Κορυφαία αναμέτρηση Ασκούνη – Κάρναβου την Κυριακή

Κορυφαία αναμέτρηση Ασκούνη – Κάρναβου την Κυριακή
24 Ιαν
2023

Ανοίγει επίσημα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 η προεκλογική αυλαία για τις δημοτικές εκλογές στην Καλλιθέα.

Σχεδόν την ίδια ώρα οι δύο δήμαρχοι της πόλης, ο επί 16 χρόνια πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης και ο επί 9 χρόνια νυν δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος θα αναμετρηθούν σε δύο ταυτόχρονες εκδηλώσεις των παρατάξεων τους.

Η “Καλλιθέα Αλλάζει” του Δημήτρη Κάρναβου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι η “Προοπτική Ζωής” του Κώστα Ασκούνη κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης στο “Παλατάκι.

Οι δύο αυτές ταυτόχρονες εκδηλώσεις θα αποτελέσουν ζωντανή δημοσκόπηση και για τους δύο,  αλλά πάντως θα αποτυπώσουν την ένταση της προεκλογικής αντιπαράθεσης των δύο ανδρών, καθώς από τη μια ο Κώστας Ασκούνης έχει δηλώσει αποφασισμένος να επιστρέψει νικητής, ενώ από την άλλη ο Δημήτρης Κάρναβος δηλώνει ότι δεν είναι εύκολο να χάσει.

Οι κινήσεις των δύο επικρατέστερων υποψηφίων βολιδοσκοπούνται άγρυπνα από τις παρατάξεις της Αριστεράς στην Καλλιθέα.

Ο Δημήτρης Κάρναβος θέλει να τελειώνει από την πρώτη Κυριακή, ενώ ο Κώστας Ασκούνης θέλει ένα ισχυρό ποσοστό το οποίο θα του δώσει το εισιτήριο να περάσει με αέρα νίκης στον δεύτερο γύρο.

Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια καθαρή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο άνδρες καθώς για την ώρα δεν έχει διαφανεί ότι ετοιμάζονται αντάρτικα είτε στην μια, είτε στην άλλη παράταξη τα οποία οπωσδήποτε θα επηρρέαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα και των δύο παρατάξεων.

Έτσι οι δύο παρατάξεις θα κληθούν να συσπειρώσουν τις δυνάμεις στον μέγιστο βαθμό. Την Κυριακή λοιπόν στις δύο παρατάξεις θα βγουν τα απουσιολόγια.

 

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις