Απάνθρωπες εικόνες σε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα - Στοιβαγμένα σε… κοντέινερ δίπλα σε σκουπιδότοπο 35 νήπια - Εξώδικο από τους γονείς στον δήμο Καλλιθέας

Απάνθρωπες εικόνες σε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα - Στοιβαγμένα σε… κοντέινερ δίπλα σε σκουπιδότοπο 35 νήπια -  Εξώδικο από τους γονείς στον δήμο Καλλιθέας
03 Οκτ
2023

Αθώες παιδικές ψυχές περιτριγυρισμένες από μπάζα,... σκουπίδια,... κόπρανα... και δυσοσμία, σπασμένα μπουκάλια... και σύριγγες.

Σε αυτές τις συνθήκες καλούνται να ζουν αρκετές ώρες καθημερινά τα περίπου 35 παιδάκια του 14ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Τις εικόνες που ακολουθούν δεν θα τις δείτε ποτέ στις αναρτήσεις του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, ούτε φυσικά το εξώδικο προς τον δήμο Καλλιθέας από τους γονείς.

Το νηπιαγωγείο βρίσκεται σε αυτό το χάλι για περισσότερο από 4 χρόνια, όπως μαρτυρούν οι γονείς, αλλά κανείς από τον δήμο Καλλιθέας δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στα αιτήματα τους.

14o nhpiagvgeio 002

Στον δήμο Καλλιθέας... όχι απλά δεν έβαλαν μυαλό από το δυστύχημα του Λάζαρου Λασκαρίδη στην δημοτική βιβλιοθήκη του «τρόμου», πλέον φλερτάρουν επικίνδυνα με το να βρεθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για μια ακόμα υπόθεση σοβαρών παραλείψεων. Αυτή τη φορά σε βάρος αθώων μικρών παιδιών.

Οι γονείς του 14ου Νηπιαγωγείου μιλούν ανοιχτά, αν στον δήμο Καλλιθέας συνεχίσουν να αγνοούν τις εκκλήσεις τους, θα τους στείλουν στον εισαγγελέα.

Όπως καταγγέλλουν με εξώδικο τους οι γονείς η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις εκκλήσεις τους.

14o nhpiagvgeio 003

 

«Κινδυνεύουν τα παιδιά μας»

Συγκεκριμένα, στο εξώδικο τους προς τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Γιώργο Καλαμπαλίκη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Παιδείας και Νέας Γενιάς, Γιώργο Κυριακόπουλο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Κουτσογιάννη οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο και ότι αν δεν επιλυθούν άμεσα τα ζητήματα στο νηπιαγωγείο θα προβούν σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, οι γονείς μιλούν για «ακατάλληλες συνθήκες τις οποίες βιώνουν» τα νήπια τους καθώς «το κοντέινερ είναι ακατάλληλο αφού τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πάρα πολύ ζέστη και το χειμώνα πάρα πολύ κρύο».

14o nhpiagvgeio 004

Το νηπιαγωγείο που «περιφράζεται από κάγκελα περιμετρικά δεν έχει καμιά προστασία από επιτήδειους» ενώ «κείται πλησίον ακάλυπτου δημοτικού οικοπέδου το οποίο είναι πασίδηλα εγκαταλελειμμένο και έχει μεταμορφωθεί σε σκουπιδότοπο και σημείο αφόδευσης ζώων και διερχομένων με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία και να αποτελεί «πηγή μολυσματικών ασθενειών και μικροβίων».

Τις νυχτερινές ώρες δε, «συγκεντρώνονται άγνωστοι κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών και καταναλώνοντας μπουκάλια αλκοόλ τα οποία και σπάνε εντός του χώρου του νηπιαγωγείου».

«Τούτο έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται τα νήπια σε σοβαρό κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας από τα θραύσματα των μπουκαλιών και των συριγγών εντός του χώρου του νηπιαγωγείου».

14o nhpiagvgeio 005

«Σας έχουμε ενημερώσει πολλάκις» τονίζουν στο εξώδικο τους οι γονείς των νηπίων του 14ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και δεν ανταποκριθήκατε ποτέ» και «επιφυλασσόμεθα για επιπρόσθετες παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του δήμου Καλλιθέας και παντός υπευθύνου».

Υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας;...

Οι γονείς του 14 Νηπιαγωγείου Καλλιθέας με το εξώδικο τους ζητούν επιπλέον, την «πιστοποίηση καταλληλότητας του κοντέινερ με την οποία λειτουργεί ως νηπιαγωγείο» αλλά και του δημοτικού χώρου που φιλοξενείται το εν λόγω «νηπιαγωγείο».

Ζητούν ακόμα και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την στέγαση των νηπίων υπό αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες, όπως και την σχετική «έκθεση του τεχνικού ασφαλείας που εγκρίνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και την περιοχή κατάλληλη για νηπιαγωγείο».

14o nhpiagvgeio 006


14o nhpiagvgeio 007

14o nhpiagvgeio exodiko 001

14o nhpiagvgeio exodiko 002


Τελευταίες ειδήσεις