Οι “δεινόσαυροι” έδιωξαν τους νέους από τα ψηφοδέλτια στην Καλλιθέα

Οι “δεινόσαυροι” έδιωξαν τους νέους από τα ψηφοδέλτια στην Καλλιθέα
09 Μαϊ
2019

Φοιτητές, νέοι οικογενειάρχες, νέοι επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι νέοι γύρισαν την πλάτη τους στις προτάσεις υποψηφίων δημάρχων να συμμετάσχουν με το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου.

Ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλλιθέας ομολογουμένως προσπάθησαν πολύ, αλλά τη μια μέρα έγραφαν ονόματα, την άλλη τα έσβηναν από τα ψηφοδέλτια τους, καθώς ενώ σε πρώτο στάδιο αρκετοί νέοι συμφωνούσαν να είναι υποψήφιοι, την επομένη επέστρεφαν με την επιθυμία να μην συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο.

Μια από τις αιτίες για την μεταβολή της στάσης τους απετέλεσαν αντιδράσεις που συναντούσαν όταν ανακοίνωναν στο φιλικό τους περιβάλλον την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι. Μια ισχυρή τάση στην νεολαία της Καλλιθέας θεωρεί ότι η ενασχόληση με τα δημοτικά πράγματα είναι μια δραστηριότητα που έχει νόημα μόνο για διαδρομίστες κομμάτων και άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τον δήμο ως εφαλτήριο προσωπικών επιδιώξεων.

Υποψήφιοι ετών... 70
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι 70άρηδες “δεινόσαυροι” των ψηφοδελτίων οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να αποχωρήσουν από το προσκήνιο. Όμως για τους επικεφαλής των συνδυασμών οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των 65, 70 και 75 ετών είναι ιδανικοί να προσεγγίσουν το κοινό των συνταξιούχων και ηλικιωμένων που είναι και το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα στην Καλλιθέα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι νέοι στην Καλλιθέα αρνούνται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στην τοπική κοινωνία.

Οι νέοι θα ψηφίσουν νέους
Ωστόσο, μπορεί “δεινόσαυροι” και εκλεκτοί των κομμάτων να μην ανοίγουν τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας στα ψηφοδέλτια, αρκετοί νέοι θα απέχουν αλλά οι περισσότεροι που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη θα ψηφίσουν νέους ή συνομηλίκους τους υποψηφίους με τους οποίους έχουν βρει κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Επιπλέον, στις προσεχείς εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά νέοι ηλικίας 17 ετών.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις