Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Δείτε πως γιόρτασαν οι νοσηλευτές στο "Κοργιαλένειο-Μπενάκειο" Ε.Ε.Σ

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Δείτε πως γιόρτασαν οι νοσηλευτές στο "Κοργιαλένειο-Μπενάκειο" Ε.Ε.Σ
15 Μαϊ
2020

Με 50 λευκά μπαλόνια -δυο για κάθε ένα απο τα 25 νοσηλευτικά τμήματα- κοιτώντας ψηλά στον ουρανό και υπό τους ήχους του “We are the world” γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο»Ε.Ε.Σ.

pagkosmia imera nosileyti

Στη σύντομη ομιλία της, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Μ. Πλαστήρα σημείωσε : «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους νοσηλευτές μας. Τους νοσηλευτές που προσφέρουν, φροντίζουν, προάγουν την υγεία παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με γνώση, επαγγελματισμό και κυρίως συναίσθημα».

Αναφορικά με την ημέρα, χαρακτηριστικό ήταν μεταξύ άλλων και το σχόλιο του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ε. Γεωργόπουλου, ο οποίος δήλωσε: «Με πολύ συγκίνηση δέχτηκα χθες τρεις επιστολές από ανθρώπους που προσήλθαν στην εφημερία και όλοι έκαναν μνεία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο και με ειδική αναφορά στο Νοσηλευτικό προσωπικό».

pagkosmia imera nosileyti 5

Η φετινή χρονιά αναμφισβήτητα θα μείνει έντονα χαραγμένη στη μνήμη κάθε νοσηλευτή και νοσηλεύτριας. Με την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, ο ρόλος τους διαφοροποιήθηκε αρκετά. Όχι μόνο υλικά αλλά και συναισθηματικά. Γιατί ήρθαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά κοντά με τους ασθενείς που τους χρειάστηκαν, «έπαιξαν» πολύ περισσότερες φορές το ρόλο ενός μέλους της οικογένειας τους. Ένιωσαν μαζί με τους νοσηλευόμενους την αγωνία για αυτόν τον άγνωστο ιό και με περισσότερο πείσμα και θέληση για τη ζωή πάλεψαν για να φτάσουν στην τελική γραμμή και να χειροκροτήσουν εκείνοι για τη νίκη τους ενάντια στον COVID-19.

Για όλους τους νοσηλευτές, η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το ευχαριστώ που θα ακούσουν από τους ασθενείς, ένα χαμόγελο που θα δεχθούν και μία ευχή που θα τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.

Τους τελευταίους μήνες, ήταν πολλές οι φορές τους που τους ακούσαμε να μας περιγράφουν μία διαφορετική καθημερινότητα από αυτή που έχουν συνηθίσει στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Αυτή η αγωνία του τι ξημερώνει,όχι μόνο για τον ασθενή αλλά και για τον συνάδελφο νοσηλευτή ή ιατρό που μπορεί να έλειψε γιατί ήρθε σε επαφή με κρούσμα υψηλού κινδύνου.

Ελεάνα Φλασκή

pagkosmia imera nosileyti ktirio

Τελευταίες ειδήσεις