ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για χιλιάδες οικογένειες στην Καλλιθέα - Από 2.400 έως 6.000 € όφελος για τους δικαιούχους

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για χιλιάδες οικογένειες στην Καλλιθέα - Από 2.400 έως 6.000 € όφελος για τους δικαιούχους
12 Σεπ
2014

Μεγάλη οικονομική ανακούφιση για χιλιάδες οικογένειες Καλλιθεατών θα προκύψει από την διαπραγμάτευση του δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Το όφελος για τους δικαιούχους δημότες κυμαίνεται από 200 έως 350 ευρώ μηνιαίως και το πρόγραμμα αφορά αρκετές χιλιάδες δημοτών. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η τελική ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο σκοπός του ρεπορτάζ ήταν να διαπιστωθεί αν οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Καλλιθέας ήταν όλοι στις θέσεις τους την Πέμπτη το πρωι. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το απόγευμα ο δήμαρχος Καλλιθέας έδωσε στην δημοσιότητα την απόφαση του για τους αντιδημάρχους, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το τελικά σχήμα διοίκησης στις δημοτικές επιχειρήσεις και τους φορείς. Πράγματι λοιπόν, όλοι οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Καλλιθέας από το πρωί της Πέμτης βρίσκονταν στα γραφεία τους. Όλοι πλην της νέας αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Άννας Γιαννάκου-Πάσχου...

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Όμως η μεγάλη είδηση είδηση κρυβόταν στο γραφείο του δημάρχου. Από το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος
Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος βρισκόταν σε σύσκεψη σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών με ομάδα συνεργατών του.

Υπήρχε από το πρωί η πληροφορία ότι τον δήμο Καλλιθέας θα επισκέπτονταν κάποιος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άνοιξε αιφνιδιαστικά η συρόμενη πόρτα του γραφείου δημάρχου.

Μπροστά μας ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, η νέα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Άννα Γιαννάκου- Πάσχου, και η μεγάλη είδηση... η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Έφη Μπέκου. Οι τρεις τους αν και στην αρχή έδειξαν αιφνιδιασμένοι μπροστά στον φωτογραφικό φακό, τελικά δέχθηκαν να φωτογραφηθούν.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας επέστρεψε αμέσως στην σύσκεψη χωρίς να προβεί σε δηλώσεις περί του σκοπού της επισκέψεως της κ. Μπέκου, η αντιδήμαρχος, κ. Πάσχου συνόδευσε την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας μέχρι το ασανσέρ και ο ρεπόρτερ του kallitheaonline παρέλαβε την κ. Μπέκου στο ισόγειο...

Μεγάλη ανακούφιση για χιλιάδες οικογένειες της πόλης
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε και η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Μπέκου, αλλά και άλλες πηγές του υπουργείου, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχμόμενο στον δήμο Καλλιθέας να εφαρμοσθεί πολύ σύντομα πρόγραμμα ενίσχυσης εισοδημάτων των δημοτών. Αυτή η εξέλιξη αφορά άμεσα, σύμφωνα με πηγή του δήμου Καλλιθέας, 7.000 – 15.000 δικαιούχους δημότες της πόλης. Και σύμφωνα με τα κριτήρια που θα ανακοινώσει και επίσημα το Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα, για κάθε δικαιούχο προκύπτει ένα όφελος από 200 έως 350 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή από 2.400 έως 6.000 ευρώ ετησίως.

Από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα εξαρτηθεί με ποιό τρόπο θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας και σύμφωνα με τα όσα ήδη είναι γνωστά, για 6 μήνες θα εφαρμοσθεί σε 13 δήμους σε όλη την χώρα. Απο εκεί και έπειτα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

 

Όλοι τώρα εύχονται η Καλλιθέα να είναι μεταξύ των 13 δήμων σε όλη την χώρα που θα ανακοινώσει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης και στους οποίους θα εφαρμοσθεί το εγγυημένο εισόδημα.

Και φυσικά, η εφαρμογή του προγράμματος θα ανακουφίσει χιλιάδες οικογένες, όμως θα έχει και πολλές και πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στο σύνολο της τοπικής οικονομίας.

Τελευταίες ειδήσεις