Ανοιχτή επιστολή Σκανδαλάκη: “Οι υποψήφιοι δήμαρχοι να καταθέσουμε τα χρήματα για τις αφίσες σε λογαριασμό υπέρ των δημοτών”

skandalakis-sta-kaph-002


Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, καθηγητής Ιατρικής Τάκης Σκανδαλάκης, για την πρόληψη της αφισορύπανσης κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων εβδομάδων των εκλογών. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Καλλιθέα», με ανοιχτή επιστολή προς τον νυν δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη και τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, πρότεινε όλοι οι συνδυασμοί να καταθέσουν σε ειδικό λογαριασμό στον δήμο το πόσο που πρόκειται να δαπανήσουν για λάβαρα, φεϊγβολάν και αφίσες.

Ως εγγυητής της ορθής διαχείρισης του λογαριασμού, ο κ. Σκανδαλάκης πρότεινε να αναλάβει ο κ. Κώστας Ασκούνης.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του κ. Τάκη Σκανδαλάκη:


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ

ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:
κ. Κώστα Γρίβα
κ. Βασίλη Δημόπουλο
κ. Δημήτρη Κάρναβο
κ. Λάζαρο Λαζαρίδη
κα. Βάσω Μαργαρίτη
κ. Βαγγέλη Παπαδάκη
κ. Θεόδωρο Ψαλιδόπουλο

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θεωρώ αδιανόητο να ξοδεύονται τεράστια ποσά στο πλαίσιο των προεκλογικών εκστρατειών.


Είναι θεμιτό, κατά τη διάρκεια ενός εκλογικού αγώνα, να μοιράζεται ένα σεμνό φυλλάδιο με σκοπό την ενημέρωση και την παρουσίαση των συνδυασμών στους πολίτες αλλά είναι προκλητικό να διοργανώνονται φιέστες για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά ήρθε η ώρα να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να μην την προκαλούμε με τα πεπραγμένα μας.

Όπως υπολογίσαμε όλα αυτά τα χρήματα για αφίσες, λάβαρα και φεϊγβολάν ισοδυναμούν με το ετήσιο εισόδημα μιας μέσης οικογένειες για δυο και πλέον χρόνια.

Άρα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν στον απλό πολίτη είναι τα εξής:
1. Που βρίσκονται αυτά τα χρήματα;
2. Ποιος τα δίνει και σε τι αποσκοπεί;
3. Ποιος θα καθαρίσει μετά;
4. Ποια ανάγκη του δημότη εξυπηρετεί μια τέτοια κίνηση;
5. Μήπως τελικά δεν πήραμε κανένα μάθημα από το παρελθόν;

Ως ένας από τους διεκδικητής της ψήφου των πολιτών της Καλλιθέας, με την εμπειρία και την διάθεση προσφοράς που συμβολίζει η συμμετοχή μου καλώ:

Με την εγγύηση του νυν Δημάρχου να βρεθούμε όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών και να δεσμευτούμε ότι όσους πόρους διαθέτουμε για ενημερωτικό υλικό θα τα καταθέσουμε σε λογαριασμό του ΔΗΜΟΥ και με ομοφωνία, όποιος και αν εκλεγεί θα διατεθούν για κοινωνικούς πόρους στους Δημότες.

Συγχρόνως, καλώ όλους τους συνυποψήφιους μου να πάρουν θέση υπέρ ή κατά της πρωτοβουλίας αυτής και αν προτίθενται να την στηρίξουν.

Ο καθένας μας κρίνεται από την συνείδηση του και τους πολίτες.

Για αυτό και εμείς θα δημοσιεύσουμε ΟΛΕΣ τις απαντήσεις των συνυποψήφιων μας στον ιστότοπο του Συνδυασμού μας

Με το μυαλό στον Πολίτη της Καλλιθέας,

Παναγιώτης Σκανδαλάκης

 

Τελευταίες ειδήσεις