ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Καπάταης: "Απαξίωναν εσκεμμένα τα Ολυμπιακά Ακίνητα για να τα βγάλουν στο σφυρί για 1 ευρώ" - Πρώτη φορά αξιοποίηση του Beach Volley Featured

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Καπάταης: "Απαξίωναν εσκεμμένα τα Ολυμπιακά Ακίνητα για να τα βγάλουν στο σφυρί για 1 ευρώ" - Πρώτη φορά αξιοποίηση του Beach Volley
14 Ιαν
2017

Για εσκεμμένη απαξίωση των Ολυμπιακών Ακινήτων στο θαλάσσιο μέτωπο της Καλλιθέας, ώστε αυτά να πωληθούν σε εξευτελιστικό τίμημα για το Ελληνικό Δημόσιο, μιλά στο kallitheaonline ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Δημόσιες υπηρεσίες, όπως πχ η Περιφέρεια αλλά και άλλες που πλήρωναν τόσα χρόνια εκατομύρια ευρώ για ενοίκια σε ιδιώτες, θα μπορούσαν να είχαν εγκατασταθεί σε αυτά τα κτίρια, τονίζει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας δεν είχε διεκδικήσει δημόσιο χώρο. 
Υπενθυμίζεται ότι συνεργεία της Περιφέρειας ανακαινίζουν ήδη τους χώρους εδώ και δύο μήνες. 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκαρδιωτικές αν αναλογισθεί κανείς ότι οι χώροι αυτοί είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν με ελάχιστες εργασίες συντήρησης, αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ με την Ολυμπιάδα της Αθήνας αν και η κατασκευή τους στοίχισε πανάκριβα στο Ελληνικό Δημόσιο.

kapatais-eskemmenh-apaxiosh (6)

kapatais-eskemmenh-apaxiosh (8)

kapatais-eskemmenh-apaxiosh

kapatais-eskemmenh-apaxiosh (17)

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο που ακολουθεί πρόκειται για χώρους (γραφεία, αποθήκες, αίθουσες συναντήσεων, press room, κ.α.) σε άριστη κατάσταση έτοιμους να λειτουργήσουν, όμως έμειναν κλειστοί και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα για περισσότερο από 12 χρόνια. Οι χώροι αυτοί λειτούργησαν για περίπου εικοσι ημέρες στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και έκτοτε σφραγίσθηκαν. Ανοίγουν σήμερα και είναι η πρώτη φορά που μπαίνει κάμερα μέσα.

Τώρα, από την χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών στο θαλάσσιο μέτωπο της Καλλιθέας θα προκύψουν έσοδα τα οποία θα συντηρήσουν το μεγάλο πάρκο στο παράκτιο μέτωπο. "Προορίζονται για εκμετάλλευση σοβαρή αυτοί οι χώροι" τονίζει ο κ. Καπάταης.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Τελευταίες ειδήσεις