Επίσημα με χρίσμα ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Ασκούνης στην Καλλιθέα

Επίσημα με χρίσμα ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Ασκούνης στην Καλλιθέα
26 Μαρ
2019

Με τις δημοτικές εκλογές να... πλησιάζουν, αργά αλλά σταθερά, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε ετοιμότητα και διάταξη μάχης. Οι κάλπες θα στηθούν στις 26 Μαΐου και οι επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου

Στον νέο φορέα, θεωρούν τις επικείμενες εκλογές, στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία και το μέλλον του εγχειρήματος, αλλά και ένα crashtest, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει πολλά στις επιδόσεις των υποψηφίων της και θα δώσει σκληρή μάχη, για να κερδίσουν οι «εκλεκτοί της».

Σε κάποιους δήμους, το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει χρίσμα, σε κάποιους άλλους έχει αποφύγει, λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων, όπως και στις περιπτώσεις, όπου οι προερχόμενοι από το κόμμα είναι περισσότεροι του ενός.

To «Κ» επιχειρεί μια καταγραφή των υποψήφιων, που είτε στηρίζονται επίσημα από το ΚΙΝΑΛ, είτε προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, είτε στηρίζονται από τα τοπικά, στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πειραιάς
Δύο μεγάλοι δήμοι, στους οποίους φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο Κίνημα Αλλαγής, είναι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, θεωρούν ότι τόσο ο Παύλος Γερουλάνος, όσο και ο Σπύρος Βούγιας, διεκδικούν με αξιώσεις τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου εκεί το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό. Να σημειωθεί, ότι υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, έχει θέσει και ο Πέτρος Λεκάκης, που κατεβαίνει σαν συνέχεια της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη.

Στο Πειραιά, τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής έχει ο Γιάννης Μώραλης, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Μώραλη. Όπως όλα δείχνουν, θα πετύχει τον στόχο για επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή, ώστε να διασφαλίσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, το Κίνημα Αλλαγής θέλει να κερδίσει εκείνους που ήδη έχει (Μοσχάτου-Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού-Ιλίου, Νέας Σμύρνης), αλλά και να προσθέσει και άλλους, όπως τον δήμο Βύρωνα, με τον Αλέξη Σωτηρόπουλο, τον δήμο Υμηττού – Δάφνης με τον Δημήτρη Γιαννακούρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Γιάννη Βούρο, την Αγία Παρασκευή με τον Γιάννη Μυλωνάκη, την Κηφισιά με την Κυριακή Πατρινού, τον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με τον προερχόμενο από τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, Μάριο Ψυχάλη.

Το Περιστέρι με τον Γιώργο Βαθιώτη, την Καισαριανή με τονΧρήστο Βοσκόπουλο, το Χαλάνδρι,με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Θωμά, το Παλαιό Φάληρο με τον Νίκο Κατσένη, τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης με τον Κώστα Στέφα, ο οποίος στο χώρο της Κεντροαριστεράς φαίνεται να κερδίζει κατά κράτος τον νυν δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, την Καλλιθέα με τον Κώστα Ασκούνη, που διεκδικεί ξανά με αξιώσεις την επιστροφή του στο δήμο και την Νέα Ιωνία, που «κονταροχτυπιούνται» δύο Κεντροαριστεροί συνδυασμοί. ΤουΠαναγιώτη Μανούρη και της Δέσποινας Θωμαϊδου.

Στην Ηλιούπολη, η «δεξαμενή» της Κεντροαριστεράς πολυδιασπάται, στα πρόσωπα του Βασίλη Βαλασόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου, του Γιώργου Χατζηδάκη. Ο νυν δήμαρχος, πάντω,ς θεωρείται το μεγάλο φαβορί να κερδίσει την επανεκλογή του και μια νέα θητεία.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο δήμο Ζωγράφου, όπου το τοπικό ΚΙΝΑΛ, είναι μοιρασμένο ανάμεσα στο συνδυασμό του Άγη Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Στους «πονοκεφάλους» της Χαριλάου Τρικούπη συγκαταλέγεται ο ∆ήµος Αγίας Βαρβάρας, αφού υπάρχει πολυδιάσπαση, μεταξύ τριών υποψηφίων. Κάποια στελέχη της τοπικής στηρίζουν τον Μιχάλη Γιάγκα, άλλα τον Μιχάλη Καπλάνη, που τον στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντροαριστεράς, συσπειρώνεται γύρω από τον Λάμπρο Μίχο.

Στο Χαϊδάρι, η πλειοψηφία των στελεχών του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο πλευρό του Βαγγέλη Ντινιακού, γιός του πρώην δημάρχου της πόλης, ενώ στο Αιγάλεω, ο χώρος της Κεντροαριστεράς, στηρίζει την υποψηφιότητα ανεξάρτητου συνδυασμού, με επικεφαλής τον Λάμπρο Σκαλβούνο. Όσον αφορά το δήμο Γλυφάδας, την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα ο Γερασιμος Φιλοπουλος, που προέρχεται από την Παράταξη του πρώην δημάρχου της πόλης Κώστα Κόκκορη.

Ανατολική – Δυτική Αττική
Όσον αφορά τους δήμους του Υπολοίπου Αττικής, στις Αχαρνές (Μενίδι) επικρατεί πολυδιάσπαση στον χώρο, με στελέχη του να βρίσκονται σε τουλάχιστον 6 συνδυασμούς. Ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, είναι ο Θεόφιλος Αφουξενίδης.

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, έχει τη στήριξη από μεγάλο μέρος του ΚΙΝΑΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Στον δήμο Ραφήνας, η πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ, έχει ταχθεί στο πλευρό του πρώην Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ κάποια άλλα στελέχη έχουν συνταχθεί με τον Φαφούτη Δαμιανό.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και στον δήμο Παλλήνης. Ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσοςπροέρχεται από ΚΙΝΑΛ, το 90% των Δημοτικών Συμβούλων του είναι ενεργά μέλη του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κωστή Σμέρο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο συνδυασμός έχει λάβει ανεπίσημη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ.

Στην Παιανία, υπάρχει πολυδιάσπαση, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στηρίζει την υποψηφιότητα του Θανάση – Σταύρου Ντούλιου. Στον δήμο Κρωπίας υπάρχει ανεπίσημη στήριξη στον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, ενώ στο δήμο Σαρωνικού τα στελέχη είναι μοιρασμένα, μεταξύ τριών συνδυασμών. Στον νυν δήμαρχο Γιώργο Σοφρώνη (ΝΔ), στον Πέτρο Φιλίππου και στον Χρήστο Τσιγαρίδα, που προέρχεται από την Κεντροαριστερά.

Στη Δυτική Αττική και στο δήμο Ελευσίνας, το ΚΙΝΑΛ έχει δώσει στήριξη στον εν ενεργεία Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, στα Μέγαρα το τοπικό ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Γιώργο Μπερδελή, στην Μάνδρα την Γιάννα Κριεκούκη και στην Φυλή τον Δημήτρη Μπουραίμη.

Β΄Πειραιά
Στους δήμους της Β΄ Πειραιά, το επίσημο χρίσμα στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει πάρει ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, ενώ στον δήμο Κορυδαλλού ο χώρος στηρίζει τον Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, aftodioikisi.gr

Τελευταίες ειδήσεις