ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Άνοιξε βεντέτα η Μαργαρίτη, με βαριά υπονοούμενα και 3 υποψηφίους δημάρχους έκλεισε η σύσκεψη

margarith-002

Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι από την παράταξη της διοίκησης βγήκαν από την χθεσινοβραδυνή τετράωρη κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Την Τετάρτη ανακοινώνει την υποψηφιότητας της η Μαργαρίτη παρά τις αντιδράσεις, ανοίγοντας βεντέτα με όσους δεν την ακολουθήσουν. 

Διαβάστε: Τα βαριά υπονοούμενα της Μαργαρίτη - Η Δήλωση των 11 - Τι θέση πήρε ο Ασκούνης


Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης, μέσα σε μια σχετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα σε γραφεία και διαδρόμους μια κοινή δήλωση με υπογραφές της μισής σχεδόν ομάδας στελεχών της διοίκησης του δήμου και ανακοινώσεις άλλαζουν χέρια σαν τα τραπουλόχαρτα, τα εκατέρωθων βλέμματα διασταυρώνονται κι αν ήταν βέλη σίγουρα θα σκότωναν, τα πικρόγλυκα "συναδελφικά" πειράγματα, οι ειρωνίες και κάποιες αψιμαχίες – ευτυχώς ελεγχόμενης εντάσεως – δεν λείπουν, όπως δεν λείπουν και οι ανοιχτές δηλώσεις υπέρ της μιας ή της άλλης τάσης, τρεις στο σύνολο όπως έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό της παράταξης της διοίκησης.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Ανοίγει η πόρτα του ασανσέρ του 3ου ορόφου, βγαίνει συνοδευόμενος ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης, τα πηγαδάκια σιωπούν, με βλέμμα βαρύ κατευθύνεται στο γραφείο του, άλλοι τον πλησιάζουν να τον χαιρετίσουν, άλλοι όχι...  Σε λίγη ώρα στην αίθουσα συσκέψεων στο βάθος του διαδρόμου η παράταξη της διοίκησης του Ασκούνη θα γράψει ιστορία... Θα ακουσθούν πολύ άγρια πράγματα κι όποιος αντέξει...

Η Δήλωση των 11

Η Δήλωση την οποία υπογράφουν 11 στελέχη της διοίκησης, 3 αντιδήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι με καίριες θέσεις στον δήμο Καλλιθέας, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Οι υπογράφοντες καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πολίτες και την Καλλιθέα να ενωθούν και να συλλειτουργήσουν, "παραμερίζοντας άλλες διαφορές και ασφαλώς τις προσωπικές τους επιδιώξεις". Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την Καλλιθέα, δεν έχει την στήριξη τους. Είναι μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση...

Το περιεχόμενο της Δήλωσης δεν άρεσε καθόλου στην αναπληρώτρια δήμαρχο, κ. Βάσω Μαργαρίτη η οποία στην κεκλεισμένων των θυρών τοποθέτηση της επιχείρησε να το ρίξει στην πυρά ως μη γενόμενο χαρακτηρίζοντας το ανεπίτρεπτο, αλλά όπως θα φανεί στη συνέχεια, το μόνο που κατάφερε είναι να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά...

Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και υπονούμενα που θα έστελναν και ελέφαντα στα επείγοντα με καρδιακό επεισόδιο, η κ. Μαργαρίτη δεν έδειξε οίκτο. Άλλωστε, για την προσεχή Τετάρτη  έχει ήδη προγραμματίσει εκδήλωση στην οποία θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της. Κάτι που επίσης σχολιάσθηκε από δημοτικους συμβούλους: "Μα ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε περί ενότητας και η κ. Μαργαρίτη έχει ήδη προγραμματίσει εκδήλωση για να ανακοινώσει την κάθοδο της στις εκλογές. Ποιόν ρώτησε;..."

Βαριά υπονοούμενα

"Εμένα δεν με μαζέψαν ποτέ οι πολίτες από τα πεζοδρόμια και την πλατεία... Και κανείς δεν μπορεί να με εκβιάσει γιατί ούτε έφαγα λεφτά, ούτε έκανα κάτι... Το δικαιούμαι να είμαι εγώ η υποψήφια του συνδυασμού", είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαργαρίτη...

...

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 4ώρες, από τις 19.30 μέχρι τις 23.20. Από αυτήν την συνάντηση η οποία ενδέχεται να είναι και η τελευταία στην οποία συμμετέχουν όλοι, κανείς δεν βγήκε όπως μπήκε.

Η παράταξη ττης διοίκησης του δήμου όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα γράφει τις τελευταίες της σελίδες. Οι περισσότεροι ίσως να μπήκαν στην σύσκεψη έχοντας στο βάθος του μυαλού τους την σκέψη ότι βγαίνοντας θα είναι όλοι μαζί κι ενωμένοι. Αντίθετα, άλλοι βγήκαν βαθιά λαβωμένοι, άλλοι εμφανώς ενισχυμένοι και αισιόδοξοι, άλλοι θα υπέγραφαν την Δήλωση και δεύτερη φορά, άλλοι χωρίς την πολιτική τους ομπρέλα, άλλοι εμφανώς εκνευρισμένοι. Πάντως όσοι βγήκαν πρώτοι, βγήκαν τραγουδώντας!

Τι θέση πήρε ο Ασκούνης

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης παρέμεινε συνεπής σε όσα τους είπε ελάχιστες ώρες πριν μπει στο χειρουργείο. "Μείνετε ενωμένοι για να συνεχίσετε το έργο που έχουμε ξεκινήσει".
Εχθές επανέλαβε: "Οι τρείς που θέλετε να είστε υποψήφιοι, να ορίσετε μια συνάντηση και να προσπαθήσετε να τα βρείτε".

Ο ένας εκ των δύο, η κ. Μαργαρίτη δεν υποχωρεί. Το δεύτερο πρόσωπο δεν ακούει καν την πρόταση να κάνει πίσω, ύστερα και από τα όσα ακούσθηκαν στην σύσκεψη. Το τρίτο πρόσωπο στις δημοτικές εκλογές του 2010 είχε ρίξει και τότε ένα πυροτέχνημα υποψηφιότητας προκειμένου να τραβήξει τα φώτα επάνω του, ενδέχεται και αυτή τη φορά να αποσυρθεί.
Το βέβαιο είναι ότι οι 11 δεν ανακαλούν τις υπογραφές τους!...

Φωτο λίγο πριν αρχίσει η κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη

IMG 20140216 192208

IMG 20140216 192214

IMG 20140216 192220Στο επόμενο:
Όλο το ρεπορτάζ για την σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών
 

Τελευταίες ειδήσεις