Φαντασμαγορικό θέαμα με δεκάδες συντριβάνια στο Κέντρο Πολιτισμού

[IMAGES: View Master] [IMAGES: View Master]
04 Ιουν
2019

Φορτίστε μπαταρίες σε φωτογραφικές μηχανές και κινητά, ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο και ετοιμαστείτε για τα πιο όμορφα καρέ του καλοκαιριού!

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μια δυναμική εγκατάσταση συντριβανιών θα τοποθετηθεί στο Κανάλι των 12,000 τ.μ. με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζοντας μαγευτικές υδάτινες χορογραφίες με τη συνοδεία μουσικής.

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Τα 59 σιντριβάνια κατακόρυφης εκτόξευσης νερού σε συνδυασμό με 10 επιπλέον περιστρεφόμενα σιντριβάνια θα προσφέρουν μαγευτικά υδάτινα θεάματα χορογραφημένα με μουσική.

Ο σχηματισμός τους αναπτύσσεται κατά μήκος του Καναλιού, στο σημείο όπου βρίσκεται η Αγορά, συμβαδίζοντας με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος, δημιουργώντας έτσι ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

syntrivani kpisn 2

Τη νέα αυτή εγκατάσταση θα απολαύσουν για πρώτη φορά οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival (SNFestival) που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, 2019. Ωστόσο, τις ημέρες αυτές, μέρος των σιντριβανιών θα παραμείνει ανενεργό, για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στη σκηνή πάνω στο Κανάλι.

Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική επίδειξη, την οποία θα πλαισιώνει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια, τα σιντριβάνια θα λειτουργούν καθημερινά, συνυπάρχοντας και εμπλουτίζοντας τις πολλαπλές δράσεις που πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο στο Κανάλι, όπως το καγιάκ, τα μαθήματα ιστιοπλοΐας, και το πατινάζ στο παγοδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως στοιχείο το νερό αποτελεί ήδη κεντρικό σημείο αναφοράς του ΚΠΙΣΝ: από το Κανάλι, που φιλοξενεί δημοφιλείς δραστηριότητες όπως καγιάκ και μαθήματα ιστιοπλοΐας, μέχρι το χειμερινό παγοδρόμιο, την καλοκαιρινή σκηνή στο Κανάλι καθώς επίσης και τους Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – αγαπημένο πόλο έλξης για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Δείτε επίσης: 

Summer Nostos Festival 2019: Οκτώ ημέρες γιορτής γεμάτες πολιτισμό,άθληση και παιχνίδια 

SNF RUN 2019: Ένας αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Η Εθνική Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το SNFestival [BINTEO]

syntrivani kpisn 1

Τελευταίες ειδήσεις