Πλατεία Δαβάκη, ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ – Ναρκωτικά, αγοραίο σεξ, συμμορίες ανηλίκων, φόβος

Πλατεία Δαβάκη, ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ – Ναρκωτικά, αγοραίο σεξ, συμμορίες ανηλίκων, φόβος
15 Δεκ
2016

Διακίνηση ναρκωτικών, κυνηγητά με την Αστυνομία, αγοραίο σεξ στις δημόσιες τουαλέττες, συμμορίες ανηλίκων πορτοφολάδων, φόβοι ότι η πλατεία έχει μετατραπεί σε καρτέρι παιδεραστών, αυτή με λίγα λόγια είναι η εικόνα στην πάρκο της πλατείας Δαβάκη της Καλλιθέας, 50 μέτρα από την παιδική χαρά και το χωριό του Αη Βασίλη.

Άμεση συνέπεια όλων αυτών ο κόσμος να φοβάται, παρά την φιλότιμη προσπάθεια του δήμου να αναδείξει την περιοχή μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Προ ημερών ο ένας και μοναδικός φύλακας του πάρκου γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια.
Σε έφοδο της Αστυνομίας οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών φεύγοντας από το πάρκο, πέταξαν τα ναρκωτικά μέσα ώστε να μην συλληφθούν έχοντας τα επάνω τους. Όταν μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν για να τα πάρουν έγιναν αντιληπτοί από τον ένα και μοναδικό φύλακα του πάρκου. Στην παρουσία του οποίου όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά κινήθηκαν εναντίον του 3 άτομα. Ο φύλακας μη έχοντας άλλη επιλογή και για να μην κινδυνεύσει έφυγε έντρομος από το σημείο.

Δείτε στο video που ακολουθεί (παραγωγής kallitheaonline 2009) πλάνα με κρυφή κάμερα για την κατάσταση της πλατείας Δαβάκη το 2009


Τότε και σήμερα
Δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα εδώ και αρκετά χρόνια στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας. Οι περίοικοι σήμεραπεριγράφουν την κατάσταση μέσα και έξω από το πάρκο με τα πιό μελανά χρώματα. Αρκετοί δηλώνουν ότι μετά τις 8 το βράδυ διστάζουν να διανύσουν την Ματζαγριωτάκη πίσω από το πάρκο. Μέσα στο πάρκο σύμφωνα με τις μαρτυρίες βλέπουν πολύ συχνά να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Στην άλλη πλευρά, οι δημόσιες τουαλέττες, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων αλλά και εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας τις βραδινές ώρες μετατρέπονται σε πιάτσα αγοραίου έρωτα. Ενώ είναι κοινός φόβος ότι στην περιοχή στήνουν καρτέρι παιδεραστές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εγκληματικότητα στην πλατεία Δαβάκη δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί καθώς είναι υψηλή η αναπαραγωγή του εγκλήματος μέσα σε αυτή.

Μέσα στο πάρκο βρίσκουν καταφύγιο ως και συμμορίες ανηλίκων οι οποίες επιδίδονται σε μικροκλοπές πορτοφολιών, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, κ.α. από περαστικούς, καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η δημοτική αγορά την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες δημότες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων λόγω της εγκληματικότητας στην πλατεία Δαβάκη έχουν κινδυνεύσει κατά καιρούς πολλοί εργαζόμενοι με αρμοδιότητα την φύλαξη του πάρκου.

Παρακολουθήστε τι αναφέρει στην κάμερα του kallitheaonline ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας, κ. Γιώργος ΙωάννουΤελευταίες ειδήσεις