Ο "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου απόψε στην Καλλιθέα

Images:Erwtokritos_fb Images:Erwtokritos_fb
22 Ιουλ
2019

H μουσικοθεατρική παράσταση, «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου της Θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας και της Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 21:30, στην επικάλυψη του ποταμού Ιλισού,τέλος Φιλαρέτου.

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

erwtokritos

Το έργο "Ερωτόκριτος" που ανεβαίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019" μας μεταφέρει μηνύματα για τον έρωτα, την φιλία, την τιμή και τη γενναιότητα.

Στην παράσταση συμμετέχουν περίπου σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές. Τέσσερις ολόκληρους αιώνες μετά, ο ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος εξακολουθεί να ζει στη Σητειακή γη, να μας δροσίζει με το νάμα των στίχων του και να μας εισάγει στο "ορεκτικό περβόλι με τα μυρισμένα δέντρη" της τέχνης του:

"Τὰ μάτια δὲν καλοθωροῦ στὸ μάκρεμα τοῦ τόπου,
μὰ πλιὰ μακρὰ καὶ πλιὰ καλὰ θωρεῖ ἡ καρδιὰ τ' ἀθρώπου".

erwtokritos3

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης θα υλοποιηθεί μία σημαντική δράση. Οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους ένα βιβλίο, όχι όμως ένα οποιοδήποτε βιβλίο, αλλά κάποιο που αγαπούν και στο οποίο θα γράψουν μια αφιέρωση. Έτσι, όσα βιβλία συγκεντρωθούν απόψε, θα προσφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Μουσική Διεύθυνση: Γεώργιος Φουρναράκης
Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Ζαγκότης

erwtokritos2

Τελευταίες ειδήσεις