Κάρναβος: "Η Καλλιθέα είναι μια πόλη με χιλιάδες παραδείγματα αντίστασης, ηρωισμού και θυσίας"

Κάρναβος: "Η Καλλιθέα είναι μια πόλη με χιλιάδες παραδείγματα αντίστασης, ηρωισμού και θυσίας"
10 Μαϊ
2017

Εβδομήντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Δήμος Καλλιθέας, όπως κάθε χρόνο, τίμησε χθες, στο «Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος 1941-1944» την ηρωική αντίσταση των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών έναντι των Γερμανών κατακτητών.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: « Η Καλλιθέα είναι μια πόλη, με μεγάλη αντιστασιακή ιστορία και χιλιάδες παραδείγματα αντίστασης, ηρωισμού, θυσίας και συστράτευσης στο μεγάλο κοινό αγώνα. ΟΙ Καλλιθεάτες είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη μεγάλη ιστορική περίοδο, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης ταυτότητας στη πόλη μας. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε, απέναντι σε όλους αυτούς τους νεκρούς του πολέμου, το ιστορικό καθήκον και ηθικό μας χρέος, είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη ».

soviet-maxhtes 1

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρέσβης του Καζακστάν κ. Alexei Volkov, ο πρέσβης της Αρμενίας κ. Fadey Charchoghlyan, ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν κ. Olim Kasimov, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Ελντάρ Αλίγιεφ, ο σύμβουλος πρεσβευτής της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ολέγκ Μπριντίχιν, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Καπάταης.

soviet-maxhtes 0

Στη τελετή παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πολίτες και δημότες. Στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους και της πρεσβείας της Ουκρανίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η παρουσία τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τελευταίες ειδήσεις