Από τους AHEPANS με αγάπη για τα παιδιά του ΠΕΝ στην Καλλιθέα

[IMAGES: Phalereus Chapter HJ-38 Palaio Faliro] [IMAGES: Phalereus Chapter HJ-38 Palaio Faliro]
25 Απρ
2019

Σε μια προσπάθεια ελάχιστης συμβολής στις ανάγκες των φιλοξενουμένων παιδιών στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας οι Ahepans επισκέφθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη το ΠΕΝ.

Ειδικότερα, μέλη του AHEPA Palaio Faliro Chapter HJ38 - Phalereus Παλαιού Φαλήρου, μεταξύ αυτών αλλά με την ιδιότητα του Ahepa και όχι του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, και ο Κώστας Γρίβας, οργάνωσαν και συντόνισαν την προμήθεια σειράς ειδών τα οποία προσέφεραν στα παιδιά του ΠΕΝ.

ahepas sto pen 5
Ο Πρόεδρος του AHEPA Παλαιού Φαλήρου, Αργύρης Τσουνάκης με τον Κώστα Γρίβα. Η κ.Αντωνέλλου παραλαμβάνει την συνεισφορά για λογαριασμό του ΠΕΝ

ahepas sto pen 0

Τι είναι η παγκόσμια οργάνωση AHEPA
Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου τεράστια κύματα μεταναστών ξεριζώνονταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς πηγαίνοντας στην Αμερική.

Στις 26 Ιουλίου του 1922 οκτώ πρωτοπόροι Έλληνες μετανάστες στην πόλη της Ατλάντα των ΗΠΑ, αποφάσισαν να ιδρύσουν την Ελληνοαμερικανική Οργάνωση AHEPA, με κύριο σκοπό να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών.

Η Οργάνωση πέρασε από διάφορα στάδια και διακυμάνσεις κατά την πορεία της, αλλά κατάφερε να εδραιωθεί παγκοσμίως στην συνείδηση των Ελλήνων.

Σήμερα η AHEPA επιδίδεται στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, στην αλληλεγγύη, την φιλανθρωπία, την παροχή υποτροφιών, την προαγωγή κοινωνικών προγραμμάτων, και τὴν διάδοση των ιδεωδών του Ελληνισμού. Οργανωμένη σε 450 τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και σε πολλές άλλες χώρες, λογίζεται ὡς η πλέον ἐνυπόστατη Ελληνοαμερικανική Οργάνωση.

Στην μέχρι σήμερα διαδρομή της, η AHEPA έχει προσφέρει στην Ελλάδα
σοβαρή υποστήριξη στα εθνικά θέματα και έχει υλοποιήσει πολλά φιλανθρωπικά έργα.

Ενδεικτικά αναφέρονται, η ίδρυση και υποστήριξη νοσοκομειακών μονάδων και υγειονομικών σταθμών, καθῶς καὶ δωρεές φαρμάκων, νοσηλευτικού και ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, χορηγίες τροφίμων σε συνανθρώπους μας, θύματα της οικονομικής κρίσης, ενίσχυση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την διάδοση των Ελληνικών Σπουδών και συνάμα, η ίδρυση και ενίσχυση βιβλιοθηκών, η χορήγηση υποτροφιών για σπουδές και πληθώρα άλλων αγαθοεργιών.

Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός συνιστούν τους δύο ισχυρούς άξονες δράσης της ΑΧΕΠΑ.

Τελευταίες ειδήσεις