Συνέντευξη Παυλίδη - Λευκή σημαία από τους Ομίλους στη μαρίνα - Δέχονται συμφωνία για λιμενιάτικα

Συνέντευξη Παυλίδη - Λευκή σημαία από τους Ομίλους στη μαρίνα - Δέχονται συμφωνία για λιμενιάτικα
06 Ιουλ
2016

Είχαν ήδη αρχίσει οι αποκαλύψεις όταν ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη για την υπόθεση της μαρίνας στο kallitheaonline.

Εκείνη η πρώτη συνέντευξη του κ. Παυλίδη ήταν εξόχως αποκαλυπτική, επιβεβαίωσε με τον τρόπο του πολλές από τις αποκαλύψεις, επιτάχυνε δε σειρά αντιδράσεων μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας οι οποίες προκάλεσαν με την σειρά τους δεκάδες σχόλια δημοτών στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, οι οποίοι ζητούσαν στη μαρίνα της Καλλιθέας η διοίκηση του δήμου να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Γράφει ο Μάνος Μεϊμαράκης

Κορυφαία στιγμή σχεδόν μιας διετίας μέχρι σήμερα άκρως αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του kallitheaonline που ανέδειξε την υπόθεση, και πύρινων συζητήσεων επί σειρά μηνών στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, η στιγμή που ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ανακοινώνει ότι ο δήμος για πρώτη φορά στην Ιστορία του έχει έσοδα από τον ελλιμενισμό σκαφών στη μαρίνα.

Στο μεταξύ, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου αρχίζει έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα εισαγγελική έρευνα για την οποία έχουν ήδη ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις, μεταξύ αυτών και ανωμοτί καταθέσεις στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του δήμου.

Ακολούθησε περίπου προ διμήνου το πρώτο στην ιστορία της πόλης δημοτικό συμβούλιο με μόνο θέμα: "μαρίνα Καλλιθέας", με την συμμετοχή εκπροσώπων των ναυταθλητικών ομίλων και όλων όσων ελλιμενίζουν σκάφη στη μαρίνα, στο οποίο δημοτικό συμβούλιο ακούσθηκαν αλήθειες που έμεναν για χρόνια στο σκοτάδι. Τα πρακτικά της συνεδρίασης εκείνης θα τα μελετάει για πολύ καιρό ο ιστορικός του μέλλοντος!

Σήμερα με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου για πρώτη φορά επίσης στην Ιστορία της Καλλιθέας, ειδική ομάδα μελετητών έχει αναλάβει να συντάξει μελέτη ανάπτυξης και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, των κτιρίων και της μαρίνας με σκοπό το μέγιστο όφελος για τον δήμο, καθώς εκτιμάται ότι από την συνολική αξιοποίηση της περιοχής η Καλλιθέα μπορεί να έχει έσοδα που ενδεχομένως ξεπερνούν ακόμα και το 1 εκατ. ευρω ετησίως.

Ολόκληρη αυτή την περίοδο των δύο ετών, στο παρασκήνιο αναζωπυρώνονταν συνεχώς ομηρικές επιθέσεις διαφόρων κύκλων συμφερόντων σε βάρος του δήμου. Ο δρόμος ήταν στρωμένος με παγίδες, εκβιασμούς, απειλές, σκοπιμότητες, τεχνητές εντάσεις και ίντριγκα, σκηνικά αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης της πόλης, ραδιουργίες και... "συμβόλαια". Αναμφίβολα ήταν η πιό σκοτεινή και βρώμικη διετία στην πολιτική σκηνή της πόλης στην οποία ευτυχώς έπεσαν οι μάσκες.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζει να φέρνει στο φως νέα στοιχεία και ντοκουμέντα σύμφωνα με τα οποία ο δήμος Καλλιθέας έχει κάθε δικαίωμα να έχει έσοδα από τη μαρίνα χωρίς "γραφειοκρατικά" εμπόδια και μάλιστα και για παρελθόντα έτη.

Τώρα, η αυλαία πέφτει με μια δεύτερη συνέντευξη του Προέδρου του ΝΟΤΚ. Στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει την διάθεση των Ομίλων και όλων όσων κάνουν χρήση των υπηρεσιών της μαρίνας, να πληρώσουν στον δήμο Καλλιθέας τα κόστη συντήρησης, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και ελλιμενισμού. Πέρυσι τέτοια εποχή το κλίμα στις σχέσεις δήμου-σκαφάτων θύμιζε πεδίο μάχης με εξώδικα, μηνύσεις κατά στελεχών της διοίκησης του δήμου και αμφισβήτηση της νόμιμης παρουσίας του δήμου Καλλιθέας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Πλέον, η εξουσία του δήμου στην περιοχή δεν αμφισβητείται από κανέναν.-

Μένει να δούμε αν αυτή θα είναι η στάση των Ομίλων μέχρι το τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει πόλεμος.
Αλλά και ο δήμος Καλλιθέας από την πλευρά του πρέπει να δράσει άμεσα χωρίς άλλη χρονοτριβή. 

Η δεύτερη συνέντευξη του Προέδρου του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, κ. Παντελή Παυλίδη, την οποία παρουσιάζουμε σήμερα, είναι πιό αποκαλυπτική από την πρώτη.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του Προέδρου του ΝΟΤΚ, κ. Παντελή ΠαυλίδηΤελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 21:59
Μετά την δημοσίευση της συνέντευξης σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, κ. Παντελής Παυλίδης ζήτησε να γίνει η ακόλουθη διευκρίνιση: "Η εξουσία του δήμου δεν αμφισβητείται μέχρι να τελειώσουν τα δικαστήρια. Η συμφωνία θα είναι μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει το λιμάνι. Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει εάν δεν υπάρξει οριστική συμφωνία".

 

Τελευταίες ειδήσεις