"Αίμα", δάκρυα, αγωνία εν όψει δημαιρεσιών και στο βάθος... Λασκαρίδης

"Αίμα", δάκρυα, αγωνία εν όψει δημαιρεσιών και στο βάθος... Λασκαρίδης φωτο: kallitheaonline.gr
08 Δεκ
2016

Εν όψει δημαιρεσιών τα παρατράγουδα άρχισαν νωρίς στην παράταξη της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις αλλαγές στο επιτελείο της διοίκησης του δήμου, οι δημαιρεσίες στην Καλλιθέα στάζουν... αίμα με άρωμα δημοτικών εκλογών 2019.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος από τη μια έχει να αντιμετωπίσει αντιδράσεις συνεργατών του στους οποίους ανέθεσε τομείς ευθύνης τα πρώτα 2μισυ χρόνια και από τους οποίους θα ζητήσει τώρα να τον "διευκολύνουν" με την απομάκρυνση τους από τις θέσεις αυτές, χωρίς όπως αναφέρουν να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ώστε να κριθούν από αυτό. Και από από την άλλη έχει να ισορροπήσει ανάμεσα σε υποσχέσεις, για αξιοποίηση στελεχών της δημοτικής τους ομάδας τους οποίους εγκατέλειψε μετά τις εκλογές, και σε συμφωνίες για διεύρυνση.

Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας συζητά ήδη με πρόσωπα των προηγουμένων διοικήσεων Ασκούνη και συγκεκριμένα της ομάδας Ψαλιδόπουλου. Αυτό δε, ενοχλεί ιδιαιτέρως όσους από την δημοτική του ομάδα δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι τώρα βλέποντας ταυτόχρονα στην "μοιρασιά" να μπαίνουν και στελέχη της παράταξης Σκανδαλάκη.

Τα παράπονα πολλά λοιπόν και από τις δύο πλευρές εντός της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Καλλιθέας, όχι τόσο από την ομάδα Μπαρμπάκου όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από την ομάδα Κάρναβου.
Πάντως, στο εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου Καλλιθέας πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι φωνές που μιλούν για άνοιγμα στην κοινωνία και οριστικό διαζύγιο με το παλιό.

"Οι κωλοτούμπες πληρώνονται"
Η φράση ανήκει σε διακεκριμένο στέλεχος της σημερινής διοίκησης του δήμου σχολιάζοντας την εικόνα στην παράταξη του δημάρχου Καλλιθέας. 
Ευκολότερα περνά καραβάνι από το κεφάλι μιας βελόνας, παρά να ενωθούν οι παρατάξεις Μαργαρίτη και Ψαλιδόπουλου εις σάρκαν μιαν. Όσο και να αναλύουν το σενάριο "φιλότιμοι" παροικούντες την Καλλιθέα και να αναπολούν παλιές στιγμές δόξας, είναι ένα σενάριο το οποίο μοναδικό σκοπό έχει να συντηρεί στην επικαιρότητα τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, ο οποίος ο ίδιος διέσπασε την παράταξη του. Το χάσμα μεταξύ Μαργαρίτη και Ψαλιδόπουλου είναι αγεφύρωτο. Ούτε ακόμα και να βρεθεί ο ιδανικός υποψήφιος οι δύο αυτές παρατάξεις μπορούν να ενωθούν. Αυτό έχει διαβλέψει ο Δημήτρης Κάρναβος και επιχειρεί να αποψιλώσει την παράταξη Ψαλιδόπουλου. Ενοχλώντας σοβαρά δικά του στελέχη του που αφιερώθηκαν στην επικράτηση Κάρναβου στις δημοτικές εκλογές του 2014 και δεν πείθονται εύκολα από τις κοινές εμφανίσεις Κάρναβου με στελέχη της ομάδας Ψαλιδόπουλου και άλλους...

Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν
Οι φήμες ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βαγγέλης Μπαρμπάκος φεύγει από την διοίκηση Κάρναβου κρίνονται ως ανυπόστατες. Άνθρωποι πολύ κοντά στον Μπαρμπάκο χαμογελούν με νόημα ακούγοντας αυτές τις φήμες.

antonakakis-pano-ergazomenwn
φωτο: kallitheaonline.gr

Όλα δείχνουν ότι ο Σοφιανίδης θα κληθεί να κατανοήσει καλύτερα την πολιτική της διοίκησης Κάρναβου και συνεπώς να εγκαταλείψει δικές του πρωτοβουλίες προκειμένου να μην δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον δήμαρχο Καλλιθέας. Από την βεντέτα που άνοιξε με τους εργαζομένους του δήμου Καλλιθέας και τη μήνυση σε βάρος τους, άνοιξε ένας πολιτικός λογαριασμός με κύριο οφειλέτη τον ίδιο τον δήμαρχο Καλλιθέας.

Ο καταλληλότερος για την θέση του Προέδρου του Οργανισμού "Γιάννης Γάλλος" δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο Ευσταθίου με σειρά προσωπικών ενεργειών έβαλε ψηλά τον πήχυ στον Οργανισμό, ιδιαίτερα στην υπόθεση της μαρίνας, με πολλά προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και κληθείς να αντιμετωπίζει φαινόμενα με μη επαρκείς πόρους συνέπεια της "αφαίμαξης" του ταμείου του Οργανισμού από την κεντρική ταμειακή υπηρεσία του δήμου. Να σημειωθεί ότι ο Ευσταθίου ενόψει των δημαιρεσιών έχει απέναντι του και τα συμφέροντα που ακόμα και σήμερα νέμονται τη μαρίνα και ζητούν ποικιλοτρόπως την απομάκρυνση του.

korina-sta8opoylos

φωτο: kallitheaonline.gr

Βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση του Πέτρου Χατζηιωαννίδη από την Κορίνα Δαμουλιάνου αλλά και η αντικατάσταση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Άννας Γιαννάκου - Πάσχου.

Για την ηλεκτρική καρέκλα του Αντιδημάρχου Πρασίνου δεν έχουν βρεθεί ακόμα εθελοντές. Όλα δείχνουν ότι ο Μανώλης Κωστάκης θα συνεχίσει να σηκώνει μόνος του τον σταυρό του μαρτυρίου, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας.

Έντονος είναι ο προβληματισμός και για τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιώργο Κυριακόπουλο. Οι μετοχές του άρχισαν νωρίς να πέφτουν αφού δεν κατάφερε να πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας.

Λασκαρίδης στον δεύτερο γύρο το 2019
Απέναντι, ορθώνει συνεχώς το ανάστημα του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λάζαρος Λασκαρίδης. Σπάζοντας ένα κατεστημένο δεκαετιών όπου η αντιπολίτευση σιωπούσε, με πολύ τακτικές και εξόχως αποκαλυπτικές παρεμβάσεις μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας κερδίζει συνεχώς έδαφος και θεωρείται ήδη ασφαλές δεδομένο ότι περνάει στην δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2019.

laskaridis-0100
φωτο: kallitheaonline.gr

 

Τελευταίες ειδήσεις