Λόφος Gate: Νέο «κανόνι» 1 εκατ. ευρώ σκάει στα χέρια του Καρναβου

Λόφος Gate: Νέο «κανόνι» 1 εκατ. ευρώ σκάει στα χέρια του Καρναβου
03 Απρ
2019

Νέα διάσταση στην υπόθεση του λόφου Σικελίας έβαλε σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Ο δήμαρχος Καλλιθέας διέψευσε ότι υπάρχει επιστολή του Πράσινου Ταμείου σύμφωνα με το οποίο ζητά από το δήμο Καλλιθέας να μην ασχοληθεί ξανά με αυτή την ιστορία.

Ο κ. Κάρναβος παρουσίασε επέμεινε ότι το Πράσινο Ταμείο ζητά από τον δήμο Καλλιθέας να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την τακτοποίηση του ζητήματος του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το οικόπεδο στον λόφο
Η υπόθεση αφορά την αγορά από τον δήμο Καλλιθέας ενός οικοπέδου στο λόφο Σικελίας πριν από μερικά χρόνια και για την αγορά αυτή ο ιδιώτης ιδιοκτήτης φέρεται να έχει πληρωθεί δύο φορές.

Τον Ιούλιο του 2014 στα χέρια του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη έφτασε ένα έγγραφο με το οποίο καλούνταν ο δήμος Καλλιθέας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν στο δημόσιο τα χρήματα που επιπλέον είχε πληρωθεί ο ιδιώτης από την αγορά αυτού του οικοπέδου.

Το έγγραφο αυτό ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας δεν το εμφάνισε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε επίσης για το ίδιο θέμα:
Καρέ-καρέ η άγρια "δολοφονία" της Μαργαρίτη για ένα εκατομύριο ευρώ
Παιδική χαρά αξίας 2 εκατομυρίων ευρώ – Μόνο στην Καλλιθέα συμβαίνουν αυτά
Η Μαργαρίτη στέλνει στον Εισαγγελέα την υπόθεση της παιδικής χαράς των 2,5 εκατ. ευρώ

Η υπόθεση άρχισε να βλέπει το φως της δημοσιότητας το Δεκέμβριο του 2018 όταν η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Καλλιθέας, Βάσω Μαργαρίτη άρχισε να ερευνά την υπόθεση.

Στο σημερινό συμβούλιο ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα χρήματα αυτά να υποχρεωθεί να τα επιστρέψει ο δήμος Καλλιθέας ακριβώς για το γεγονός ότι δεν το διεκδίκησε. Δηλαδή με λίγα λόγια ο Δήμος Καλλιθέας καλείται να πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ τα οποία δεν διεκδίκησε να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καρναβος καταφέρθηκε εναντίον της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Καλλιθέας αποδίδοντας αβλεψία ή σκοπιμότητα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση του δημάρχου Καλλιθέας στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας

Τελευταίες ειδήσεις