Πόλεμος για τη μαρίνα μεταξύ δήμου Καλλιθέας & Ιδιωτών - Η μήνυση για εκβίαση, το ψήφισμα και η έκρηξη Κάρναβου

Πόλεμος για τη μαρίνα μεταξύ δήμου Καλλιθέας & Ιδιωτών - Η μήνυση για εκβίαση, το ψήφισμα και η έκρηξη Κάρναβου
26 Φεβ
2016

Με ευρεία πλειοψηφία καταδικάζει το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας την μήνυση του Προέδρου του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, κ. Παντελή Παυλίδη κατά του Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης του δήμου Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνου Ευσταθίου. Στη μήνυση μεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθίου κατηγορείται για εκβίαση και καταπίεση σε βάρος σκαφούχων-μελών του ΝΟΤΚ.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Ότι δηλαδή με παράνομο τρόπο ο κ. Ευσταθίου ζητά για λογαριασμό του δήμου Καλλιθέας από τους σκαφούχους που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στη μαρίνα Καλλιθέας να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού στον δήμο.. 

Όπως είναι γνωστό υπάρχει σε εξέλιξη η σύνταξη του πορίσματος των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση της μαρίνας. Το πόρισμα παραγγέλθηκε με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κ. Παπαγγελόπουλου. Ενώ εξελίσσεται ήδη και εισαγγελική έρευνα, για την οποία όπως αποκάλυψε και ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κάρναβος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ζητήθηκαν επιπλεόν στοιχεία από τον δήμο Καλλιθέας.

Η έρευνα των Επιθεωρητών - Ελεγκτών έχει ολοκληρωθεί και εντός των ημερών αναμένεται το πόρισμα τους. Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kallitheaonline.gr, οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές στο πόρισμα τους μιλούν ξεκάθαρα για τουριστική μαρίνα στην οποία πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος που ισχύει για τους τουριστικούς λιμένες.

Όμως το ψήφισμα του δήμου Καλλιθέας, ανεξαρτήτως τι διαπιστώνουν στο πόρισμα τους οι Ελεγκτές, αναφέρεται σαφέστατα σε "εκφοβισμό και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης".
Αυτή η αναφορά μπορεί να οδηγήσει σε καταιγιστικές εξελίξεις από πλευράς της Δικαιοσύνης.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο φανερώνει τις διαθέσεις του δήμου Καλλιθέας έναντι όλων όσων συμβαίνουν στη μαρίνα είναι και το εξής: για περισσότερες από 5 ημέρες μέχρι εχθές ο δήμος Καλλιθέας είχε κατεβάσει τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος στη μαρίνα, εντός της οποίας σύμφωνα με έγγραφο του δήμου ελλιμενίζονται παράνομα περί τα 310 σκάφη.
Όλα δείχνουν ότι κανείς στον δήμο Καλλιθέας δεν έχει διάθεση να ανεχθεί πλέον το παραμικρό, ειδικότερα σε ότι αφορά την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού.

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε μόνο η παράταξη ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, του κ. Ψαλιδόπουλου. Μάλιστα η αναφορά του κ. Ψαλιδόπουλου ότι η μύνηση κατά του κ. Ευσταθίου είναι νόμιμη προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας...

 

Τελευταίες ειδήσεις