Ανυποχώρητος ο δήμαρχος Καλλιθέας - Κάρναβος: “Ετοιμάζουμε αγωγές! Όσοι πλήρωναν λιμανιάτικα αλλού να ετοιμάζονται”

Ανυποχώρητος ο δήμαρχος Καλλιθέας - Κάρναβος: “Ετοιμάζουμε αγωγές! Όσοι πλήρωναν λιμανιάτικα αλλού να ετοιμάζονται”
13 Ιουλ
2017

Ακόμα μια επιβεβαίωση και μάλιστα από τα πιό επίσημα χείλη του δήμου Καλλιθέας στα ρεπορτάζ του kallitheaonline για την μαρίνα, και τα όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια σε αυτή, ήρθε να προστεθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες έδωσε το στίγμα των προθέσεων της νέας διοίκησης του δήμου να μη χαρίσει ούτε ένα ευρώ στους σκαφάτους από τα λιμενιάτικα προηγούμενων ετών που δεν εισπράχθηκαν από τον δήμο Καλλιθέας. Επιπλέον, καταφέρθηκε εναντίον συγκεκριμένου "ναυταθλητικού" ομίλου ο οποίος "εξακολουθεί να δυστροπεί" και προειδοποίησε για μεθορμήσεις (αποβολή από τη μαρίνα) σκαφών των οποίων οι ιδιοκτήτες αρνούνται να πληρώσουν τέλη ελλιμενισμού στον δήμο.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κάρναβος, επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης στον δήμο από τη μαρίνα ο δήμος Καλλιθέας είχε έσοδα περίπου 30.000 ευρώ, ενώ φέτος στο πρώτο εξάμηνο του 2017 τα έσοδα αγγίζουν τις 105.000.

"Είναι αρκετά; Όχι" είπε συγκεκριμένα ο κ. Κάρναβος "Εξακολουθεί ένας όμιλος να δυστροπεί και πότε θέλει να πληρώσει εκείνος σαν όμιλος, θέλει ειδικό κανονισμό για να έρθει να πληρώσει. Όλα αυτά είναι προφάσεις. Και αργά ή γρήγορα όλοι θα καταλάβουν ότι ο νόμος και ο κανονισμός -που δεν έχουμε ψηφίσει εμείς, η προηγούμενη διοίκηση έχει ψηφίσει - από αυτή την διοίκηση θα εφαρμοσθεί".

"Όσοι πλήρωναν αλλού να ετοιμάζονται"
"Και θα εφαρμοσθεί ακόμη και με αναγκαστικά μέτρα" συνέχισε ο δήμαρχος Καλλιθέας. "Ετοιμάζουμε αγωγές. Όσοι λοιπόν έχουν πληρώσει αλλού τα λιμανιάτικα, κατά το παρελθόν να ετοιμάζονται. Ότι στοιχεία έχουμε θα χρησιμοποιηθούν στα δικαστήρια. Η σημερινή διοίκηση του δήμου θα διεκδικήσει τα έσοδα από τη μαρίνα για τους φορολογούμενους πολίτες".

Παρακολουθήστε το βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έσοδο των 30.000 δεν είναι καθαρό από που προέρχονται, αν δηλαδή είναι έσοδα από την εξυπηρέτηση των σκαφών στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας ή από τέλη ελλιμενισμού. Πάντως, πάγια θέση στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του δήμου ήταν και είναι ότι ο δήμος Καλλιθέας δεν μπορούσε να εισπράξει τέλη ελλιμενισμού λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου. Αυτό μάλιστα φέρεται ότι έχει υποστηρίξει και ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας στην κατάθεση του στον Εισαγγελέα. Όμως, μερικούς μήνες αργότερα διαψεύσθηκαν όλοι όσοι υποστήριζαν ότι ο δήμος δεν μπορεί ή δεν έχει δικαίωμα να έχει έσοδα κυρίως από τέλη ελλιμενισμού, αφού η νέα διοίκηση του δήμου, από το 2015 κιόλας άρχισε να εμφανίζει έσοδα από τέλη ελλιμενισμού μάλιστα πολύ πριν εκδοθεί ο Ειδικός Κανονισμός για τη μαρίνα Καλλιθέας.

Πως αντιδρούν οι σκαφάτοι
Ήδη, αρκετοί ιδιοκτήτες σκαφών δηλώνουν πως αν ο δήμος Καλλιθέας στραφεί δικαστικά εναντίον τους για την είσπραξη τελών παρελθόντων ετών, τότε εκείνοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν εναντίον των ομίλων τους στους οποίους δηλώνουν ότι πλήρωναν για ελλιμενισμό, παροχής ηλ. ρεύματος και ύδατος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί επίσης, μόλις διαφάνηκε ότι η νέα διοίκηση του δήμου δεν θα υποχωρήσει, άρχισαν να εγκαταλείπουν νύχτα τη μαρίνα Καλλιθέας για άλλες μαρίνες της Αττικής.
Δυστυχώς, για αυτούς ο δήμος Καλλιθέας διασταυρώνει τα δικά του στοιχεία με στοιχεία από το Λιμενικό ώστε να τους εντοπίσει.
Ωστόσο, τα έσοδα... του "δύστροπου ομίλου" εν έτει 2016 από την εκμετάλλευση του ελλιμενισμού (με την μορφή "συνδρομών") στη μαρίνα της Καλλιθέας, όπως αποκάλύψε πρόσφατα το kallitheaonline ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ ετησίως. Αν λοιπόν ο δήμος κλείσει το 2017, με έσοδα περίπου 200.000 ευρώ χωρίς να πληρώνουν (αρνούνται) στον δήμο τα μέλη του συγκεκριμένου ομίλου, και αν αυτά προστεθούν στα περίπου 200.000 ευρώ έσοδα το ομίλου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα έσοδα του δήμου Καλλιθέας ετησίως αγγίζουν τις 400.000 ευρώ...


esoda-omilou-2016


Διαβάστε επίσης:

Ευσταθίου: "Δεν κάνω πίσω με τίποτα" - Ανοδική η πορεία των εσόδων από τη μαρίνα παρά τα προβλήματα

 

 

 

 

Τελευταίες ειδήσεις