Η Καλλιθέα «πνίγηκε» στα σκουπίδια, αλλά θα πληρωθούν όλοι κανονικά - Δεν ήταν απεργία - Διαψεύδουν τον Κάρναβο

Η Καλλιθέα «πνίγηκε» στα σκουπίδια, αλλά θα πληρωθούν όλοι κανονικά - Δεν ήταν απεργία - Διαψεύδουν τον Κάρναβο
03 Νοε
2021

Έπνιξαν 100.000 κατοίκους στα σκουπίδια αλλά θα πληρωθούν κανονικά και με τον νόμο, διαβεβαιώνουν από τον δήμο Καλλιθέας.

«Η απεργία των εργαζομένων έληξε» έσπευσε να ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ζητώντας κατανόηση και υπομονή από τους δημότες για τους ξεχειλισμένους κάδους, την δυσωσμία, τα ποντίκια και τα μολυσμένα κουνούπια.

Οι εργαζόμενοι όμως τον διαψεύδουν, δεν ήταν απεργία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων δήμου Καλλιθέας σε εμφάνιση του στο MEGA το πρωί της Τρίτης, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι πήγαιναν στον χώρο εργασίας αλλά ο Τεχνικός Ασφαλείας δεν υπέγραφε να αναλάβουν καθήκοντα αν δεν έφεραν τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας.Αλλοι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ήταν 10ήμερη αποχή.

karnavos post


Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, μιλά για απεργία.

klltskpd okt 2021 3


Πάντως, ποτέ στην ιστορία της πόλης για ζητήματα που αφορούν μέσα ατομικής προστασίας εργαζομένων στην καθαριότητα, η πόλη δεν βούλιαξε στα σκουπίδια, ενώ παραμένει άγνωστο πότε η πόλη θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Το γεγονός ότι η χώρα ολόκληρη βιώνει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας να είναι ολοένα και αυστηρότερες, δεν φάνηκε να συγκινεί κανέναν.

Όπως δεν συγκινήθηκε κανείς για το γεγονός ότι στην επέτειο για την 28η Οκτωβρίου, εκατοντάδες μαθητές αναγκάσθηκαν να περνούν ανάμεσα από ξεχειλισμένους κάδους με την δυσωσμία να πνίγει την ανάσα, για να φτάσουν στον χώρο προετοιμασίας της μαθητικής παρέλασης, Δαβάκη και Θησέως.


klltskpd okt 2021 1 b


Σήμερα, τα σκουπίδια ξεχειλίζουν ακόμα από τους κάδους σε πολλά σημεία της πόλης, ο αέρας έχει σκορπίσει σκουπίδια σε αρκετούς δρόμους, ενώ η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν πολύς κόσμος δεν κρατούσε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια.

Δημότες καταγγέλουν ότι βλέπουν ποντίκια σε γειτονιές, ενώ στην πόλη έχουν εμφανισθεί και μολυσμένα κουνούπια.


klltskpd okt 2021 7


Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρουν ότι για την προμήθεια των ειδών ατομικής προστασίας αποκλειστική ευθύνη φέρει ο δήμος Καλλιθέας αλλά και ότι ο δήμος έχασε τις προθεσμίες προκειμένου να προβεί στη προμήθεια.

Ο δήμος Καλλιθέας υποστηρίζει ότι οι διαγωνισμοί για τη προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας διενεργούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαγωνισμοί αυτοί κηρύσσονται άγονοι με ευθύνη των εργαζομένων.

Επίσης, από τον δήμο Καλλιθέας αναφέρουν ότι στις αποθήκες του δήμου Καλλιθέας υπήρχε αρκετή ποσότητα ειδών ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους στην Καθαριότητα, με τους εργαζόμενους να το διαψεύδουν.

Όσο συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ μεταξύ δήμου Καλλιθέας και αρχοντοσυνδικαλιστών του δήμου Καλλιθέας, 100.000 δημότες αναγκάζονται για 15 ημέρες να ανέχονται τη βρώμα και τη δυσωδία, ενώ θα χρειασθούν πολλές ημέρες για να καθαριστεί η πόλη.

Πάντως, όπως διαβεβαιώνουν αντιδήμαρχοι του δήμου Καλλιθέας χωρίς όμως να το λένε ανοιχτά, άπαντες οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα θα πληρωθούν κανονικά και με τον νόμο, καθώς, όπως παραδέχονται, οι εργαζόμενοι πράγματι δεν κήρυξαν απεργία.

Απολαύστε «μαγικές» στιγμές από την Καλλιθέα των τελευταίων ημερών... Αυτή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση σε πολλά σημεία στην πόλη ακόμα και σήμερα...


klltskpd okt 2021 1

klltskpd okt 2021 2

klltskpd okt 2021 5

klltskpd okt 2021 8

klltskpd okt 2021 22

klltskpd okt 2021 21

Τελευταίες ειδήσεις