Μηνύσεις, διαγραφές, πόλεμος δηλώσεων και στο βάθος ο Εισαγγελέας Διαφθοράς

Αποφασισμένος ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος να μην υποχωρήσει στα κυριαρχικά δικαιώματα του δήμου στη μαρίνα - Αμφισβητεί την νόμιμη παρουσία του δήμου στην περιοχή ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, Παντελής Παυλίδης Αποφασισμένος ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος να μην υποχωρήσει στα κυριαρχικά δικαιώματα του δήμου στη μαρίνα - Αμφισβητεί την νόμιμη παρουσία του δήμου στην περιοχή ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, Παντελής Παυλίδης
08 Μαρ
2016

Με αφορμή την τελευταία προθεσμία που έδωσε προ ημερών (και λήγει σήμερα) ο δήμος Καλλιθέας σε σκαφούχους που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στη μαρίνα της Καλλιθέας να συνάψουν συμβάσεις ελλιμενισμού και να πληρώνουν για τον ελλιμενισμό τους στον δήμο, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, εξέδωσε μια πύρινη επιστολή-ανακοίνωση.

Ο ΝΟΤΚ χαρακτηρίζει «εχθρικές» προς τον ναυταθλητισμό σειρά ενεργειών του δήμου Καλλιθέας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Από την πλευρά του ο δήμος Καλλιθέας υποστηρίζει πως οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν και μόνο στην αποκατάσταση της νομιμότητας στη μαρίνα.

Επιπλέον, ο ΝΟΤΚ απειλεί με διαγραφή μέλη του τα οποία θα προβούν σε ατομικές ενέργειες, εννοώντας προφανώς διαγραφές για όσους σκαφούχους προχωρήσουν σε υπογραφή σύμβασης ελλιμενισμού με τον δήμο.

Πάντως, παράγοντες του δήμου Καλλιθέας σχολιάζοντας την επιστολή αυτή, αναφέρουν ότι πρόκειται περί τεχνάσματος να θολώσουν τα νερά, καθώς υπάρχει υπάρχει σειρά εγγράφων με τα οποία ο ΝΟΤΚ αναγνωρίζει την πλήρη και νόμιμη δικαιοδοσία του δήμου Καλλιθέας στην μαρίνα.
"Η νόμιμη παρουσία του δήμου Καλλιθέας έλκει δικαιώματα νομής και κατοχής στη μαρίνα, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με κανέναν τρόπο η νόμιμη παρουσία του δήμου. Τόσα χρόνια πριν γιατί δεν αμφισβητούνταν όλα αυτά και τώρα ξαφνικά όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση; Αντιθέτως προς όσα αναφέρει ο συντάκτης αυτής της επιστολής, θα προκύψει σημαντικότατο όφελος για τον Ναυταθλητισμό εφόσον πρώτα αποκατασταθεί η νομιμότητα στη μαρίνα" αναφέρει σχετικά κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας.

Ωστόσο, από σήμερα ο δήμος Καλλιθέας διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις προβλήτες στις οποίες ελλιμενίζονται σκάφη οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού, αλλά ούτε και για τις παροχές ύδατος, ρεύματος, κ.α.

Η ανοιχτή επιστολή-ανακοίνωση του ΝΟΤΚ προς τα μέλη του Ομίλου και η οποία διανεμήθηκε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ως εξής:

«Αγαπητέ φίλε,
με αφορμή την νέα επίδοση εκβιαστικών σημειωμάτων από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΑ του Δήμου της Καλλιθέας στο σύνολο των ελλιμενιζόμενων σκαφών των ομίλων στο Ναυταθλητικό λιμάνι, σου γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Το ΔΣ από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας παράνομες και εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ομίλου, ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές έγκριτου νομικού στον οποίο και ανέθεσε την νομική εκπροσώπηση της Διοίκησης του Ομίλου απέναντι στις Ελληνικές Αρχές.

Έγιναν υπομνήματα και καταγγελίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΕΤΑΔ, Υπουργείο Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Κεντρικό λιμεναρχείο κλπ και ταυτόχρονα έγιναν προσωπικές συναντήσεις εντεταλμένων μελών του ΔΣ με κρατικούς αξιωματούχους οι οποίες συνεχίζονται.

Ο Όμιλος μας, διά του Πρόεδρου του Παντελή Παυλίδη, κατέθεσε προσωπικές μηνύσεις σε διοικητικούς παράγοντες του ΟΠΑΑ Καλλιθέας για παράβαση καθήκοντος και εκβίαση των μελών του ομίλου.
Το ΔΣ του Ομίλου έχοντας την βεβαιότητα για το δίκαιο των διεκδικήσεων του, προχωράει πάντα με νόμιμες διαδικασίες βήμα βήμα μέχρι την τελική δικαίωση.
Η εμπλοκή με τα Ελληνικά δικαστήρια είναι χρονοβόρα και το διάστημα της αναμονής την κάνει ακόμη μεγαλύτερη λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βρήκε την ευκαιρία ο Πρόεδρος του ΟΠΑΑ να αποστείλει και πάλι εκβιαστικά σημειώματα που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τα μέλη, όχι μόνο του δικού μας Ιστορικού Ομίλου, αλλά και μέλη των άλλων ομίλων που ελλιμενιζονται στο ίδιο Ναυταθλητικό λιμάνι.

Η ώρα της δικαίωσης για τον όμιλο μας δεν είναι μακριά.
Ο νομικός μας εκπρόσωπος με την λήξη της αποχής των δικηγόρων είναι έτοιμος να καταθέσει προσφυγές στα ανώτατα διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα ζητηθεί η άμεση εφαρμογή όλων εκείνων των νόμων που απροκάλυπτα έχει καταπατήσει ο ΟΠΑΑ και ο Δήμος της Καλλιθέας.
Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε η διαγραφή όποιου μέλους του ομίλου προβεί σε ατομικές ενέργειες που θα αντιτίθενται στον αγώνα μας για δικαίωση απέναντι στον ΟΠΑΑ και τον Δήμο Καλλιθέας.
Κανένα από τα μέλη μας δεν πρέπει να γίνει Δούρειος Ίππος και να αποδυναμώσει τον αγώνα μας για πλήρη και οριστική δικαίωση.

Εμείς συνεχίζουμε την διαδρομή που έχουμε χαράξει από το 1958, τη μόνη διαδρομή που ξέρουμε καλά και το δείχνουμε μέρα με τη μέρα χρόνο με το χρόνο.
ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ.
Άραγε με τι μάτια θα κοιτάξει ο κάθε δημοτικός παράγοντας το Νούτσο τον Τσιμπουκέλη ή τον Κοκκαλάνη όταν δαφνοστεφανωμένοι θα γυρίσουν στη Καλλιθέα από το Ρίo;
Θα τολμήσουν άραγε να σταματήσουν το όνειρο των παιδιών μας για μια ακόμα διάκριση στο παγκόσμιο ναυταθλητικό στερέωμα που θα κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες;
Στην προσπάθεια αυτή είμαστε όλοι ενωμένοι, χωρίς να μας φοβίζουν οι εκβιαστικές και ταυτόχρονα παράνομες νέες επιστολές που τοποθετήθηκαν στα σκάφη των μελών μας.

Περάσαμε μαζί και άλλες ταλαιπωρίες κατά το παρελθόν και τα καταφέραμε, όπως θα τα καταφέρουμε και τώρα.
Σήμερα η εκλεγμένη αρχή της πόλη μας που ζούμε και δημιουργούμε, έχει ξεχάσει τα Ολυμπιακά μετάλλια της Μπεκατώρου και της Παπαδοπούλου και πάει να φάει τα νέα παιδιά της αγνοώντας επιδεικτικά την προσφορά και την ιστορία του ΝΟΤΚ.

Αύριο δεν θα ξέρουν πως να τα δικαιολογήσουν στους συμπολίτες μας τα ραβασάκια του ΟΠΑΑ που σκοπό έχουν την εξόντωση των Ομίλων με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση του Ναυταθλητικού λιμένος και των εγκαταστάσεων του.
Αγαπητέ φίλε κατανοούμε απόλυτα τις ανησυχίες σου και σου ζητάμε να σταθείς δίπλα στον όμιλο σου.

Δίπλα στον ΝΟΤΚ
Δίπλα στα μέλη του ΔΣ που ενωμένα αντιμετωπίζουν την κατάσταση έχοντας ένα και μόνο στόχο,
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Για το Δ.Σ. του ΝΟΤΚ

Ο Πρόεδρος Παντελής Παυλίδης    
Ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Καλαρουτάκος

 

Τελευταίες ειδήσεις