Καπάταης: Μειώσαμε στο μισό το κόστος ενοικίων για κτίρια της Περιφέρειας

Καπάταης: Μειώσαμε στο μισό το κόστος ενοικίων για κτίρια της Περιφέρειας
01 Απρ
2019

Σε 12 διαφορετικά κτίρια διάσπαρτα σε τέσσερις δήμους μισθωμένα από ιδιώτες στεγάζονταν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 οι υπηρεσίες του Νότιου Τομέα Αθηνών. Από τα 12 κτίρια τα οποία αξίζει να σημειωθεί, στοίχιζαν πανάκριβα στο ελληνικό δημόσιο... μόνο τα δύο ήταν κατάλληλα για τις βασικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Με ενέργειες της Περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη τα δέκα κτίρια εκκενώθηκαν εξοικονομώντας πολύ σημαντικά ποσά από δαπάνες ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων.

Στην κατεύθυνση του περιορισμού των υπέρβαρων δαπανών οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στα αναξιοποίητα από το 2004 έως το 2014 κτίρια των Ολυμπιακών Ακινήτων στην Καλλιθέα.

Καπάταης: "Σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα και τους Έλληνες φορολογούμενους"

“Ο συνδυασμός των παραπάνω κινήσεων οδήγησε σε μια σειρά από οφέλη τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας, Χρήστος Καπάταης.

“Κάνουμε χρήση σύγχρονων υποδομών με περισσότερους κύριους και βοηθητικούς χώρους. Λειτουργούμε σε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης για τους πολίτες. Τώρα, οι υπηρεσίες είναι απολύτως προσβάσιμες και σε συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη κατάσταση”.

“Στο οικονομικό μέρος, αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία και μειώσαμε έως σήμερα, το κόστος ενοικίων στο μισό, με σεβασμό στο φορολογούμενο” καταλήγει ο κ. Καπάταης.

Δείτε επίσης:
Καπάταης: "Απαξίωναν εσκεμμένα τα Ολυμπιακά Ακίνητα για να τα βγάλουν στο σφυρί για 1 ευρώ"

Τελευταίες ειδήσεις