίτες της Καλλιθέας θα πάνε με τις δυνάμεις των νέων ιδεών, της προοπτικής, της δράσης. Δεν θα γυρίσουν πίσω σε αυτούς που είχαν κολλημένη την πόλη μας για δεκαετίες”.

“Στην πόλη επικρατούσε στασιμότητα, χάνονταν πολλές ευκαιρίες, πριν από 15 χρόγια έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ούτε ένα τούβλο δεν μπήκε στην περιοχή, στην χρηστική υποδομη” συνέχισε.

“Δεν γινόταν κανένας διάλογος για την αναπτυξιακή προοπτική της Καλλιθέας μας. Το 2014 με την δική σας στήριξη κάναμε μια μεγάλη ανατροπή. Ήμασταν η δύναμη της αλλαγής, αλλά και η δύναμη της δράσης και κίνησης για την πόλη με νέες ιδέες, με μοντέρνες αντιλήψεις”.

karnavos tzitzifies 30

“Πετύχαμε πολλά”
“Την σχεδόν πενταετία που πέρασε από την ανάληψη ων καθηκόντων μας πετύχαμε πολύ σημαντικά πράγματα γιατί είχαμε σχέδιο, γιατί δουλέψαμε, όλη η ομάδα, ενωμένοι, γιατί ήμασταν κοντά στους πολίτες αλλά και στα προβλήματα. Γιατί χτυπήσαμε πόρτες όταν χρειάσθηκε, γιατί διεκδικήσαμε, αλλά και γιατί είχαμε προτάσεις και άποψη, και γιατί τολμήσαμε. Ήμασταν η πρώτη πόλη που υλοποιήθηκε, και εδώ οι Τζιτζιφιές το γνωρίζουν καλά, η πιλοτική τότε εφαρμογή του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος”.

karnavos tzitzifies 32

Αναφερθείς στο έργο της διοίκησης του ο Δημήτρης Κάρναβος είπε ότι 630 οικογένειες στην Καλλιθέα δεν πληρώνουν τροφεία για τους παιδικούς σταθμους και τα νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, μίλησε για την ανάπλαση σε όλες τις παιδικές χαρές του δήμου και την ανακαίνιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο πρόγραμμα εκτεταμένης ασφαλτόστρωσης σε 60 δρόμους της Καλλιθέας, για τις επενδύσεις για το Περιβάλλον και για 30 νέα οχήματα στην καθαριότητα, αλλά και για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας αστέγων το οποίο ετοιμάζεται.

karnavos tzitzifies 0

“Κάναμε έργα ουσίας, και όχι βιτρίνας”
“Ξεκινήσαμε πρώτοι να μιλάμε για τοπική ανάπτυξη. Για εμάς υπάρχουν δύο ειδών έργα, αυτά που γίνονται για τις εντυπώσεις και αυτά που γίνονται πραγματικά. Για εμάς δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι έργα έπρεπε να δώσουμε προτεραιότητα εδώ στις Τζιτζιφιές. Ήταν τα έργα που θα έλυναν τα βασικά προβλήματα. Και το πιο βασικό ήταν και είναι οι πλημύρες.
Είχαμε παλαιότερα θρηνήσει θύματα εδώ ,οι παλαιότεροι θα το θυμούνται αυτό, υπάρχει μόνιμος κίνδυνος στη περιοχή ειδικα μετά τα μπαζώματα στη παραλία που έγιναν τη δεκαετία του '70”.

karnavos tzitzifies 1
Στιγμιότυπα με πολίτες των Τζιτζιφιών μετά την ομιλία

“Το πρώτο μεγάλο έργου υποδομής ήταν το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο εδώ στις Τζιτζιφιές που ξεκινά από την Αγία Ελεούσα και καταλήγει στους Αγίους Αποστόλους. Ολοκληρώνεται στις αρχές του 2020 και θωρακίζει οριστικά την περιοχή από τον πλημμυρικό κίνδυνο. Θα μπορούσαμε αντί για τα έργα αυτά να κάνουμε κάποια πεζοδρόμια ή κάποιες αναπλάσεις, ξέρετε αυτά φαίνονται πιό εύκολα. Όμως πως θα κοιτάζαμε στα μάτια τους δημότες μας αν ω μη γένοιτο είχαμε μια καταστροφική πλημμύρα όπως συνέβη στη Μάνδρα;”

karnavos tzitzifies 2

“Δώσαμε προτεραιοτητα σε ένα άλλο επίσης μεγάλο πρόβλημα, τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη γειτονιά, γύρω από το Κέντρο Σταύρος Νιαρχος. Δυστυχώς, η πολιτεία δεν έφερε το μετρο μέχρι το Νιάρχος, όπως είχε υποσχεθεί, το Νιαρχος έχει φέρει που κόσμο και μοιραίο ήταν να υπάρχει πολύ κίνηση κάποιες ώρες. Εμείς δώσαμε αμέσως μάχη. 
Απαιτήσαμε από το Νιάρχος και μας έφτιαξε κυκλοφοριακές μελέτες και αυτές εφαρμόζουμε δίνοντας λύσεις, πριν γιγαντωθεί το πρόβλημα.
Και μαζί με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, φτιάξαμε και πόλους δρόμους στη περιοχή”.

karnavos tzitzifies 3

karnavos tzitzifies 5

Φέρνουμε ανάπτυξη και δουλειές στις Τζιτζιφιές”
“Και επίσης, ξέρουμε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η ανεργία στη περιοχή. Και ότι είναι άδικο να υπάρχει δίπλα μας το Νιαρχος, η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη, να έχει φτάσει 5,5 εκατομυρια επισκέπτες και εμείς δίπλα να έχουμε ανεργία και χαμηλά εισοδήματα. Για αυτό και βάλαμε στόχο να καταφερουμε από την ανάπτυξη του Νιάρχος να φέρουμε δουλειές στη πόλη και στις Τζιτζιφιές. Και πριν από ένα χρόνο εξασφαλίσαμε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ,ύψους 35 εκατομυρια ευρώ ,με το οποίο θα φερουμε ανάπτυξη, δουλειές και εισοδήματα στις Τζιτζιφιές”.

karnavos tzitzifies 6

karnavos tzitzifies 7

“Αυτά για μένα είναι έργα ουσίας για τη περιοχή, αυτά τα έργα εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους και ειμαστε πολύ περήφανοι για αυτά. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν σοβαροί, δεν ήμασταν λαϊκιστές, είδαμε πάνω από όλα την ουσία και έτσι προχωράμε”.

“Τώρα ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον. Η πόλη μας είναι μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία. Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη πόλη μας. Παράλληλα, ολοκληρώνεται και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της παραλίας στις Τζιτζιφιές. Η Καλλιθέα ανακτά τον ιστορικό της ρόλο, ως πόλης γέφυρας της Αθήνας με τη παραλία.

karnavos tzitzifies 8

karnavos tzitzifies 9

karnavos tzitzifies 11

“Τώρα, το στοίχημα για εμάς είναι να καταφέρουμε να «μοιράσουμε» τα ωφέλη από την ανάπτυξη που έρχεται σε όλους τους κατοίκους και σε όλες τις γειτονιές. Και ταυτόχρονα, να μην αλλοιωθεί ο ανθρώπινος και λαϊκός χαρακτήρας της πόλης μας, ένας χαρακτήρας που την κάνει τόσο ξεχωριστή”.

“Είναι μεγάλη υπόθεση, ότι εξασφαλίσαμε το προηγούμενο διάστημα ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα 35 εκατ. ευρώ που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Η Καλλιθέα πλέον είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να γίνει μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής αλλά και με ισχυρή ανάπτυξη για όλους”.

karnavos tzitzifies 12

karnavos tzitzifies 13

karnavos tzitzifies 17

Αλλάζει η εικόνα της Καλλιθέας
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλλιθέας αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπλάσεις που θα γίνουν στην Καλλιθέα και αλλάζουν την εικόνα της πόλης. Στην ανάπλαση του πάρκου Δαβάκη, την ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Χαροκοπείου, την ανάπλαση άξονα Ιλισσού και την ανάπλαση της πλατείας Κύπρου. Στην αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου της Καλλιθέας, στην δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας Σταθμός Ηλεκτρικού Ταύρος –Τζιτζιφιές - Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στον νέο φωτισμό σύγχρονης τεχνολογίας σε κάθε γωνία της πόλης, στις αναπλάσεις της Οικίας Δαβάκη και της Οικίας μάχης οδού Μπιζανίου και στην διάσωση της Ιστορικής μνήμης της πόλης μας, όπως επίσης και στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση.

karnavos tzitzifies 20

karnavos tzitzifies 22

“Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι καθαρό”
“Αγαπητοί φίλοι, φτάνουμε στο τέλος μιας μακράς διαδρομής. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, μπορούν κάποιοι να μας ασκήσουν κριτική για κάποια λάθη,πιθανά για κάποιες παραλείψεις.

Δεν μπορεί όμως κανένας να μας κατηγορήσει ότι δεν δουλέψαμε νυχθημερόν, ότι δεν αγωνιστήκαμε, ότι δεν διεκδικήσαμε κάθε τι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για τη πόλη μας. Δεν μπορεί κανένας να μας κατηγορήσει ότι δεν τολμήσαμε, δεν κάναμε νέα πράγματα, ότι δώσαμε νέες ιδέες στο Δήμο μας. 

Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και πηγαίνοντας προς τις εκλογές, μπορούμε και κοιτάζουμε στα μάτια τους δημότες. Η Καλλιθέα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια. Και στα οικονομικά της που εξυγιάνθηκαν και στις βασικές της υποδομές όπου καλύψαμε κενά δεκαετιών αλλά και σε πολλά έργα στο κοινωνικό μέτωπο, στην Παιδεία, στην ποιότητα ζωής. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξασφαλίσαμε πολλά σημαντικά πράγματα που εγγυώνται το μέλλον της πόλης μας. Και η επιλογή σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ φανερή, θα πάμε με το μέλλον ή θα μείνουμε στο παρελθόν;

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καθαρό, οι πολίτες της Καλλιθέας θα πάνε με τις δυνάμεις των νέων ιδεών, της προοπτικής, της δράσης. Δεν θα γυρίσουν πίσω σε αυτούς που είχαν κολλημένη την πόλη μας για δεκαετίες. Η Καλλιθέα θα φύγει μπροστά”.

karnavos tzitzifies 30

Μετά την ομιλία του ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος παρουσίασε στους πολίτες των Τζιτζιφιών τους υποψηφίους διαμερισματικούς συμβούλους του 2ου Διαμερίσματος

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ
ΔΑΒΙΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΕΥΑΓΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΣΑΒΒΑ
ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΑΡΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΜΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΞΥΔΙΑ-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΤΣΙΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΑΛΑΣΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΟΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) του ΦΩΤΙΟΥ
ΤΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΡΥΤΣΙΩΝΗ ΑΙΜΙΛΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

karnavos tzitzifies 34

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου


Τελευταίες ειδήσεις