"Λευκός καπνός" από την διαπραγμάτευση δήμου Καλλιθέας - Ναυταθλητών για τη μαρίνα

"Λευκός καπνός" από την διαπραγμάτευση δήμου Καλλιθέας - Ναυταθλητών για τη μαρίνα
04 Μαϊ
2016

Να επανασυνδεθεί το ρεύμα στους προβλήτες στους οποίους έχει διακοπεί, ζητά με νέα παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, κ. Παντελής Παυλίδης. Επιπλέον, ο κ. Παυλίδης ζητά την έκδοση από πλευράς του δήμου της σύμβασης παραχώρησης των χώρων (γραφεία, εντευκτήριο), όπως και την παραχώρηση του κτιρίου Β110 (λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων ναυταθλητικών ομίλων).

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η νέα παρέμβαση του κ. Παυλίδη έρχεται σε συνέχεια της προ ημερών επιστολής προς τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, κ. Τερζάκη, επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ ζητά από την ΕΤΑΔ να "υποχρεώσει" τον δήμο στην επανεγκατάσταση των Ομίλων στη μαρίνα ή αλλιώς να το πράξει η ίδια, ως η διάδοχος κατάσταση των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Ουσιαστικά, αυτό που ζητά ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ είναι η συνέχεια της "συνεργασίας" και με την νέα διοίκηση του δήμου που είχε, όπως δηλώνει, με την προηγούμενη. Άλλωστε, πολύ χαρακτηριστική είναι και η προ ημερών δημόσια δήλωση του για το θέμα από την σελίδα του στο facebook.

Σε άλλη περίπτωση ο κ. Παυλίδης δηλώνει ότι θα προβεί και σε δεύτερη μήνυση κατά του δήμου Καλλιθέας, αυτή τη φορά για την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συγκεκριμένους προβλήτες. 

Πάντως, μετά την σύσκεψη πριν το Πάσχα μεταξύ εκπροσώπων των Ναυταθλητικών ομίλων και του Προέδρου του ΟΠΑΑ (φορέας διαχείρισης της μαρίνας), κ. Κώστα Ευσταθίου, όλα δείχνουν "λευκό καπνό" από την διαπραγμάτευση μεταξύ δήμου Καλλιθέας και Ομίλων σε σειρά ζητημάτων λειτουργίας της μαρίνας. 

Αλλά, και η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας δεν έχει αρνηθεί την νόμιμη εγκατάσταση των ναυταθλητικών σωματείων στην μαρίνα. 
Ο διάβολος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες! 

 

protokollo-paradoshs-kleidia-apodythria-blur

Ο δήμος Καλλιθέας παραδίδει τα κλειδιά των αποδυτηρίων και τα αποδυτήρια φυσικά (όχι μόνο τα κλειδιά) στον ΝΟΤΚ. Το έγγραφο αυτό λύνει και τον "γρίφο" αν ο δήμος Καλλιθέας παρέλαβε ή όχι το 2009 τις εγκαταστάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης


parax-108-theseon-ellimenismou-blur

Η έγγραφη διαβεβαίωση-επισήμανση της παραχώρησης 108 θέσεων ελλιμενισμού στον ΝΟΤΚ, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας. Προφανώς θέτοντας σε ισχύ τον πρώτο κανονισμό λειτουργίας

paraxoritirio-eio-se-notk-001-blur

Το παραχωρητήριο χρήσης χώρων, γραφείων και θέσεων ελλιμενισμού στον ΝΟΤΚ από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία η οποία το 2006 ήταν φορέας διαχείρισης της μαρίνας, σε ισχύ της σύμβασης παραχώρησης που είχε η ΕΙΟ με τα Ολυμπιακά Ακίνητα. 

paraxoritirio-eio-se-notk-002-blur

Τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε σήμερα περιήλθαν μόλις προ ημερών στην κατοχή του kallitheaonline με ανώνυμη επιστολή. 

 

 

Πάντως, μετά την σύσκεψη πριν το Πάσχα μεταξύ εκπροσώπων των ναυταθλητικών ομίλων και του Προέδρου του ΟΠΑΑ (φορέας διαχείρισης της μαρίνας), κ. Κώστα Ευσταθίου, όλα δείχνουν “λευκό καπνό” από την διαπραγμάτευση μεταξύ δήμου Καλλιθέας και Ομίλων σε σειρά ζητημάτων λειτουργίας της μαρίνας. 

Τελευταίες ειδήσεις