Ρε φίλε,... η Καλλιθέα αλλάζει! [φωτο]

Ρε φίλε,... η Καλλιθέα αλλάζει! [φωτο]
14 Οκτ
2016

Ακούμε καμιά φορά ή το βλέπουμε γραμμένο κάπου ότι δεν αλλάζει τίποτα, ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη, ασ' το μωρέ εμείς θα σώσουμε τον κόσμο και άλλα τέτοια. 

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν αλλάζει. Έτσι, ξαφνικά δεν πρόκειται να έρθουν όλα τούμπα και να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Όποιος περιμένει κάτι τέτοιο, απλά θα περιμένει πολύ! Άλλος είναι ο τρόπος!

Τα πράγματα αλλάζουν επαγωγικά, από τον έναν στον άλλο και μαζί! Όπως το έκαναν στην Καλλιθέα.

Στην Καλλιθέα λοιπόν ο δήμος σε συνεργασία με τους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές έκαναν πράξη κάτι που επίσης θα το δούμε γραμμένο κάπου αλλά το προσπερνάμε. Έκαναν πράξη το «Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο» και όλοι μαζί δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, μαθητές , δάσκαλοι και καθηγητές σήκωσαν τα μανίκια, θυσίασαν Σαββατοκύριακα, αρκετό από τον καθημερινό λίγο ελεύθερο χρόνο και τα άλλάζουν όλα!

Πιάσανε εργαλεία, μπογιές, πινέλα, βούρτσες και δεν το σκέφθηκαν δεύτερη φορά. Δεν άλλαξαν μόνο την εικόνα των σχολείων της πόλης. Άλλαξαν την διάθεση των μαθητών μέσα σε αυτά. Αλλάζουν όλοι μαζί τον τρόπο που γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα που θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν είναι η πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιουργησαν. Ο ένας με τον άλλον, σαν μια μεγάλη παρέα. Θα μπορούσαν όλες αυτές οι εργασίες αποκατάστασης να γίνουν μόνο από συνεργεία του δήμου, αλλά το εγχείρημα ήταν όλοι να νιώσουν ότι τους αφορά από κοινού. Η χαρά της συμμετοχής έφερε αυτό το αποτέλεσμα!

Είναι καταγεγραμμένα μοναδικά στιγμιότυπα στην Καλλιθέα με γονείς να κρεμάνε κουρτίνες, μαθητές να βάφουν τους τοίχους των σχολείων τους, δασκάλους και καθηγητές να διορθώνουν ατέλειες. Το σχολείο χαμογελά ξανά! 
kok-kouts-dam-kwst-gal
Εμπνευστές αυτής της αλλαγής που εντυπωσιάζει πολύ ευχάριστα τους Καλλιθεάτες δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Κώστας Κόκκουλος και ο Γιώργος Κουτσογιάννης. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κάρναβου. Και του πάντα έτοιμου να υποστηρίξει τις εργασίες με τεχνικά συνεργεία του δήμου, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Μανώλη Κωστάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η όμορφη αυτή παρέα που δουλεύει με κέφι για τον δήμο και τις ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων έχει κατα νου πολλές ακόμα αλλαγές. 


oloi
Στιγμιότυπο με τον δημοφιλή παρουσιαστή, Δημήτρη Ουγγαρέζο, από τον ποδηλατικό γύρο στην Καλλιθέα 

Ας δούμε μερικές εικόνες οι οποίες επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα σε δεκάδες από όλα σχεδόν τα σχολεία της Καλλιθέας.

1ο Λύκειο πριν...
1o-lykeio-prin
1ο Λύκειο μετά!
1o-lykeio-meta

1ο Λύκειο
1o-lykeioΣχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου πριν...
3o-4o

Σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου μετά!
3o-4o-meta

5ο Λύκειο
5o-lykeio

6ο Λύκειο
6o-lykeio

7ο Λύκειο πριν...
7o-prin

7ο Λύκειο μετά!
7o-meta

14ο Γυμνάσιο
14o-gymnasio

11ο Γυμνάσιο
11o-gymnasio

23ο Δημοτικό πριν...
23o-dhmotiko-prin

23ο Δημοτικό μετά!
23o-dhmotiko-meta

Ενώ προ ημερών παραδόθηκε και το νέο γήπεδο Καλλιθέας
tartan

 Μ.Μ

Τελευταίες ειδήσεις