ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ στην Καλλιθέα - Σιδεριά ξεκόλλησε από οροφή αίθουσας γυμναστικής του δήμου σε ώρα προπόνησης παιδιών Featured

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ στην Καλλιθέα - Σιδεριά ξεκόλλησε από οροφή αίθουσας γυμναστικής του δήμου σε ώρα προπόνησης παιδιών
06 Ιουν
2023

Άγιο είχαν περίπου 10-15 παιδιά στην Καλλιθέα όταν σιδεριά μήκους περίπου 1,5 μ ξεκόλλησε από την οροφή της αίθουσας της Ενόργανης Γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας.

Η σκουριασμένη σιδεριά έπεσε από μεγάλο ύψος και σε μικρή απόσταση από τα παιδιά τα οποία εκείνη την ώρα έκαναν την προπόνηση τους. Το περιστατικό συνέβη στο Σάββατο (27/4) και ώρα περίπου 10 το πρωί. 

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Ακριβώς ένα μήνα μετά και στον απόηχο του τραγικού θανάτου του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, όταν υποχώρησε σάπιο κάγκελο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και ο ίδιος βρέθηκε στο κενό, το περιστατικό στην αίθουσα της Ενόργανης Γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας, έρχεται να θυμίσει με άγριο τρόπο ότι στον δήμο Καλλιθέας ουδείς αισθάνεται υπόλογος για την κατάσταση σε εγκαταστάσεις του δήμου ούτε ακόμα και όταν σκοτώνεται ένας άνθρωπος ή όταν κινδυνεύουν παιδιά. 

Ειδικότερα, σε ότι αφορά νέο αυτό περιστατικό, και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, στον χώρο μαζί με τα παιδιά βρίσκονταν και δύο προπονητές.

Από την πτώση της σιδεριάς στο έδαφος, προκλήθηκε μικρή αναστάτωση ενώ το συμβάν απασχόλησε τα παιδιά της Ενόργανης Γυμναστικής και τους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάληξη μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική με κάποιο παιδί νεκρό ή βαριά τραυματισμένο, καθώς πολλά παιδιά του συλλόγου έλειπαν από το γυμναστήριο εκείνη την ημέρα διότι βρίσκονταν σε αγώνες.

Επιχειρήθηκε από ορισμένους αυτόκλητους κύκλους στην Καλλιθέα να αμφισβητηθεί το περιστατικό ως μη αληθές.

Ωστόσο, παράγοντες του δήμου Καλλιθέας επιβεβαίωσαν το Σάββατο (3/6) στο kallitheaonline.gr ότι πράγματι η σιδεριά ξεκόλλησε και μάλιστα κατά την διάρκεια της προπόνησης των παιδιών.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά παράγοντες του Γυμναστικού Συλλόγου ζήτησαν από τον δήμο Καλλιθέας να αποκλείσει το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας μετέβησαν στο σημείο με πρόθεση να αποκλείσουν τον χώρο για δύο ημέρες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός του χώρου και με τι τρόπο ή αν έγιναν εργασίες συντήρησης, καθώς από τις 24 Απριλίου ο δήμος Καλλιθέας δεν έχει ανακοινώσει ουδέν.

 

Να ελεγχθούν όλα, ζητούν γονείς


«Πρέπει να ελεγχθεί η αίθουσα από τους μηχανικούς του δήμου» τονίζουν γονείς παιδιών τα οποία αθλούνται στην αίθουσα της Ενόργανης Γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας.

«Έχουν «αρπάξει» δοκάρια και κολώνες λόγω της υγρασίας, έχουν αρχίσει να φαίνονται σε πολλά σημεία τα σίδερα μέσα από το μπετόν» σημειώνουν, ζητώντας να περιορισθεί η πρόσβαση στην αίθουσα μέχρι όλοι οι χώροι να ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα έχει και δικαστική εξέλιξη καθώς υπάρχει έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και φυσικά ποινικές ευθύνες οι οποίες αναμένεται να προσωποποιηθούν. 

enorganh sideria

 

Ασκούνης: «Είναι επικίνδυνοι»


Την υπόθεση έφερε στο φως την Παρασκευή (2/6) , ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης αποκαλύπτοντας μάλιστα μια σοκαριστική εικόνα λίγα λεπτά μετά το συμβάν.

Σε αυτή την εικόνα φαίνεται η σιδεριά στο έδαφος της αίθουσας ενόργανης γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας όσο και μια μικρή ομάδα παιδιών με αθλητική εμφάνιση στον ίδιο χώρο.

«Θα περίμενε κανείς ότι η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας θα είχε δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και θα είχε προβεί άμεσα σε έλεγχο και συντήρηση όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων, όπως ζητήσαμε με έμφαση από τον δήμαρχο, στο δημοτικό συμβούλιο στις 16/5/2023» αναφέρει σε δήλωση του ο Κώστας Ασκούνης.

«Δυστυχώς, κυριαρχούν η ανικανότητα, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη. Πλέον δεν είναι απλά αδιόρθωτοι, πλέον είναι... και επικίνδυνοι» τονίζει. 

 

Τελευταίες ειδήσεις