Διασφαλίστε την περιουσία σας από κατασχέσεις και πληστειριασμούς με 3 απλές κινήσεις

Διασφαλίστε την περιουσία σας από κατασχέσεις και πληστειριασμούς με 3 απλές κινήσεις
04 Φεβ
2015

Μη χάνετε πολύτιμο χρόνο!
Με 3 απλές κινήσεις διασφαλίστε την περιουσίας σας από κατασχέσεις και πληστειριασμούς, απαλαγείτε μια και καλή από τις αφόρητες ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιριών και χαρίστε στην οικογένεια σας ξανά το χαμόγελο, την γαλήνη και την αισιοδοξία για το μέλλον.


Γράφει ο Μάνος Μεϊμαράκης

Στο παρόν άρθρο εξηγούμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, και αποκαλύπτουμε και το "μαγικό" κλειδί για να διαγράψετε μέχρι και όλο το χρέος σε τράπεζες, να ησυχάσετε (σε ορισμένες περιπτώσεις) μέχρι το 2030 και μέχρι τότε να πληρώνετε μόνο όσο μπορείτε!

Πρώτη κίνηση
Κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη. Με την κατάθεση της αίτησης ορίζεται ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων (συνήθως μετά από έναν χρόνο) και εκδίδεται προσωρινή διαταγή με την οποία δεν μπορεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση σε βάρος του δανειολήπτη. Σε όλες τις κινήσεις έχετε την αμέριστη στήριξη του Γραφείου της ΠΕΚΕΔ Καλλιθέας (Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών, Επενδυτών και Δανειοληπτών), που ήδη έχει προτείνει λύσεις σε πάρα πολλές υποθέσεις δανειοληπτών στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα.

Δεύτερη κίνηση, αποφασιστικής σημασίας
Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συζητείται το σχέδιο διευθέτησης το οποίο δέχεται ή όχι το δικαστήριο, συνήθως το δέχεται, εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης. Από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο και μέχρι εδώ, ο δανειολήπτης πληρώνει μόνο το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου ή το ποσό διευθέτησης που ο ίδιος έχει προτείνει. Σε κάθε περίπτωση το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι κάτω από 40 ευρώ. Τέλος, η ημερομηνία για την τελική εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να είναι από πέντε μέχρι και 15 χρόνια μπροστά, δηλαδή από το 2019-2020 ή μέχρι και το ...2028.

Τρίτη κίνηση ΜΑΤ
Τότε (μεταξύ 2020 και 2030), στην τακτική δικάσιμο αποφασίζεται η επικύρωση των ασφαλιστικών μέτρων. Σε αυτή τη φάση αν η οικονομική κατάσταση του υπαγόμενου δανειολήπτη έχει αλλάξει προς το καλύτερο, οφείλει να προβεί σε αναπροσαρμογή της αίτησης του, δηλαδή να δηλώσει πόσο επιπλέον μπορεί να πληρώνει. Αν δεν έχει αλλάξει η οικονομική του κατάσταση, στην απόφαση δεν αλλάζει τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να τονισθεί και το εξής: Σε τακτική δικασίμο έχει επιτευχθεί διαγραφή χρέους μέχρι και του 90%, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι φήμες και η αλήθεια
Κάποια, ευτυχώς ελάχιστα, δικηγορικά γραφεία που κρύβονται πίσω από εισπρακτικές εταιρίες έχουν έντεχνα διασπείρει φήμες ότι δεν είναι εύκολη η υπαγωγή στη ρύθμιση, με συνέπεια πολύς κόσμος από άγνοια ή και φόβο, να μην μπαίνει στην ρύθμιση ή να μην ζητά να ενημερωθεί καν για την ρύθμιση, επειδή έχουν πεισθεί ότι δεν μπορούν να υπαχθούν. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτές οι φήμες εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των εισπρακτικών εταιριών και τα κέρδη τους δεν είναι λίγα.

Τι πράγματι ισχύει όμως;...
Με αυτές τις 3 κινήσεις, οι δανειολήπτες διασφαλίζουν οριστικά με δικαστικές αποφάσεις κατ' αρχήν τα περιουσιακά τους στοιχεία από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και το κυριότερο, επιστρέφουν στις οικογένειες τους η γαλήνη και η αισιοδοξία, οι εισπρακτικές εταιρίες αναγκάζονται εκ του νόμου να πάψουν να ενοχλούν τους δανειολήπτες. (Πολλές από τις αυτοκτονίες αποδίδονται στις αφόρητες και απάνθρωποες πιέσεις των εισπρακτικών εταιριών.) Και επίσης πολύ σημαντικό, δεν απειλούνται πλέον μισθοί και συντάξεις από παράνομες παρακρατήσεις.

Η κάθε περίπτωση δανειολήπτη είναι ξεχωριστή, δεν χρειάζεται λοιπόν κανείς να αγωνιά αν η υπόθεση του θα έχει καλή έκβαση ή όχι, αν το δικαστήριο θα δεχθεί την αίτηση του ή όχι, κτλ. διότι η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μελετάται ξεχωριστά. Πάντως, βασική προϋπόθεση ένταξης στο Νόμο Κατσέλη είναι η αποδεδειγμένη μείωση του εισοδήματος, ενώ λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία των ακινήτων που βρίσκονται σε κατοχή του δανειολήπτη, το εισόδημά του αλλά και η κατάσταση υγείας του.

Ζητήστε να ενημερωθείτε σήμερα κιόλας

Όλες οι οφειλές μπορούν να μπουν σε ρύθμιση ακόμα και το δάνειο του αυτοκινήτου. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της δόσης εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

"Χρειάζομαι δικηγόρο;"
Το πιό σημαντικό είναι να διασφαλισθεί ότι ο φάκελος που καταθέτει ο δανειολήπτης δεν έχει παραλείψεις. Είναι πολύτιμη η βοήθεια ενός δικηγόρου εξειδικευμένου και έμπειρου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αναλυτικότερα και με περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να ενημερωθείτε στην ΠΕΚΕΔ.

Αξίζει να τονισθεί, ότι ακόμη κι αν δεν υπάρχει περιουσία, οι οφειλές υπόκεινται σε ρύθμιση και διαγραφή. Όπως επίσης, στεγαστικά και άλλα δάνεια με προσημείωση υποθήκης συνεχίζουν να τοκίζονται αλλά με πολύ χαμηλό επιτόκιο και όχι με αυτό της υπερημερίας, ενώ καταναλωτικά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση, παύουν να τοκίζονται!

Όσο η οικονομική κρίση επιδεινώνεται, τόσο αυξανεται ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ανάλογα αυξάνονται οι αιτήσεις υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη. Μέχρι τώρα ήδη αρκετός κόσμος έχει προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, απολαμβάνοντας πλέον τα οφέλη της ρύθμισης. Ουσιαστικά, δηλαδή κανείς δεν έχει κανέναν λόγο να μην ζητήσει να ενημερωθεί για το αν μπορεί να μπει στην ρύθμιση. Είναι καλύτερα να γνωρίζει από το να αγωνιά καθημερινά. Άλλωστε η συνάντηση με την ΠΕΚΕΔ και η ενημέρωση από την Νομική Υπηρεσία της Ένωσης δεν έχει κόστος για τους δανειολήπτες που θέλουν να ενημερωθούν.

Το Γραφείο ΠΕΚΕΔ της Καλλιθέας (Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών, Επενδυτών και Δανειοληπτών) συνιστά λοιπόν στον κόσμο να μην χάνει την ελπίδα του και στηρίζει μέχρι τέλους τους δανειολήπτες σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ΠΕΚΕΔ στην Καλλιθέα στην διεύθυνση: Δαβάκη 55, ή επικοινωνήστε μαζί τους στα τηλέφωνα: 213 028 79 11, 693 473 11 99

 

Τελευταίες ειδήσεις