Καλλιθέα:Κλείνουν προληπτικά τα ΚΑΠΗ για τον κορωνοϊό

Καλλιθέα:Κλείνουν προληπτικά τα ΚΑΠΗ για τον κορωνοϊό
08 Μαρ
2020

Τέσσερα είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και θα επαναξιολογηθούν πριν την λήξη τους είναι:

- Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες

- Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια

- Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας

- Επίσης για τις επόμενες 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς θεατές.

Όσον αφορά στις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σε ότι αφορά την Καλλιθέα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος εκτός των ΚΑΠΗ που θα παραμείνουν κλειστά -βάσει οδηγίας του υπουργείου Υγείας-, αναβάλλονται επιπλέον οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ειδικότερα, αυτές του «Θεάτρου της Δευτέρας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας  και τα εγκαίνια του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

Αναφορικά με το «Θέατρο της Δευτέρας» ισχύουν οι κρατήσεις θέσεων που είχαν γίνει για τη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία ωστόσο θα γίνει σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

coronavirus 1

Νέα τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. 
Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την Καλλιθέα

Τελευταίες ειδήσεις